Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Neplatila jsem nic, analgosedaci jsem si ale nenechávala. Trhali mi všechny 4 moudráky najednou, zákrok byl komplikovaný, trvalo to dost přes hodinu a byl to docela masakr. No a pak hlavně těch cca prvních 12 hodin po zákroku bylo děsných. Ale není to nic, co bys nevydržela. Jsou fakt horší věci ![]()
Ahoj tak mě trhali v listopadu zatím najednou horní a dolní 8 a byl to masakr, samotný zákrok ani ne, cca. 30 minut a bylo hotovo, umrtvení jen injekce, nic jsem neplatila. Ale co nastalo pak… děs. První týden jsem byla doslova vyřízená, k tomu jsem kojila, takže jsem se snažila bez prášků, no nakonec jsem brufen 400 musela zobnout, zhubla jsem 5 kg za 14 dní, 14 dní jsem nemohla otevřít pusu, otevřela jsem ji na max. velikost víčka od pet láhve. Mám jít na zbylé dvě, ale dobrovolně tam nepůjdu, zlatý porod. Jo a byla jsem na specializovaný klinice, nic nezanedbali, prostě u někoho to má takový průběh - jako u mě.
Takže jsem dneska byla u své zubařky. Ta mi zub nevytrhla a navrhla jedině, že mohu jít dnes večer k nějakému taky ze stejné kliniky, že ten by mi zub vytrhl, ale za 3500kč
. A nebo jít večer čekat na pohotovost. Tak to zkusím tam. Protože tohle mi přijde jako vyděračství. Ta dr má normálně smlouvu s pojišťovnou a podle mě vydělávají na těhle akutních případech. Horní osmičku by měla umět i ona sama, ne?
Ani mi nedala nic na bolest, řekla, ať si vezmu Ibalgin a já, ženepomohl ani Aulin, nic. ![]()
@Lakynka píše:
Takže jsem dneska byla u své zubařky. Ta mi zub nevytrhla a navrhla jedině, že mohu jít dnes večer k nějakému taky ze stejné kliniky, že ten by mi zub vytrhl, ale za 3500kč. A nebo jít večer čekat na pohotovost. Tak to zkusím tam. Protože tohle mi přijde jako vyděračství. Ta dr má normálně smlouvu s pojišťovnou a podle mě vydělávají na těhle akutních případech. Horní osmičku by měla umět i ona sama, ne?
Ani mi nedala nic na bolest, řekla, ať si vezmu Ibalgin a já, ženepomohl ani Aulin, nic.
Ty bláho, to je fakt pálka
To ti ten zub budou řezat, že je to tak drahé?
Hlásím, že jsem nepochodila ani na dvou zubních pohotovostech
![]()
V jedné šla zrovna doktorka na sál a nevěděli na jak dlouho to bude. A ve druhé pochybuju, že by mi řezali dáseň a tahali zub, v čekárně měli asi 30lidí, tak to jsem vzdala rovnou.
Tak pro uklidnění všech:). Osmička je venku, ale tedy mělo to ještě dohru. Protože mě nakonec odmítli na tom Karláku i ráno (ačkoliv večer říkali, že mám přijít i bez doporučení), ráno ho už nutně potřebovali a prostě můj mladistvý andílkovský ksichtík asi způsobil, že se mnou vymetli. Tak jsem skočila ještě ke své zubařce pro to doporučení. No a nedalo mi to, tady na poliklinice jsem hledala ještě jiného zubaře, který by to třeba udělal. Narazila jsem na milou sestřičku od cizího zubáka, která mi doporučila stomatochirurga- asi 100metrů od mé zubařky. Neuvěřitelné. Zkusila jsem tam zavolat a jako akutní případ mě hned objednali na dnešní ráno. A pak že to nejde.
Zubař skvělý, milý, sestřička taktéž. Dokonce to ani nebylo potřeba šít, jen rozříznout.
A nebolely mě ani injekce, ani nic jiného. Zatím jsem po zákroku necelé dvě hodiny. Tak uvidíme:). Preventivně papkám arnica montana a chladím.
Ahoj holky,
mám dotaz. Trhaly mi osmičky. Levou dole v 8měsíci těhu, dělala neplechu. Pak na vlastní přání a doporučení mé zubařky, ostatní tři. Vlevo nahoře cca 3týdny zpět a bez léku na bolest jsem to dala a poho. V pondělí teď jsem byla na spodní a vrchní pravé. Vrchní opět nevím, že trhaly, ale ta spodní… Bolí. Pořád dost, každý den musím mít aspoň 2 ibalginy a dnes už dokonce i v noci, kdy mě bolest vzbudila. Jsu už unavená a vytočená, bolí to, ne nic takového, že bych lezla po zdi, ale přesto je to docela silné a hlavně neustálé, takže prostě permanentní bolest na náladě a zvládnutí bolesti nepřidá
Je to normální? Příjde mi, že tu pravou stranu mám i pidi nateklou, ale nic hroznýho… Měl to tak někdo, nebo mám plašit zubaře, že jsou asi nějaké komplikace?
Mně teprve dnes začaly dvě spodní osmičky růst, nejdřív jsem si nebyla jistá, ale pak už jsem cítila tu bolest, ten tlak, že mě vzadu při kousání něco tlačí a najednou koukám, že už oba zuby vystrkují pomalu, ale jistě růžky
Strašně se bojím jít po nějaké té době na vytrhnutí, protože zubaři jsou moje noční můra a žádný stomatologický zákrok, třeba jen pouhé vyvrtání kazu bych nezvládla bez umrtvení a teď se bojím ještě víc toho trhání
Ale co, co tě nezabije, to tě posílí ![]()
@martinka1998 píše:
Ale co, co tě nezabije, to tě posílí
Ahojky, nechci moc strašit, ale v mém případě ta věta fakt neplatila
Při extrakci osmiček mi vykloubili čelist z obou kloubů, je to už dva roky a nejde dát zpátky, jen nějakou šílenou operací, na kterou se bojím, má spoustu rizik ![]()
@majki.r No tak ji nestraš, takových případů jako ten tvůj bude asi dost málo
A ty, Martinko, se toho zas tak neděs. Kdyžtak upozorni zubaře, že se bojíš, ať nešetří na anestezii a ujistí se, že to pořádně umrtvil
Nejhorší je strach, ten je horší než bolest. Tak přeju hodně odvahy a šikovného zubaře.
Příspěvek upraven 07.12.14 v 01:01
@Lakynka píše:
Tak pro uklidnění všech:). Osmička je venku, ale tedy mělo to ještě dohru. Protože mě nakonec odmítli na tom Karláku i ráno (ačkoliv večer říkali, že mám přijít i bez doporučení), ráno ho už nutně potřebovali a prostě můj mladistvý andílkovský ksichtík asi způsobil, že se mnou vymetli.
Týýjo, a já bych zrovna doporučila Karlák, taky mi tam trhali dvě osmičky - jednu akutně bolavou a o pár let později na objednání osmičku ležatou. A byla jsem spokojena s výkonem i přístupem. Ale je fakt, že když jsem tam byla na pohotovosti, nebyl tam zas takový frmol.
@iila Píšu svou zkušenost, stejně jako ty. Ty máš dobrou, já špatnou. Ale chápu, že případů jako jsem já je málo, proto se omlouvám, jestli zbytečně straším. Jde jen o to, si pak po zákroku případnou bolest pohlídat a poptat se doktora, nenechat se odbýt, aby pak nebylo pozdě.
@martinka1998 Mne trhali osmu nalezato v kosti v zari. Trvalo to hodne dlouho.
Ale pri samotnem vykonu jsem zadnou bolest necitila, anestezie sedla perfektne. Kdyz to prislo k sobe, vedela jsem o tom. Do druheho dne jsem navic paradne zmodrala, vypala jsem, jako by me nekdo propleskl. Hojeni ale bylo bez problemu, dostala jsem tedy i antibiotika. Akorat spani stalo za starou belu. Jak jsem dala hlavu dolu, nebylo to uplne ono. Takze jsem par dni spala v polosedu. Ale jsem rada, ze je venku. Jeste mam jednu takovou, taky pujde.
@Anonymní píše:
Dobrý den
Chci zkušenosti kdo už byl na trhání osmiček nebo spíše uklidnit
Zubařka mi oznámila že půjdu na vytržení všech osmiček a že mi to budou i šít, jsem strašná poseroutka a zubařů se bojím jak čert kříže
Prosím je tu někdo kdo byl na trhní? jak to probíhá? bolí to?
díky za příspěvky
Byl jsem na trhání jedné. Bál jsem se jako nikdy, nicméně doktor byl profík. Zub byl venku ani jsem nemrkl. Nicméně říkal, že mám kořeny dobré na trhání (rovné). Takže to bude asi individuální a lze to odhadnout z rentgenu. Po vyprchání injekce to už bylo horší, ale nic strašnýho.
Před vytrhnutím osmiček jsem se bála tak hrozně, že strach z porodu byla prkotina, já blbá jsem přečetla spousty diskuzí a vyhledávala dál a dál a tím byla ještě víc na prášky, když nadešel den D v ordinaci jsem zezelenala a bylo mi na omdlení, klepaly se mi ruce a každou vteřinu se mně Dr i sestra ptaly jestli jsem opravdu v pořádku, div jsem se nerozbrečela, píchly injekci na umrtvení a to bylo to jediný co jsem cítila, pak trochu zavyklala zub a za pár vteřin byl venku a já nemohla uvěřit, že ho fakt vytrhla
, takže za mně, ničeho se neboj bylo to úplně levou zadní a vřele doporučuji K11 v Brně Dr a sestra naprostý jedničky, milý, ohleduplný, úžasný ![]()