Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem tady dnes prvně. Začátkem týdne mi z krve potvrdili, že jsem těhotná. Nemám ale žádné velké projevy těhotenství, občas mě bolelo břicho, ale to už přešlo. Pořád čekám, kdy mě začnou bolet prsa, protože se to uvádí jako jeden z prvních příznaků a já nic. Čtu různé příspěvky, jak vás hned od začátku bolí prsa a trápí mě, že já tyto projevy nemám. Má někdo podobnou zkušenost? Ještě jsem nebyla na ultrazvuku, to mě čeká, ale počítala jsem, že bych měla být v 5tt (podle menstruace). Není divné, že mě nebolí prsa?
Bolesti prsou v těhotenstí (i v začátku) jsou běžné a v naprosté většině případů neznamenají nic závažného - je to projev těhotenství.
Ahojky Jito - tak samozrejme je to jeden z priznaku, ale zalezi na tom jak je zena citliva.. me boleli prsa, opravdu boleli jak se napinali, az kolem toho 4-5tt, do te doby nic…
Takze priznaky ma kazdy jinak, ale vem si, ze jsou i holky/zeny, ktere nemaji zadne priznaky cele tehu… ![]()
ahoj neni to divne…takze bud v klidu…me treba prsa zacaly bolet nejak v sestem tydnu a boli jak cert,tak bud rada ,ze te neboli ![]()
v tehu by melo byt zvraceni-nezvracela jsem ani jednou a je vse v pohode…
kazda ma priznaky jine…nektera nema krom spozdeni zadny priznak…
díky za povzbuzení, taky se uklidňuju, že je na to ještě brzo, jen mi je nějak moc dobře, ani žádné zvracení
což je fajn, ale možná by mě víc uklidnilo, když by mi bylo zle, že se aspoň něco děje…bojím se, aby se mi ty hormonální změny nezastavily a mimčo se nepřestalo vyvíjet…
tak ja jsem krome bolesti prsou, zmeny nalad, a unavy, nemela zadne jine priznaky.. za cele tehu jsem ani jednou nezvracela ![]()
Takze po tehle strance bud v klidu, ale co se tyka toho vyvoje plodu, to neovlinis, pockej si na vysetreni u dr. a utz a uvidis ![]()
Hlavne do sebe necpi zadny prasky (ibalgin atd., smis pouze Paralen) a zadny alkohol, pokud mozno.. nezvedej nic tezkeho a nenamahej se, nestresuj se.. proste si to uzivej a bud v klidu.. opatruj se ![]()
Monny, díky za povzbuzení. Máš pravdu, stejně s tím teď nic neudělám, tak si to jdu užívat…a něco dobrého si uvařit ![]()
Jito nemas zac - jo a zapomnela jsem kdyz varis, tak to neprehanej s korenim
![]()
Aho, buď v klidu, mně začaly prsa bolet až v 7 týdnu, za to pekelně.A nevím jestli na to trpí víc lidí, ale dote%d mám(a to jsem ve 25týdnu)bolesti prsou, když vylezu ven a je tam velká zima.To mám pak pocit jako by mi někdo kroutil bradavkami.:(Ale jakmile vlezu do tepla je to v poho
RadanaH píše:
ahoj neni to divne…takze bud v klidu…me treba prsa zacaly bolet nejak v sestem tydnu a boli jak cert,tak bud rada ,ze te neboli
v tehu by melo byt zvraceni-nezvracela jsem ani jednou a je vse v pohode…kazda ma priznaky jine…nektera nema krom spozdeni zadny priznak…
A ja zvracim od 7tt do ted
tak si vyber
![]()
kdyz me videla sestra v poradne tak rikala, ze mam projevy jak na zacatku tehotenstvi, jsem hodila, pak jsem omdlela
no ja si proste tehotenstvi uzivat umim ![]()
jizvíková píše:RadanaH píše:A ja zvracim od 7tt do ted
ahoj neni to divne…takze bud v klidu…me treba prsa zacaly bolet nejak v sestem tydnu a boli jak cert,tak bud rada ,ze te neboli
v tehu by melo byt zvraceni-nezvracela jsem ani jednou a je vse v pohode…kazda ma priznaky jine…nektera nema krom spozdeni zadny priznak…tak si vyber
![]()
kdyz me videla sestra v poradne tak rikala, ze mam projevy jak na zacatku tehotenstvi, jsem hodila, pak jsem omdlelano ja si proste tehotenstvi uzivat umim
me nikdy nebolela prsa,ani jak mi rostly a to ,ze je mam velky…ale ted mi to vse vynahrazuje…boli me boky a vnitrni strana prsou a i bradavky,mam je jak spunty na ladeni radia…jsem zvykla spat na brise,tak ted bohuzel a musim si zvykat na boku
nevolnosti nemam,ale pali me hrozne zaha,hlavne po mandarinkach…takze polotmavy birell to jisti ![]()
Někdo nemá žádné příznaky vůbec, celé těhotenství. Každá jsme jiná, každá máme jiný organismus a ten u každého jinak reaguje. Takže mě špatně třeba nebylo vůbec a prsa mě taky moc nebolely. Jen jsem měla citlivější bradavky, které ale někdy v 10.týdnu ustoupily a zůstalo mi jen časté močení. Takže si užívej těhulkování a na příznaky se vyprdni. ![]()
Monny89 píše:
ahojky Gabi - opet, moje rec![]()
![]()
Monny zdravím.
My se prostě shodneme. ![]()
Ahoj, jak psaly uz holky - vubec si z toho nic nedelej! Kazda to snasime jinak a bud rada, kdyz te nic neboli! Ja byla na zacatku porad hrozne unavena, ale pricitala jsem to narocnemu zamestnani a velkemu vedru, ktere zrovna bylo. Prsa me taky trochu bolela - ale jen chvili. Jinak jsem celym tehu probruslila bez problemu - zadne zvraceni a nic. Takze si to hezky uzivej a hlavne se snaz nestresovat! Příjemne tehotenstvi ![]()
gabi.design píše:Monny89 píše:Monny zdravím.
ahojky Gabi - opet, moje rec![]()
![]()
My se prostě shodneme.
S malokym se mi to stava, a uz skoro vubec ne, ze takhle casto jak s tebou
ale nu co, nejaka sranda aspon musi bejt ![]()