Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fanourek píše:
Nechapu prochned odsuzujete bratra, kdyz to jasne pisu, neni to zadna mlickost, a ke vsemu je ve 2mesici tehotenstvi…
To dříve nedělala? Kdyby ti tady někdo dal super radu, tak nevím, jak jsi schopná to realizovat. Prostě si vzal takovou holku a poradit si musí sám.
@fanourek píše:
Ona dost pije, tancuje s jinyma muzskyma…atd
Ona dost pije ve 2.měsíci těhotenství?
A jinak si myslím, že je to jejich věc
Předpokládám, že věděl koho si bere a že se ženil dobrovolně.
Mně by přišlo vtipný kdyby to nebylo smutný, že sbíráš rozumy na emiminu, jak převychovat švagrovou a pak předložíš bratrovi konstruktivní návrhy, kterak by měl se svou nezvedenou ženou zatočit…
Předpokládám, že ji miluje, když si jí vzal. Takže teď může být sice rozčarován, ale nakonec se to spraví a nejhorší budeš ty, vykašli se na to a nech je, ať si to pořeší sami.
@terinka4444 píše:
A co je tobě do toho?
Třeba se jí svěřil…? ![]()
Já se vždycky bavím - jak jde o vlastní děti, tak každá píše, jak chce, aby spolu vycházely, že budou mít pak jen jedno druhé atd., ale jak jde o manželky, tak naaaajednou nikomu do nikoho nic není
Záleží jí na bráchovi, vidí, že je z toho třeba smutný - to je špatné?
Ano, rozhodl se sám, je dospělý, ale trocha empatie mezi sourozenci přece není trestná.
Spíš mám často pocit, že manželky tak trochu žárlí na manželovu sestru
Jiná ženská v životě, ke které má třeba velmi blízký vztah a ony s tím nic nenadělají, tak je to žere
Ze stejného důvodu, z jakého nesnášejí tchyni.
@fanourek píše:
No…nemotala bych se do toho kdyby me nezadal o radu…
Nemotej se do toho, ani když tě o radu žádá… Snad mu není pět let. ![]()
**@Angutobě švagrová někde na metu vedla diskuze, ze jsi divozenka a mela by byt na tebe přísnost a pevná ruka, to by se ti určité náramně zamlouvalo.píše:
Třeba se jí svěřil…?![]()
Já se vždycky bavím - jak jde o vlastní děti, tak každá píše, jak chce, aby spolu vycházely, že budou mít pak jen jedno druhé atd., ale jak jde o manželky, tak naaaajednou nikomu do nikoho nic není
Spíš mám často pocit, že manželky tak trochu žárlí na manželovu sestruZáleží jí na bráchovi, vidí, že je z toho třeba smutný - to je špatné?
Ano, rozhodl se sám, je dospělý, ale trocha empatie mezi sourozenci přece není trestná.
Jiná ženská v životě, ke které má třeba velmi blízký vztah a ony s tím nic nenadělají, tak je to žere
Ze stejného důvodu, z jakého nesnášejí tchyni.
Promin, kdyby o tobe
Jestli hodně pije ve 2. měsíci těhotenství, tak je blbá, ale zřejmě to před svatbou nebyla tichá myšička, nebo ano? Stejně s tím nic neuděláš, bratr si musí pořádek doma sjednat sám.
@terinka4444 píše:
Promin, kdyby o tobe
To nevím, nebyla bych asi ráda, zvlášť kdyby nebyla v právu - spíš ale mě zaráží ty řeči - jako co je ti do toho apod. Jak kdyby se automaticky předpokládalo, že oni si spokojeně žijí a závistivá vzteklá sestra hledí, co by kde na nich našla, aby je rozeštvala. A prostě nesedí mi to, že najednou jakoby spolu nemůžou mít žádný bližší vztah, protože on má přece manželku. Celkem by mě zajímalo, jak by se dotyčné dívaly na to, kdyby se podobně stavěl jejich manžel ke vztahu s jejich sourozencem.
Moje švagrová má třeba taky jednu vlastnost, která mi vadí a vadí mi, že se dotýká mého bratra, protože mi na něm záleží… Ale vidím, že on to neřeší, tak jsem to časem rozdýchala a beru to tak, jak to je
Ale trvalo mi to. Přemýšlím, jestli proti mě něco může mít manželova sestra, ale zatím mi vždycky říkala, že mě obdivuje, že s ním vydržím
(a to se mají hodně rádi)
Víš, co mě na tom vadí? Ty kecy jako pevná ruka a přísnost by neuškodila a moc jí povoluje a rozmazluje. Jak kdyby psala o nevychovaném psovi. Umím si tak představit, kdyby tímto stylem hodnotila moje švagrová můj život a moje manželsví. Já mám se svým bráškou skvělý vztah, moje švagrová je skvělá holka a jsem ze srdce vděčni, že ji máme a máme ji rádi, přesto, se jim snažím nemíchat do života, a nikdy bych si nedovolila tímto způsobem o ní psát, kdyby dělala něco, co by trápilo bráchu a mě. Prostě tohle nepřísluší nikomu, už vůbec ne sestře.
@Angua Pokud mohu mluvit za „dotyčné“, pak manžel to vidí stejně jako já ![]()
I kdyby brácha žádal o tisíc rad, nikdy bych se do toho nepletla, protože zlá budeš vždycky ty
on je dospělý, on si ji vzal a určitě nezačala takto vyvádět den po svatbě
je těžké takto radit, jsou to jen okrajové informace. Jediná rada pro něj je ta, že pokud mu to vadí, měl by si s manželkou promluvit a ty by ses do toho neměla plést a distancovat se od toho, to je celé ![]()
@hanka.br. pak je to v pořádku, mně by to nevyhovovalo. I když trochu podezírám švagrovou, že to má trošku podobně jako ty ![]()
@terinka4444 to jsou blbé řeči, to je jasné, ale umím si představit, že se zrodily kdesi v hloubi moudrosti starších generací - něco typu zkrocení zlé ženy
Ona je to známá věc, že kdo neví kudy kam, tak řeší věci silou, agresí, křikem - zakladatelka asi neví, co jiného poradit, neb jí to připadá nenormální ![]()