Bila vypln zubu

41
22.7.15 23:03

Bila vypln zubu

Ahoj maminky. Vetsinou se tu resi drahe bile vyplne, ale ja mam opacny problem. Byla jsem u sveho zubare a ten mi po vyvrtani kazu dal do zubu bilou plombu bez jakeholiv vytvrzeni lampou, nepouzil kofferdam ani si nedelal starosti s barvou vyplne. Trvalo mu to jen chvilku a proste ji tam jen placnul. Prosim vas nevite co je to za nekvalitu? Ja jsem z toho uplne vykolejena a je mi do breku, chtela jsem to mit esteticky pekne a byla jsem ochotna investovat za tu plombu az castku 2500 kc misto toho tam mam nejakej levnej sunt za ctyri kila. Vubec se mnou jinou variantu neprodiskutoval, nerekl mi co tam bude davat, nedal mi na vyber, myslela jsem si, ze to je jen docasna vlozka ne trvala plomba. Budu muset jit jinam a znova vrtat a platit, sakra…Pritom je to v okoli uznavanej zubar, nechapu co ho vedlo k tomuhle kroku. Nevite o jakou plombu se presne jedna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
22.7.15 23:20

A kdy tam zase jdes? Neni to fakt provizorka? Moje doktorka do vsech rozsahlejsich der cpe nejdriv provizorku a teprve pokud je zub nejakou dobu klidny, tak dava stalou plombu, aby pripadne nemusela odvrtavat drahou stalou vypln.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
22.7.15 23:24

@Bibi239 Ta dira prave nebyla moc velka vubec, mozna tam ani nebyl kaz, to se jen domnivam, slo o predelani amalganu na bilou plombu. Mam tam jit za dva tydny, ale uz na jinej zub. Za tu bilou provizorku taky platis a po jake dobe ti ji vymeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
22.7.15 23:36

@mafinan jo, platila jsem cca 200, trvanlivost pry pul roku. Normalne se priste zeptej, proc tam mas tuhle, ze jsi chtela bilou a nedpstala ses ke slovu.
Ale je to divny pristup, moje zubarka me vzdy informuje, co bude delat, co tam da, proc to tam dava atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
22.7.15 23:44

@Bibi239 Tak to by mohlo bejt ono s tim pul rokem, no ale i tak mi to je divne, chci vymenit asik pet amalganu za bilou plombu, prece mi tam nebude vsude davat provizorak a kazdej zub budu platit dvakrat a jeste dvoji vrtani. No zmenim zubare, i kdyz je vyhlasenej v okoli, tak mi jeho pristup silne vadi, hned jde na vec a ja ani nevim co mi dela v puse. Diky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
22.7.15 23:47

K takovému zubaři bych už nešla… V dnešní době, kdy chtějí za ošetření mnohde dost vysoké částky, tak už nelze jednat s pacientem jako s ovcí - jen další ze stáda… Takže bych okamžitě šla jinam… Jinak takovéto zaplácnutí zubu opravdu mluví spíš o nějaké provizorní plombě. ale já třeba za provizorní nikdy neplatila. Dokonce ani za provizorní zub ne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
22.7.15 23:53

@loves Vsak tam uz nepujdu :-) Ale i tak jsem v soku, necekala bych to od docenta s publikacni cinnosti, vyukou na VS a skolenim ostatnich zubaru. Prave proto jsem k nemu sla, abych mela potrebnou kvalitu. Ja bych se uz optala i v ordinaci, ale ono se tezko mluvi behem zakroku s otevrenou pusou a po zakroku jsem se nezmohla na slovo udivem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
22.7.15 23:58

@mafinan Jo, nejhorší přístup jsem u Dr. zažila, když jsem šla ke „kapacitě“ v oboru, vyhlášený stomatochirurg. šla jsem tam trhat osmičky a jelikož potřebuju malinko citlivější přístup, tak ten jeho jsem rozdýchávala tedy hodně dlouho… Zubařů jsem vystřídala víc, ale teď můžu napsat, že jsem konečně spokojená. Skoro bych řekla, že jsem našla poklad. Nejen, že už jsem dík pohodovému přístupu víceméně už ztratila strach ze zubaře, ale můžu říct, že svému zubaři naprosto věřím. Netahá ze mne jen peníze a práce je víc než kvalitní. Hraje si se mnou klidně 2 hodiny, než je spokojený. Ale má co napravovat, po některých zubařích… Taky jsem nechodila vždy k někomu tak skvělému. Jen to člověk někdy nepozná hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.7.15 00:07

@loves Tak to ti gratuluju k takovemu zubari :-) Jsem si naivne myslela, ze kdyz uz je teda clovek ochotnej nechat u nich pomerne velke castky za osetreni, tak si s tim daji praci, nebudou sledovat hodinky a polovinu casu neprokecaji se sestrickou. To ma tenhle v oblibe, byla jsem uplne paf z jeho pristupu, behem zakroku misto, aby mi vysvetlil co prave dela, zeptal se, zda me to boli, tak klabosi celou dobu se sestrou a pacient je vzduch. No hruza, pan kapacita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.7.15 11:01

Nevite nekdo co by mohla bejt ta provizorka? Z jakeho je materialu a tak? Rada bych si nasla nejake info o tom co mam vlastne ted v puse, dost me to stve :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.