Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@katren píše:
Chapu, žeby to odnesli i poctiví. Tady koše jsou i s pytlíky.
Uklízet ulice tady vidím jen občas. Holt, by se jim připlatilo ať uklízí častěji. To je jediné řešení co mě napadá. Neočekávám, že se to může vyřešit nějak jinak.
Mmch. myslím, že každý majitel psa má mít pytlíky u sebe a nevymlouvat se, že tady u koše nejsou.
já jsem skromná. mě by stačily už jen ty koše. sáčky mám svoje. jen je musím nést kilometr v ruce, protože široko daleko není kam je vyhodit.
Me ty hovna taky stvou…ja po svem psovi uklizim, ale pri uklidu najdu dalsich pet hoven…
Nabidnout pytliky jsem zkusila 3×, zabralo to jednou…podruhe me chlap poslal do haje, a pry maj decka chodit jen po hristi…po treti mi mlada krava vynadala a jeste mela kecy na moje dite (pak jsem vtipne zjistila, ze pracuje na miste, kde bych ocekavala, ze bude mit v tomhle rozum).
Vetsinou mam chut to dotycnemu rozmazat po zadech…
Jsem pejskař, poctivě sbírám a naše dítě na trávník nepouštím, na hriště chodíme, jen tam kde jsou oplocené. Denně chodím nasrána z procházky neb hoven jsou všude tuny- trávníky, chodníky - humus.
@smusa píše:
To je podle mě jediné možné řešení… Jenže v tomhle státě, který spíš ochraňuje pejskaře než ostatní, to asi nehrozí…Někdo to tu vystihl přesně, když psal, že se oplocují místa pro děti, místo toho, aby se oplocovali místa pro psi… No jo,… ach ach
ano, uhodila jsi hřebíček na hlavičku. všeobecně poslouchám mezi svými pejskařskými kamarády stížnosti na nedostatečně dimenzované volné výběhy pro psi. Další věc, co by mohla být z poplatků za psi budovaná. Potom by jistě pejskaři míň prudili nepejskaře.
Nechci na nikoho útočit, ale trochu mi to tu nyní přijde, že se diskuze stáčí k tomu, že vlastně pejskaři jsou obírání o nějaké hloupé poplatky, které by neměli platit. Mě jsou nějaké poplatky úplně ukradený. Nejde jen o hovna, o pytlíky, o koše… jde třeba i o to, že města musí oplocovat dětská hřiště!!! Mě je opravdu jedno, co pejskaři platí či neplatí… Já prostě nechci mít všude hovna od jejich psů. Místo toho, aby se zamysleli nad tím, jaké to asi pro dítě je, když má ruce od hoven, tak přemýšlí nad tím, za co vlastně oni chudinkové platí tak nehoráznou sumu… Je to hnussss…
@katren píše:
Chapu, žeby to odnesli i poctiví. Tady koše jsou i s pytlíky.
Uklízet ulice tady vidím jen občas. Holt, by se jim připlatilo ať uklízí častěji. To je jediné řešení co mě napadá. Neočekávám, že se to může vyřešit nějak jinak.
Mmch. myslím, že každý majitel psa má mít pytlíky u sebe a nevymlouvat se, že tady u koše nejsou.
Já osobně si myslím, že mnohem efektivnější by byla kontrola pejskařů. Třeba kámoška mi říkala, že u nich ve městě měšťáci kontrolují pejskaře, jestli mají pytlík - je jim jedno, že pes už má po potřebě a tvůj sáček je v koši. Prostě musíš mít u sebe sáček, jinak pokuta (mají tak myslím upravenu vyhlášku města nebo tak něco). V případě, že budu místo tisícovky muset platit třeba litry dva, tak pak bych na sbírání mohla taky třeba z vysoka vy****. Však jsem jim dala prachy na úklid
Prostě si myslím, že ta kontrola je nejlepší řešení..
Jinak me zarazi arogance nekterych pejskaru, kteri chodi se psem i do mist, kde je to zakazane. U nas je to napriklad jeden sportovni areal. Vsude cedulky, ze se psem vstup zakazany a vzdycky je tam minimalne pet psu… Kdyz jsem slusne upozornila, ze sem se se psem nesmi, jeste na me pani hystericky vyjela, at sem ja nechodim s ditetem… ![]()
@Lette Není to pro psy, to máš pravdu. Psala jsem o situaci ve městech.
Stejně myslím, že hodně městských psů je hlášeno na nějaké vsi.
Zase chyba systému.
@mersii píše:
Já osobně si myslím, že mnohem efektivnější by byla kontrola pejskařů. Třeba kámoška mi říkala, že u nich ve městě měšťáci kontrolují pejskaře, jestli mají pytlík - je jim jedno, že pes už má po potřebě a tvůj sáček je v koši. Prostě musíš mít u sebe sáček, jinak pokuta (mají tak myslím upravenu vyhlášku města nebo tak něco). V případě, že budu místo tisícovky muset platit třeba litry dva, tak pak bych na sbírání mohla taky třeba z vysoka vy****. Však jsem jim dala prachy na úklidProstě si myslím, že ta kontrola je nejlepší řešení..
Ja souhlasim. Podle mne by pomohly poradne vysoke a opravdu rozdane pokuty. Lidi by se naucili.
@Lette píše:
ano, uhodila jsi hřebíček na hlavičku. všeobecně poslouchám mezi svými pejskařskými kamarády stížnosti na nedostatečně dimenzované volné výběhy pro psi. Další věc, co by mohla být z poplatků za psi budovaná. Potom by jistě pejskaři míň prudili nepejskaře.
Oplocené výběhy by pejskaři určitě uvítali, ale neřeší to hov.na na sídlištích, pes udělá potřebu stejně před domem.
Jinak je mi teda milejší nezvednuté ho…, než pitbul, který běží bez vodítka a náhubku naproti mému dítěti. Což je tady velice, velice běžné
. Většinou ještě,,páníček" má blbé řeči k mému naštvanému výrazu typu :,,Je matka, má si děcko hlídat, nebo zvednout". Chvíli před porodem je super tahat patnáctikilové dítě kvůli nějakému idiotovi, co si neumí uvázat psa ![]()
@Lette píše:
Tak tomu skutečně nevěřím… Oni by to brali jako hřiště, kde by si jejich pejsek mohl hrát. Zašli by tam s ním jedenkrát týdně, aby si mazlíček užil… venčit by ho samozřejmě dál chodili na sídliště…
Pokud by něco mělo být hrazeno z těch poplatků, pak policajti, kterýma bych zaplnila města… a to co by vybrali na těch, kteří exkrement neseberou, bych jim nechala jako prémie…
@smusa ach jo. tak to je šílený výkřik. pokud to všichni vnímají takto… bylo tady řečeno, že rozumní pejskaři sbírají.
často by sbírali i ti méně rozumní, kdyby je k tomu popostrčila nějaká pobídka od obcí. Nejde o to, zda platit nebo ne. Jde o to, že všichni na pejskaře nadávají, přitom ti do rozpočtu obcí přispívají nemalými částkami za to, že pejska mohou mít. Opravdu mě jen mrzí, že není jasné, na co jsou tyto peníze používány. Jisté je, že ve většině obcí rozhodně ne zpět pro pejsky.
@Anael to znam, od te doby co jsem 9 měsíců bobtnala a pak si dovolila porodit dítě - jsem často označována za „pane bože hysterická matka“ nebo zase jedna co si myslí, že když je matka tak je všechno.
že bych zkusila karieru jako policistka pokutující pejskaře?
možná bych vybrala víc jak na dálnici za rychlost
![]()
No holky tohle mě štve neskutečně, když jsem ještě bydlela u rodičů v klasickém paneláku, tak každá druhá bába měla psa, nebudu se bavit o tom, že každej ten pes neskutečně páchnul, takže zamořil výtah, společné prostory a než se to vždycky vyvětralo, to byl mazec, ale budiž, ten pes za to nemůže, může za to páníček. Největší nechutností bylo když jsme měli už i lejna ve výtahu, bába šla se psem pozdě, pes to nestihnul a poral se ve výtahu nebo na chodbě. Trávníky, kde si některé sousedky pěstovali růže, aby to vypadalo trošku lépe okolo baráku, tak byli poraný, no děs běs. Každopádně pak jsem se přestěhovala do Prahy k příteli na Vinohrady, tak to bylo snad ještě horší, protože na Vinohradech není absolutně žádná zeleň, takže páníčkové chodí venčit na betonové chodníky a pejsci očůrávají domy o sto šest. Šli jste po chodníku domu a neviděli jste nic jiného, protože tam je strašně moc lidí na poměrně malém place a každý druhý má psa, ale co tam bylo k nesnesení, bylo když byly velká vedra a třeba sprchlo, takže začalo být dusno, najednou všechny ty chc*nky z těch chodníků a baráku se začali odpařovat a to byl smrad jak kdyby člověk stál v žumpě, prostě hnus. No každopádně pak jsme si s přítelem našli byt, bydlíme v novostavbě, kde u každého baráku je přísný zákaz venčení psů, u baráků máme krásně upravené a čisté trávníky, na každém rohu po celém sídliště jsou koše a zatím se mi nestalo, že bych vůbec nějaké exkrement viděla na zemi a hlavně tu je dost zeleně, takže ani žádný puch tu zatím nebyl. Tak to je moje zkušenost s touhle nedbalostí lidí ![]()