Brexit a teď Czechout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31978
26.6.16 17:07

@Lette a ještě něco, podobné stěhování jsem absolvovala, zajišťovali jsme i stěhování v rámci EU pro kamarády a jednu dobu jsme pomáhali se stejným procesem i dalším známým. Takže vím naprosto přesně o čem mluvím a není to „neschopností“, či z čehože nás to tady všechny obviňuješ. Je to akorát tím, že si každej myslí, že když jsme v EU, tak to nic není, však stačí občanka. Akorát pak prudce narazí jakmile dojde na lámání chleba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
26.6.16 17:08
@Lette píše:
@Jana525 a proč bych měla ventilovat své soukromí víc, než jsem už udělala?Zavedla jsem tu diskuzi sem na dotaz, jestli zde má někdo pocit, že nám členství v EU něco přináší. Ale že bude mít někdo pocit, že chce X stránek dokola omílat to samé? Tomu bych se zase zasmála já.

Takže sdělit legální způsoby ke stěhování je ventilování soukromí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.6.16 17:16

Uz ji nechte, at nemusi vymyslet dalsi plky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.6.16 17:18

@Nimie ale co chceš pořád slyšet? Že sedím v Čechách na zadku a sleduju v TV telenovely?
Už jsi slyšela o možnosti, že odcházíš za prací? Myslím za konkrétní prací? Tahle možnost už v diskuzi zmíněná byla. Dotyčná se stěhovala do Itálie a zvládla to pod měsíc. Opravdu nevím, o co ti jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
26.6.16 17:20

@Lette víš co, to je o tom, jak je tvůj názor relevantní. Prostě když někdo, kdo sedí celý život zavřený doma řekne, že je strašně složité všude cestovat, tak je jasné, že on akorát netuší jaké jsou možnosti, nevyzkoušel si to. A stejně tak ty pokud řekneš, že je hrozně primitivní se přestěhovat, ale nevíš jak na to (nebo nejsi ochotna to hrozné tajemství prozradit), pak tvůj názor na přínos EU je evidentně taky ne tak hodnotný, jelikož to prostě neznáš. Naprosto jiná situace by byla, kdybys řekla „přináší mi to to a to“ a na otázku „jak se toho dosáhne“ bys řekla „takhle, takhle a takhle“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.6.16 17:20
@Jana525 píše:

Děkuji, tvoji ochranu nepotřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.6.16 17:22

@Lette takze z jednoho dne, uz je mesic? :mrgreen: Tak to uz bez deti klidne beru, mozna i s tema detma, pokud mas praci zajistenou predem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
26.6.16 17:24
@Lette píše:
@Nimie ale co chceš pořád slyšet? Že sedím v Čechách na zadku a sleduju v TV telenovely?
Už jsi slyšela o možnosti, že odcházíš za prací? Myslím za konkrétní prací? Tahle možnost už v diskuzi zmíněná byla. Dotyčná se stěhovala do Itálie a zvládla to pod měsíc. Opravdu nevím, o co ti jde.

Mě jde o to, že pokud obecně vynášíš takové soudy, jakože stěhování v rámci EU je vlastně podobně složité jako stěhování v rámci své země (dneska si to řeknu, zítra bydlím), pak musíš počítat s tím, že k tomu musíš mít nějaké podklady. Chtěla jsem slyšet odpovědi na otázky, když už jsi se tady tak bila za své tvrzení.

Ano, pokud máš nějaké příznivější podmínky, dá se to zvládnout do měsíce (ale to se dá zvládnout i do některých mimo EU zemí), tzn. reálně ten přínos tam je, ale ne tak obrovský jako ty tady prezentuješ. Spousta lidí například využívá toho, že se stěhovat nemusí, stačí jim se prostě přesunout, ale legálně bydlí ve své zemi a jsou jejími občany. Ano, i to je skvělá možnost v rámci ČR, ale to není stěhování, to je prodloužená dovolená a takové možnosti jsou mimochodem například i při cestování do Ameriky apod.

Zkrátka ano, je to výhoda, ale pokud jí prezentuješ takhle sluníčkově, musíš aspoň trochu tušit o čem mluvíš. Za prací mohu odejít opět i mimo EU. Pokud si to teď rozmyslím, můžu se zfleku přestěhovat do jiné pobočky v jiné zemi a budu to mít snazší. Jenže to mi stále neřeší všechny ty ostatní věci a nebudu kvůli tomu tvrdit, že to pak má každý člověk hrozně jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
26.6.16 17:24
@Jana525 píše:
@Lette takze z jednoho dne, uz je mesic? :mrgreen: Tak to uz bez deti klidne beru, mozna i s tema detma, pokud mas praci zajistenou predem
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
26.6.16 17:25
@Jana525 píše:
Člověk by čekal „sorry, myslela jsem to takhle, nepochopily jsme se“ nebo „sorry, spletla jsem se, vycházela jsem z takové a takové zkušenosti“ :nevim: takhle se akorát šíří zbytečné dezinformace.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.6.16 17:28

@Jana525 myslím, že jsi diskuzi nečetla celou, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.6.16 17:32
@Lette píše:
@Jana525 myslím, že jsi diskuzi nečetla celou, že?
Pro mě je celkem zásadní to, že pokud se zítra rozhodnu, že mě už počasí v ČR nebaví, v úterý už mužů být zabydlená ve Španělsku například. I když mi budeš za chvilku oponovat, že to žádný výdobytek není a mohla bych to mít i bez EU.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.6.16 17:38
@Jana525 píše: Pro mě je celkem zásadní to, že pokud se zítra rozhodnu, že mě už počasí v ČR nebaví, v úterý už mužů být zabydlená ve Španělsku například. I když mi budeš za chvilku oponovat, že to žádný výdobytek není a mohla bych to mít i bez EU.

No a dál jsi to taky četla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31978
26.6.16 17:51
@Lette píše:
@Jana525 myslím, že jsi diskuzi nečetla celou, že?

Myslím, že jsme to tu četli všichni, co jsi psala :) mi to příjde trochu jak s pomazánkovým máslem, naprosto zbytečné handrkování, když sama asi chápeš, že to nevyznělo nejlíp :kytka:

A k tomu textu: ano, mohla bys to mít i bez EU. Tak když to víš, tak proč oponuješ, když k tomu nemáš jediný relevantní argument?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.6.16 17:57

@Nimie např. Proto, protože bez EU a aspoň v konkrétní zemi dostávám povolení k pobytu na rok. (pokud nejsi manželka státního příslušníka). Znovuopětovné vyřízení trvá klidně půl roku a zase dostaneš jen rok. Takže v klidu můžeš být cca 6 měsíců. Zbytek roku jsi sice v zemi legálně, ale přeci jen tak ne zcela,, úplně". Potřebuješ pomoc právníka, sama (i s podporou firmy ) bez šance. Co myslíš. Kde je to pohodlnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová