Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mě trhali osmičku dnes ráno, čekala jsem asi 2h (i přes akutní případ!). Jediné, co mě bolelo, byly ty injekce. Jelikož jsem měla v pravé dolní osmičce zánět, tak to pro mě bylo zlo. Zbytek zákroku jsem skoro necítěla. Horší to bylo, když injekce přestala působit a mě začaly tahat stehy. Doktor mi předepsal novalgin a antibiotika. Jsem asi 12h po zákroku, nadopovaná práškama a krom tahání stehů nejde opravdu nic cítit
ale i ty dají docela zabrat a to mám sakra velký práh bolesti.
Mě trhali taky nedávno, sotva jsem stihla doběhnout do ordinace a už jsem šla na řadu, trochu nepříjemná byla injekce, ale nebolelo to. Vytrhnutí taky nebolelo, cítila jsem jen tlak. Zbytek dne jsem tvář ledovala, a vzala si ibalgin.
Druhý den jsem vyplachovala heřmánkem a bolest ani nestála za řeč. A zub jsem si nechala zabalit sebou
![]()
Holky co myslite je lepsi vyckat na trhani osmicek po porodu? Nebo byste to riskly v tehotenstvi? Jako neni to " tuk tuk tuk" akutni, ale krivi se mo zuby jak nemam misto tak by to chtelo co nejdriv
Počkala bych po porodu a ukončení kojení, aby bylo možné si vzít jakékoliv léky. Přijde na to, jaké je to trhání, když mi trhali jednu horní, která koukala ven, tak to bylo naprosto v pohodě, jen jsem si na doporučení lékařky vzala asi 4 hodiny po zákroku jeden ibalgin, na noc už jen jeden pro jistotu a pohoda, když mi je vyřezávali, bylo to o dost horší, dostala jsem automaticky i nějaká antibiotika proti zánětu, takže asi tak ![]()
@ixule jde tu tedy pouze o prasky? Protoze ja od jiste doby at me boli co chce prasek nedavam. Ted teda jen horcik ale to neberu jako ty drijaky. A mimochodem mockrat Ti dekuji za radu a ochotu
takhle v noci ![]()
Ahoj, trhání osmičky mě nebolelo. Zato vysekávání osmičky, která rostla naležato a druhé která měla překřížené kořeny… Vydržím hodně bolesti, ale tehdy jsem říkala, že raději budu rodit každý rok paterčata než tohle. A to kluky rodím bolestivě.
Měla bych jít vysekat ještě poslední osmičku, ale fakt se bojím. Bylo to peklo.
Snad jsem tě nepostrašila.
Když to uzavřu, trhání zdravé osmičky bylo v klidu. Dostala jsem injekce. A ani to nenapuchlo.
@SnažilKasandra ahoj mela jsem trhanou 6tku dole v 2.trimestru na celistni chirurgii dalo se to vydrzet (musim rict, ze bolest zvladam dobre) mela jsem jeste clexan tak me doktorka poslala do nemocnice.za necele dva dny absces teplota celkove me bylo zle. takze rozrezavani.
Antibiotika.
Mohla jsem ibalgin (do 3.trimestru) pak uz ne paralen. Skork jsem to vydrzrla bez. jezdila tam obden 14dni.
Byl tam velky zanet injekce na bolest uz skoro nepusobila.
Bylo to peklo, ale stalo to za to.
@SnažilKasandra paralen drijak neni. miminku neublizi.
A horcik nevim zda pomuze.
Mě aky trhali osmičku v těhotenství. Antibioika jsem dostala ty, které jsou vhodné i pro těhu. Když mě to začalo hodně bolet, vzala jsem ibalgin, pak jsem se ptala doktora, jestli to není problém, říkal, že jeden miminku neublíží.
@luciekal píše:
@SnažilKasandra paralen drijak neni. miminku neublizi.
A horcik nevim zda pomuze.
@jirabobes Asi tak. Mně zatím jen sekali osmičku, která byla naležato, jako tobě a ještě mi kořeny objímala mandibulární nerv. Taky jsem měla ATB a víc než týden pracovní neschopnost. Otok šílený, týden jsem žila na jogurtech pudincích a krupičkové kaši, pusu otevřela max na kávovou lžičku. Fakt radši rodit, než tohle. Až mi otrne, tak mám jít na tu druhou. Naštěstí to nechvátá. A mám slib od primáře stomatochirurgie, že ty druhé dvě se nikdy neprořežou.
@eetkikinka rozhodne lepsi nez telo trapit velkymi bolestmi to me reklo nekolik gynekologu to plodu prospuca daleko mene
@eetkikinka promin ale pro me je to zcela neodborny clanek.
A navic kdo rika ze se jim budes cpat?
Kdyz si vezmes 1-2 denne predavkovani urcite nehrozi
Lepsi nez nespat.
Tak to já jsem se na to nechala uspat, analgosedace. Tak mi brali tři naráz, čtvrtá nevyrostla vůbec. Jednu jsem už měla vyrostlou, druhá mě pobolívala a o třetí jsem ani nevěděla. Ale představa jak se mi v puse hrabe, strká tam kleště a cosi dalšího, radši jsem si objednala to uspání. Jediné co si pamatuji je, že jsem s doktorem ( anesteziologem ) který mě předával manželovi, preventivně mě nechali čekat na sesterně, probírala jestli si koupit wobenzym nebo ne. A jak jsem byla oblblá z toho uspání mluvila jsem strašně zpomaleně ( můj pocit ), ostatní tvrdí že jsem byla jak opilá
Jo a jak jsem čekala na té sesterně, manžel a mí rodiče kteří hlídali dceru mě hledali v čekárně a vůbec je nenapadlo si zaklepat jestli už je po. Tak mě naháněli telefonem, já tam něco zablekotala a pak je teprve napadlo zaklepat na sestry. Pak udělal doktor manželovi přednášku co mám jíst, co ne a dal mu recept na anitibiotika a nějaký letáček kde vesměs bylo to samý co řekl. Osmičky buď vypadaly normálně nebo se jim rozpadly, neukázali mi je a ani neřekli co se s nimi stalo ![]()
Příspěvek upraven 07.03.15 v 08:15