Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Dobrý den,
ráda bych kupovala bio zeleninu, nebo alespoň tu, která je od nějakých soukromých pěstitelů, ne ze supermarketu. Totéž i s masem. Našla jsem si na těchto stránkách http://www.farma-obchod.cz/, že se tyto suroviny v bedýnkách na objednávku rozváží.
Chtěla bych se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenosti, jestli to funguje spolehlivě, jak to vychází finančně, a hlavně - jestli je ta zelenina a maso skutečně kvalitní tak, jak se uvádí, jestli se tomu dá celkově věřit.
A pokud toto není dobrý způsob nakupování zeleniny, tak jestli byste mohli poradit něco jiného.
Na vlastní pěstování nemáme podmínky, od babiček bereme mrkev, brambory, ale jinou zeleninu, která by byla vhodná teď pro 6měsíční dítě, nemá.
Budu ráda za každý tip! Děkuju ![]()
@ptamsa Já u nich několikrát nakoupila, bio kuřecí a krůtí, to bylo fakt výborné. Nevěřila bych, že je to až takový rozdíl oproti běžnému masu z obchodu, cena ale tomu taky odpovídá… Brala jsem i zeleninu, dostala jsem teda úplně jiné složení než psali, ale na to tam upozorňují, takže jsem vyzkoušela poprvé v životě tuřín
Ale ta zelenina mi přišla taková bídnější, něco moc dobré, něco letělo do koše.
Ja nakupuju jinde, ale je to opravdu rozdil. Cenove je to sice o neco drazsi, ale zase v obchode neni treba takovy vyber zeleniny a ovoce, jaky ti dovezou v bedynce
Záleží na tom, kde bydlíš
. Já bedýnky nakupuji většinou když nemám možnost dojít na trh, v Praze beru ze Světa bedýnek + zelenina+ovoce+maso, nejsou vysloveně bio, prostě farmářské výrobky, bio jsou pak např. freshbedýnky
Nemám osobní zkušenost, jen co říkaly kamarádky. A… ne teda konkrétně s tímto farmářem. Do bedýnky se dává prostě to, co se urodí (a v jaké kvalitě, tj. když je mokro, je to spíš napuchlejší, atd.), nelze si předem objednat kolik čeho a podobně. Farmářka posílá k dané zelenině recepty, takže jídelníček na týden se skládá až když vidí holky obsah bedýnky.
Jinak podobných témat je to už několik, třeba tato:
https://www.emimino.cz/…dynky-60393/
@ptamsa Taky jsem u nich nakupovala, zboží dorazilo vždy…je cca o 30% dražší než v obchodě, ale moc dobré. Jen mi nevyhovovalo složení…ale teď si můžeš bedýnku sama namíchat
A maso super, taky jsou výborné jehněší klobásky.
Bohužel jsem si všimla až pozdě, že je tady už pár podobných témat. Takže děkuju za ochotu poradit:)