Bolí vrtání mléčného zubu?

15.1.22 23:59

Bolí vrtání mléčného zubu?

Ahoj maminky, dcera má velký kaz v zubu, chodíme na pravidelné prohlídky, ale zubařka s kazy nechce nic dělat. Od včera si však začala stěžovat, že ji při skusu bolí.. V pondělí s ní půjdu k zubařce. Chci se zeptat, bolí vrtání mléčného zubu nebo nebolí? Dcera je taková moc citlivá a bojí se, nikdy moc nechce spolupracovat, až teď jsem ji slíbila, že to bolet nebude. Co myslíte, jakou máte zkušenost vy? Já mám z toho hrůzu aby jí to nebolelo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3598
16.1.22 00:07

@shadowofangels no má uvnitř nerv stejně jako druhé zuby tak že ohledně bolesti v tom rozdíl oproti tvým zubům není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.22 00:11

@JiříkMazlík to sice ano, ale četla jsem, že ty nervy u mléčných zubů jsou blíže než u těch stálých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
16.1.22 00:11

At ji da injekci… rekni ji, ze ta sice bude bolet, ale uplne minimalne, ale az ji budou vrtat tak pak uz neuciti nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.22 00:13

@Leenvecka řeknu, prý jsou i nějaké vodičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
16.1.22 00:15

@shadowofangels ja Te fakt neuklidnim, ale ano boli to a to dost… si to pamatuju celkem zretelne z detstvi, bohuzel i maly kaz chce vyvrtat aby pak nedelal neplechu u stalych zubu… zmente zubarku pokud to pujde jinak si zadelavate na problemy do dospelosti.. i mlecny zuby se maj vrtat jinak kdyz v mlecnym bude kaz a vedle neho bude uz staly tak to proste bude delat neplechu u staleho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
16.1.22 00:16

Ano bolí. Dcera měla kaz, doktorka to neuměla umrtvit, takže vrtala jen tak, dcera řvala čím dál víc (dodnes si vyčítám, že jsem to nechala zajít tak daleko). Skončilo to tak, že řekla, že je neošetřitelná a ať si jdeme jinam (pak jsem se dozvěděla, že řekla i horší věci) :cert:. Dceru to bolelo pak se jí tam udělal váček, úplným zázrakem jsem sehnala dětskou zubařku, ta umrtvila a zub nakonec vytrhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
16.1.22 00:21
@shadowofangels píše:
@JiříkMazlík to sice ano, ale četla jsem, že ty nervy u mléčných zubů jsou blíže než u těch stálých.

No prostě to bolí
ale třeba já k zubaři chodím rád a injekci mi dali jen na pohotovosti jinak si ji nepřeju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
16.1.22 00:32

Ano bolí, jako děcko jsem vyděsila celou čekárnu, ale mě ten zub už bolel fakt dost, pamatuji si že jsem měla horečky a nemohla s pusou nic dělat.

Pravidlo je, když už zub bolí, vrtání bude bolet, je to u nervů. Dokud je kaz co nebolí, vrtání nebolí. Tzn chtěj injekci, pak je to lahoda a i já jsem svůj děs ze zubařů překonala.

• Citovat
  • Upravit
10982
16.1.22 00:38

@shadowofangels 4 letou dceru zubař zabavil a v průběhu vrtání ho konsternovane poslouchala, že byl na výletě na moři a plul lodí. To bylo ok. Ještě se ho zeptala, jestli potkal mořskou princeznu. Bez injekce, bez stresu v ten moment.
Bohužel, pár minut po odchodu z ordinace začala plakat, že to opravdu teď bolí.
Zákrok byl kolem 15 hodiny. Za odměnu si vybrala v knihkupectví knihu. Plakala i u toho, ale trošku zapomněla.
Spát šla kolem 20 hodiny a stále si stěžovala, že to bolí.
Ráno už o ničem nevěděla a považovala to za něco, kdy jsem na ní byla opravdu hrdá, že to zvládla, protože ona dokáže neskutečné scény. A ptala se mě, zda opravdu byla statečná a šikovna. Občas si ještě vzpomene, je to cca čtvrt roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
16.1.22 00:43

Dceruška byla na vrtání již 3× a ještě asi 1 drobný kaz ji čeká. Vždy ochotně spolupracuje, drží, bez injekce. Máme velice šikovnou zubařku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
16.1.22 00:45

@Trojlístek já se vždy těšil na tu zmrzlinu ;)
Moje zubařka a její sestra jsou mladé a věčně mají na sobě něco hodně průsvitného to tě bolí potom jen oči jak nevíš kam koukat dřív :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
16.1.22 00:48
@shadowofangels píše:
Ahoj maminky, dcera má velký kaz v zubu, chodíme na pravidelné prohlídky, ale zubařka s kazy nechce nic dělat. Od včera si však začala stěžovat, že ji při skusu bolí.. V pondělí s ní půjdu k zubařce. Chci se zeptat, bolí vrtání mléčného zubu nebo nebolí? Dcera je taková moc citlivá a bojí se, nikdy moc nechce spolupracovat, až teď jsem ji slíbila, že to bolet nebude. Co myslíte, jakou máte zkušenost vy? Já mám z toho hrůzu aby jí to nebolelo :(

Tak se na tu zubařku vykašlete, zničí holce zub a pak ho jen vytrhne. Jděte do Dent Medica, tam dětem spravují i mléčné zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
16.1.22 00:51
@Kipa22 píše:
Tak se na tu zubařku vykašlete, zničí holce zub a pak ho jen vytrhne. Jděte do Dent Medica, tam dětem spravují i mléčné zuby.

Ale to je nadsázka, že jo. Od kazu se mohou chytit i okolní zuby. Kaz je vir.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
16.1.22 00:51
@Leenvecka píše:
At ji da injekci… rekni ji, ze ta sice bude bolet, ale uplne minimalne, ale az ji budou vrtat tak pak uz neuciti nic.

V Dent Medicu umí i oblbnout - je to slabší než analgosedace a pak ještě dají injekci a mělo by to být v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.