Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 16 let a asi od včerejška mě bolí záda ve spodní části. Nebolí mě furt jen někdy. Nevíte co by to mohlo být? Nebolí to hodně.
Teoreticky by to mohl být problém s bederní páteří. Námaha, dlouhodobé sezení… těch příči je moc
No a když si zacvičíš nějaké cviky na záda, na bederní páteř.. třeba pilates, nebo cokoliv na youtube? Ledviny jsou cítit při bolesti jinak, než když jde o bolest od páteře… Pokud se dpstatečně nehýbeš, nebo se často hrbíš.. tak se zaměř na zlepšení životního stylu. I obyčejné procházky, a změna pozice, krátké protažení mezi dlouhým sezením nebo ležením… Případně na horší bolest je fajn mít takové ty gelové polštářky, co se dají dát nahřát. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 16 let a asi od včerejška mě bolí záda ve spodní části. Nebolí mě furt jen někdy. Nevíte co by to mohlo být? Nebolí to hodně.
Obligátní otázka - co je na bolesti zad tak intimního, že píšeš jako anonym?
Napadají mě ty ledviny. Já to poznala tak, že když jsem se předehnula, tak ta bolest ve spodní části byla nesnesitelná. Na ledvinách jsem nemohla ležet. Byl z toho zánět ledvin. Do pár hodin se přidaly vysoké horečky.
@korn123 píše:
Napadají mě ty ledviny. Já to poznala tak, že když jsem se předehnula, tak ta bolest ve spodní části byla nesnesitelná. Na ledvinách jsem nemohla ležet. Byl z toho zánět ledvin. Do pár hodin se přidaly vysoké horečky.
Ano, pak je potřeba lépe specifikovat, co to je „bolí záda ve spodní části“. Zatím co ledviny jsou zhruba na spodní části hrudního koše, bederní páteř je o něco níž. https://www.ledviny.cz/…lesti-ledvin