Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj vsem, prosim o radu. Je nam 10tydnu a uz od 1.mesice nekojime a jsme na UM. Po nejake dobe jsme nasli mleko, ktere nam vyhovuje. 2,5tydne mame bebivitu a vse bylo ok (krome teda tuhe stolice, se kterou pomaham, ale to mel od prechodu na UM po kazdem mleku). Posledni dny mi zacal tak 1×-2× denne blinkat a ne, ze jen ublinkne. Blinka docela dost mleka a uz vypada natravene. Co s tim mam delat?? Musi se kvuli tomu opet menit mleko?
celou dobu neblinkal.
Vypije mi jak kdy 40-120ml a interval je tak zhruba 2-3hod podle mnozstvi.
Mame problemy s prdikama a tlacenim, takze placeme, ale príjde mi, ze ted placeme o neco vic, takze asi tim blinkanim.
Slysela jsem, ze by meĺ spat ve zvysene poloze, aĺe nevim jak moc to ma mit vysoko a jak to udelat, kdyz ho mam v proutenem kosi…mam mu dat pod matraci knizku? A jak tlustou? Muze to mit vliv na to blínkani??
Dekuji za rady, nic noveho za posledni dny nedostal-stale tocime to stejne dokola.
Mě malý blinkal od narození po kojení i později po dokrmování UM. Doktorka radila krmit ve zvýšené poloze, nechat odbrknout i v průběhu krmení, pak po krmení a pak nechat ještě 20 minut ve vajíčku. V košíku matraci mám zvýšenou i bez podložení, ale ještě jsem ji měla podloženou ručníkem a postýlku dvěma deskami. Ten sklon nebyl nijak velký, jenom tak, aby mi neklouzal dolů.
Jinak mě napadá, když krmíš třeba po dvou hodinách, jestli se mu v bříšku nemíchá to nové mléko se starým a to mu nedělá problém. Zkusila bych trochu prodloužit ten interval a mezitím nabídnout vodu nebo čaj.
@Lendeš jenze ja nekdy ten interval 3hod. nedam, kdyz pred tim sni treba 40ml, tak ma pak hlad a rve a rve, vodu a caj odmita, jen si vezme jen pokud ma vazne zizen.
Opravdu se mi mleko uz menit nechce a nechapu, ze byl 2tydny klid a ted par dni blinka…to mi nejde do hĺvy.
@Ellusa a muzu to mixovat s jinou znackou?
Protoze na te bebevite bych chtela zustat a nevim zda tento druh ma, kdyby nemela a koupila bych jinou znacku, muzu to nejak kombinovat??
@Ellusa to je mi prave jasne, ze vice znacek ne, ale jelikoz Bebivita to nema, ktere se nechci vzdat, tak to stridat s Bebou AR vzdy na stridacku?? Slo by to takto?
@Ellusa aha,tak to jsme si vazne nerozumnely. To se omlouvam za nevedomost. A ten Nutriton se pouziva jak?? ![]()
@Ellusa moc diky za radu, hned zitra koupim a jeste musim zjistit jak to mam davkovat.
Davam cca na 90ml 3odmerky mleka, coz vychazi na 100ml a pisou, ze se ma davat na 100ml 1odmerka zahustovadla, tak jestli davat normalne 3+1 a nebo 2+1
@Ellusa tak kazdy mi zase rika, ze mam drzet ten interval 3hodin, tak ja uz fakt nevim co mam delat ![]()
@Ellusa tak ja to vesmes take tak delam, nekdy vypije treba jen 30ml a pak za hodinu pokracuje, pac ma logicky hlad. Ale vsichni i doktorka mi rikala, at dodrzuju 3hod. a mezitim davam vodu. Take davam vodu, fenykl a nebo kmin. Tak uvidime jak po tom zahustovadlu
AHoj Sandy, neviem, či pomôžem, ale my máme amilk bifido a je to výborné mliečko, pretože obsahuje probiotika a malého vôbec nezapeká, ani nič podobné. Prešli sme naň ako polroční, keď som prestala kojiť. Podľa mňa neni mliečko ako mliečko. My sme veľmi spokojní.