Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
ospalé počasí se nám nějak promítlo i do březňátek
, zatím žádný pondělní zápich. Snad nebude lít celý den.
JANO, DENDULKO, LASIČKO, přeju hodně štěstí na kontrolách, dejte vědět, co nového.
Jitka
LAU:vsechno nejlepsi k dnesnimu svatku ![]()
tak vcera vecer jsem si dala vanu,a ta pena mi tak divne smrdela ze mi pak bylo pekne blbe.jako naschval kdyz tady nebyl maly tak jsem nemohla usnout,a bylo mi zle.des.ted jsem vstala a zase je mi blbe.a ja myslela ze uz to bude dobry!
tak zdarec, musim jit do mesta.
no ted koukam a neco jsem asi zadala vcera u metriku(jsem ho predelavala) blbe,protoze tam fakt bylo rok a 5mesicu,uz je to spraveny.
DENDULKO:at jsi v pohode.az prijdu ze mesta tak se toi snad doctu!
JANO:no jo ja mela porod nastesti v pohode.taky bych se asi bala,ja byla zase ve vane a praskla mi voda a kamaradaka mi rikala ze ji kdyz prasakla voda uz tam nemohla byt,tak jsem ryhcle poslala manzu za nima,ale ja v ni byt mohla v pohode,tak nevim.ale taky jsme se bali co a jak.to kazdyho vystrasi.ja se treba na nic neptala protoze jsem byla mimo,a az me sili tak teprve jsem se rozmluvila-jestli me vubec nastrihavali atd.
holky nebojte, urocite to bude dobre a kdyz se vam neco nebude zdat musite hned rict.prece je to vase mimi.oni delaji nekdy chytre ale kdyby se neco stalo tak co potom-jak to tady porad ctu na emimi,tak se taky bojim…
Ahoj, ahoj,
zdravím všechny, zvláště nová březňátka. Vrátila jsem se z dovolené a koukám, že teď bych si měla vzít dovolenou, abych vás dočetla
Jste opravdu plodné!
Musím se přiznat, že se ještě neodvažuju těšit
Dokonce jsme to ještě nikomu neřekli, čekáme, až bude vidět srdíčko. Dr. si mě pozval až na konec srpna, takže se načekám.
Jani a Dendulko a ostatní, držím palce u dnešní kontroly.
Tandem - děti mi vycházejí 20 a půl měsíce od sebe. Tak nějak počítám, že nás tandem nemine, ale kupovat budu asi až po narození.
A ještě údaje do toho superdlouhatánského seznamu: 31 let, Východní Čechy, KO 28.8. (budu mít nervy jak špagáty!).
Ahoj Melibeo,
jsi spolu s Trubkou má nebližší spolutěhule (den ode mě). Jak jste si užili dovču? Nepropršela vám?
Jsi s mimčem doma nebo už zařezáváš?
Taky budeme nejbližším zveřejňovat naši novinu až po srdíčku. Jdu na KO ve středu, takže uvidíme, jestli uvidíme
.
Jitka
Jitko, na dovolené jsme byli u tchána a u našich, takže odpočívací pohoda. Předtím jsme byli v Tatrách a počasí vyšlo skvěle.
Já jsem byla zklamaná, že si mě Dr. nepozval někdy dřív kvůli srdíčku, co se dá dělat ![]()
Jinak jsem doma s malým (1 rok a 3 týdny) a pracuju doma. Metřík si dám opravdu až mi cvrček zamává na UTZ.
Co ty, pracuješ, nebo jsi doma?
Taky zdravim všechny těhulky při dnešnim dopoledni.
Hlásim že bolesti podbřišku se už 3 dni neukázali. Ani mi neni nějak moc zle. Paráda. Dá se to ale v tý práci stejně radši nebyla. Celý víkend jsem prospala, to byla paráda.
Dendulko možná si nepostřehla, další kontrolu mám 23.8.
Prvorodičky, přemýšlíte už nad kočárkem? Jaký?
Melibeo - v Tatrách jsme s Hankou byli vloni a bylo to tam supr. Bydleli jsme v Tatranské Lomnici, malinký penzionek jsem našla na IT a moc se nám tam líbilo. To jsme ale ještě Hanku mohli nosit v krosně, byl jí rok. Letos už jsme museli víc myslet na její zábavu (prolízačky, apod.), tak jsem vybrala rekontruovaný statek v jižních Čechách. Opět jsme se nespálili, nadšení jsme byli všichni. Pomalu pokukuju po dovči na příští rok, i když se dvěma caparty to bude náročnější. Doma ale určitě zůstat nehodlám.
Od 14m chodí Hanka do jeslí a já do práce. Babičky máme daleko a bez hlídání a v přestárlém sídlišti to doma nebyl žádný med. Ne každá by to asi řešila takhle, ale já jsem šla do práce, o kterou jsem nechtěla přijít (v dnešní době s dětma bych práci hledat nechtěla). Jsme spokojené obě. Teď se ale za rok asi do práce chystat nebudu
. I teď to ráno všechno logisticky zvládnout není sranda.
JItka
SSUSSI: gratuluju k pohodovému stavu
Já nad kočárkem přemýšlím pořád, ale vůbec nevím, jaké jsou v nich rozdíly, takže zatím nic nevím… jen vím, že na to moc nejsou peníze ![]()
Ahoj holky,
Alousek - no já byla zatím jen na potvrzení a uzv a tam mi termín neřekla. Do první poradny mě sestra objednala až na 28.8., to už budu na konci 13. týdne a říkala, to budete 12+5 a rovnou udělám další ultrazvuk. Podle metříku bych měla být 12+6, ale je to jen o den.
Vlastní porodní asistentka u porodu - jednak se dá sehnat na předporodním kurzu a pak taky existuje nějaká asociace porodních asistentek, kde je možné si vybrat podle regionu. Ale… bacha… většina porodnic pustí s vámi k porodu jen jednu osobu, takže pokud budete chtít PA, nepustí tam manžela/přítele. Já bych strašně ráda, po minulé zkušenosti se špatnou PA z nemocnice, měla svoji - zaplacenou. Ale manželovi to nemohu udělat, navíc ho tam budu mít radši. Prostě pokud nejdou oba, já volím manžela.
Jano 2 a 3/4 hodiny, jo? No, tak to abys to druhý neporodila doma. Já to měla na chlup přesně 24 hodin. Myslela jsem, že se pos..... Poporodní blues jsem neměla, ale psychický šok z porodu jsem měla ještě následujících 14 dní. Ale opět musím potvrdit, to co říkají ostatní maminy - na to špatné se rychle zapomene.
Pett
Teda, Jitko, máš můj obdiv!
My jsme v Tatrách taky krosnovali. Jaký to byl letos statek? Možná o něm budu uvažovat na příští rok.
Ahoj kočičky,
velikánská úleva, ale troška i zklamání: je tam jedno miminko. Je v pořádku, bylo vidět bušící srdíčko, žloutkový váček, pupečník. Všechno mi pan primář krásně popsal. Mám i fotku (za 60,–Kč
). Až bude čásek a náladička hned jí dám do alba. Dendulko další kontrolu mám 16.8.
Jsem šťastná, že je vše ok.
Jana
Ahoj holky, gratuluji ke kontrolám i neblijícím stavům…to já ještě neznám, dnes jsem nemohla ani posnídat, jak mi bylo zle
teď už je to lepší ![]()
Výběr kočárku nás taky čeká, protože náš suprácký nám rozkousal pes
Ale to má ještě čas.
Jani1 gratuluju k dobrému výsledku kontroly, jen mě překvapilo to tvoje „zklamání“, ty jsi snad chtěla dvojčata? To je pro mě noční můra! Já zase doufám, že tam je jen jeden kus a Honzík že bude mít jednoho sourozence. Tři ruce prostě nemám:-)
sice si říkám, že s vybíráním výbavičky ještě počkám, ale člověku to nedá, takže jsem se dívala na kočárky na internetu a protože jsem byla kupovat dárek pro kamarádky právě narozenou Amálku tak jsem je zkoukla i v obchodě. Zatím se v nich moc nevyznám koukám po vzhledu a to asi není to správné kritérium, jinak v obchodě byly hrozně drahý na netu jsou mnohem lepší ceny, chtěla bych se ještě zkusit poptat po kamarádkách co mají už trochu větší mimča jestli jim nějáký ten kočárek nepřebývá, myslím, že některé věci není třeba kupovat nové, používají se tak krátce, že to mimi nemůžou stihnout zničit.