Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lindii píše:
@Kopretinnka no ja slysela, ze usnadnuje porod, kazdopadne to sou ty povidacky, to jako mas s horkou vanou, vinem apod..bys musel apit na hektolitry a vylozene vynakladat namahu, aby to teda melo mit ucinek.. pocitujes nejaky zmeny, ze bys mela rodit??U mne zadny priznaky, jen uz mne leze na nervy to paleni zahy a obcasny tvrdnuti bricha
Jojo… to je zřejmě vše individuální. Nemám vůbec pocit, že bych měla rodit, ale už jsem fakt na to připravená, ať už je to klidně hned!!! Pořád mám takové pobolívání v podbříšku a střílí mě to do zad. Pak pořád cítím, jak hlavička tlačí na močák a lítám a lítám… Pálení žáhy mám taky pořád - budeme mít prý vlasaté miminka
Tvrdnutí bříška mám zrovna teď - to je tak vždycky na večer no
To je stejně takové zázračné, že za chvilinku budeme mít miminka u sebe!!!
![]()
@Kopretinnka Jo zítra je pěkný datum
Nebo i 13.3.2013 (termím máme příští víkend a už toho mám opravdu dost a nerada bych přenášela
)
Ahoj, můžu se přidat? Mám termín 5.3. a druhý termín 11.3. tak už to mám taky za pár. Začínám být pěkně nervózní a mám strach. Ale už bych chtěla aby to přišlo, abych už to měla za sebou.
@bonna83 píše:
@Kopretinnka Jo zítra je pěkný datumNebo i 13.3.2013 (termím máme příští víkend a už toho mám opravdu dost a nerada bych přenášela
)
Jo, že..
no uvidíme třeba některá z nás zítra porodí! Malý teď neskutečně skotačí v bříšku se protahuje tak, že mám bříško šišaté a hranaté
Chlapečci prý jdou na termín nebo i 1.týden nebo 2. týdny dříve. Holčičky se prý zkrášluji a dávaji si na čas i pak po termínu 2. týdny.. Nevím, ale moje mamča pořád tvrdí, že chlapečci jsou u maminky déle a holčičky se zase rodí dříve. No už se nejde dočkat, že
Já už nějak ani na porod nemyslím. Ještě minulý týden jsem strašně stresovala a teď budu normálně svému drobečkovi vděčná, když půjde ven ![]()
@Jana_Praha8 píše:
Ahoj, můžu se přidat? Mám termín 5.3. a druhý termín 11.3. tak už to mám taky za pár. Začínám být pěkně nervózní a mám strach. Ale už bych chtěla aby to přišlo, abych už to měla za sebou.
Ten strach je naprosto normální. Já ho nějakým způsobem dostala z hlavy od včerejška
a jsem přímo z toho natěšená, že už půjdu rodit… Nějak ze mě všechno spadlo a prostě fakt se těším
Jsem prvorodička. Tak neboj a hlavně si řekni, že to přežily všechny, tak co bysme to nezvládly i my!!! A za tu odměnu to přeci stojí!!!
![]()
@Kopretinnka Porodu se taky bojím, ale nevím do čeho jdu, takže to není zase tak hrozný. Ale spíš se víc těším, až bude malá venku. Dává mi dnes pěkně zabrat a už ani nevím jak sedět, ležet - všude tlačí a taky se pořád vrtí.. a špatně se mi dneska dýchá.. ![]()
@marky9 píše:
@Kopretinnka to by bylo úžasné datum 3.3.2013
Krása to datum!!!
uvidíme…
@bonna83 píše:
@Kopretinnka Porodu se taky bojím, ale nevím do čeho jdu, takže to není zase tak hrozný. Ale spíš se víc těším, až bude malá venku. Dává mi dnes pěkně zabrat a už ani nevím jak sedět, ležet - všude tlačí a taky se pořád vrtí.. a špatně se mi dneska dýchá..
Taky taky nevím přesně do čeho jdu - ono nakonec člověk si může psát plány, co by chtěl, ale stejně nakonec může být všechno jinak! Takže já už nic do předu raději neplánuji. Jediné, co vím, že nebudu chtít hned EPI.. řeknu hned u příjmu, že pokud by to můj stav vyžadoval, tak ano, ale pokud ne, tak ať mi ho každý rozmlouvá..pak se stejně nebude moct zavést a budu trpět a třeba ne! Třeba tam dojedu a rovnou porodím..nebo se budu trápit třeba 12 hodin.. Vše je fakt nepředvídatelné je milion možnosti, co a jak.. ale jedno je jisté netrvá to věčnost a pak na to stejně prý každá zapomene…tak co
Myslím si, že příroda to zařídila moc hezky a že při těch našich všech bolestech snad budeme rády, že máme doslova pak své tělo
a miminko u sebe ![]()
@Kopretinnka Jo to máš pravdu. Strach mám, ale hodně se na porod i těším. A pak jak říkáš na to až budu mít to naše miminko u sebe a k tomu své tělo..
Já jsem taky prvorodička tak nevím do čeho jdu. Možná je to tak lepší.
Už se taky těším až to bude za mnou a malá bude s námi doma. To zítřejší datum by bylo opravdu hezký. ![]()
A kdy máte termín vy?
@bonna83 píše:
@Kopretinnka Jo to máš pravdu. Strach mám, ale hodně se na porod i těším. A pak jak říkáš na to až budu mít to naše miminko u sebe a k tomu své tělo..
Přesně tak… já už se nemůžu dočkat. Mám strach, že ty nastávající dny, pokud teda neporodím a nedej bože, že bych ještě přenášela, tak mě ty dny začnou štvát a zase ztratím chuť na všechno
Teď ty hormony pracuji na plno! A mě se ta nálada a myšlenkové pochody mění z minuty na minutu..
Ale to zase moc přemýšlím - nechám to koňovi ten má větší hlavu ![]()
@Kopretinnka
Jo tak nálady se u mě střídají každých 20 minut snad. A do toho tu celý den chodím sem a tam a nevím co mám dělat, když stejně nic moc už dělat nemůžu.. A večer je krize..
Ale na celý těhotenství si nemůžu stěžovat, to jsem měla úžasný. Absolutně bez problémů a až ted poslední 2 týdny toho začínám mít dost
Ahoj Holky! Tak jak to s váma vypadá?
Já mám termín 21.3. a zatím jen nějaké pobolívání zad a břicha jinak nic ale už bych chtěla rodit
![]()
Já mám první termín zítra, 5.3. a jdu zrovna na kontrolu tak jsem zvědavá co mi řeknou. Další termín mám 11.3. tak uvidíme kdy se malé bude chtít na svět.
Každopádně už se těším až to budu mít za sebou.