Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim,
uz nevim jak dal a nedokazu se nikomu sverit. Jsem přesvědčena, ze mam nevylecitelnou nemoc a bojim se jit k lekari. Trva to uz 3 mesice a ja se tim strachem uziram vic a vic. Mam pocit, ze se kazdym okamzikem zroutim a zblaznim. Říkám si, ze to mam jen v hlavě a ze si to vsugerovavam. Ale pak si rikam, ze to neni možný si něco takhle vsugerovat. Uz se mi to stalo, ze jsem měla strach z nemoci nebo, ze umřu a deti zůstanou bez mámy. Ten strach je úplně paralizujci..
Uz nevim jak dal ![]()
Řekni někomu z rodiny, ať Tě k doktorovi doprovodí.
S oporou se Ti tam půjde líp.
@trybitka píše:
Zdravim,
uz nevim jak dal a nedokazu se nikomu sverit. Jsem přesvědčena, ze mam nevylecitelnou nemoc a bojim se jit k lekari. Trva to uz 3 mesice a ja se tim strachem uziram vic a vic. Mam pocit, ze se kazdym okamzikem zroutim a zblaznim. Říkám si, ze to mam jen v hlavě a ze si to vsugerovavam. Ale pak si rikam, ze to neni možný si něco takhle vsugerovat. Uz se mi to stalo, ze jsem měla strach z nemoci nebo, ze umřu a deti zůstanou bez mámy. Ten strach je úplně paralizujci..
Uz nevim jak dal
Já chápu, o čem mluvíš.
Ale co se změní nebo pokazí tím, že půjdeš k doktorovi? Může se něco zhoršit, když dostaneš diagnózu?
Začni tím, že se zítra bez velkého přemýšlení objednáš k lékaři. (Zrušit to můžeš přece vždycky, ne? Nebo tam prostě bez omluvy nedojít?)
Co máš pocit, že ti je?
Dokud nepůjdeš k lékaři, toho strachu se nezbavíš. A strach je to nejhorší. I kdyby to s tou nevyléčitelnou nemoci byla pravda, tak ti lékař neřekne nic nového. Jestliže to nebude pravda, máš po strachu. Lepší než se obávat nejistoty je smířit se s jistotou.
@TRG mám strach z jednoho neurologického onemocnění. Jedná se o ALS. Mám pořád divný pocit v levé ruce, hlavně rameno a paže. Někdy je to bolest a někdy je to takový zvláštní pocit. Jak na to pořád myslím, ta prostě tu ruku cítím jinak. Obšas mě trápí záškuby svalů po celém těle. Někdy mám pocit, že mě v té paži jako by tepe nebo jak to popsat. Někdy mám pocit, že se mi ta ruka třese nrbo mě brní v oblasti levé lopatky. ![]()
@trybitka píše:
@TRG mám strach z jednoho neurologického onemocnění. Jedná se o ALS. Mám pořád divný pocit v levé ruce, hlavně rameno a paže. Někdy je to bolest a někdy je to takový zvláštní pocit. Jak na to pořád myslím, ta prostě tu ruku cítím jinak. Obšas mě trápí záškuby svalů po celém těle. Někdy mám pocit, že mě v té paži jako by tepe nebo jak to popsat. Někdy mám pocit, že se mi ta ruka třese nrbo mě brní v oblasti levé lopatky.
Tak to mi přijde spíš jako nějaký skřípnutý nerv nebo něco. Z tohoto nemůžeš usuzovat ALS.
Zajdi si k lékaři. Kvůli strachu, že je to něco nevyléčitelného ti může ujet vlak, pokud by to bylo něco vyléčitelného, ale zanedbaného.
@trybitka píše:
@TRG mám strach z jednoho neurologického onemocnění. Jedná se o ALS. Mám pořád divný pocit v levé ruce, hlavně rameno a paže. Někdy je to bolest a někdy je to takový zvláštní pocit. Jak na to pořád myslím, ta prostě tu ruku cítím jinak. Obšas mě trápí záškuby svalů po celém těle. Někdy mám pocit, že mě v té paži jako by tepe nebo jak to popsat. Někdy mám pocit, že se mi ta ruka třese nrbo mě brní v oblasti levé lopatky.
To všechno ale může být jen od zad. ![]()
@mackA159 píše:
To všechno ale může být jen od zad.
Nebo od stresu a úzkosti..
Mám podobné problémy, bylo podezření na roztroušenou sklerozu, ale není to. Špatně přechází pokyny z mozku do těla, v oblasti krku. ANi se s tím nic nedělá.
I ten třes? Já na tu levou ruku pořád myslím a všimla jsem si, že se ji bojím i používat. Já mam ten divný pocit i duchu. Nebo prostě když si představím nějakou činost s levou rukou, tak uplně citím, že je divná. Nevím, jak to popsat. ![]()
@trybitka píše:
I ten třes? Já na tu levou ruku pořád myslím a všimla jsem si, že se ji bojím i používat. Já mam ten divný pocit i duchu. Nebo prostě když si představím nějakou činost s levou rukou, tak uplně citím, že je divná. Nevím, jak to popsat.
to bych řekla, že si vsugerováváš. Tak se na to soustředíš, až si to vyvoláš.
@Anonymní píše:
Mám podobné problémy, bylo podezření na roztroušenou sklerozu, ale není to. Špatně přechází pokyny z mozku do těla, v oblasti krku. ANi se s tím nic nedělá.
Muzu poprosit o jake priznaky mas?
Ahoj, třeba to nemusí být to co si myslíš..:) určitě se nestresuj a bez k doktorovi, ten ti řekne.
pokud jsi si hledala příznaky na internetu tak to vždycky vyhledá nejhorší nemoci a nevím co za diagnózy. To zvládneš
![]()