Březňátka 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
631
9.8.06 11:33

Jahudko,
jak už psala littlemouse, z moči se zjišťuje cukr a bílkovina. Já třeba den před tím než jdu do poradny nesmím nic sladkého, jinak se mi to v té moči ukáže.
Pánev mi měřili až těsně před porodem v porodnici.
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
9.8.06 12:07

VITAM LILIE!

LAU:tak to ja v noci chodim zatim 2×na wc,ale vzdy mi mini prasknout mocak!des

sykorka:vidim ze to mas pekne zmakly.ja teda jen vim ze minule tehu mi brali krev v 17.tt a to jestli proste neni mimi nejak postizene,kdyz to vyjde dobre tak dobry a kdyz blbe tak te posilaji na odber plodovky.a ve 12tt se dela u nas v nemocnici to sijove projasneni-mne to delal dr.ze mi vse ukazoval a zaroven se dival na ten krcek a byl v pohode.tak jsem zvedava ted.ale za nic jsem teda neplatila a nejak extrd velka nemocnice to neni.normalni okresni.

SARRAI:moje usinaci poloha je na brichu,jinak neusnu,minule tehu jsem tak spala az do konce-jednu nohu na bok aby to broicho bylo trochu na stranu :lol:

littlemouse:mas nove metriky ze?a mimi pekne :lol:
jinak mne vcera vecer taky dost bolelo bricho ale jen chvilku,pak jsem to zaspala.

Petuldo:tak jsem dnes byla u kamaradky co ma ted druhe mimi-4 mesicni a martinek si ho moc nevsimal,jen jednu chvilku mu chtel sahat na hlavu a spis delat bum nez mala(to neumi),tak snad to potom jak bude starsi bude dobre probihat.spis sihral s tim starsim jejim klukem a byla to sranda.tak to treba zvladneme,ne? :lol:

jahudko:ja jsem si minule niceho nevsimla-ze by mi panev merili.muj dr.ani neprohlizi prsa,ale jinak je dobrej :lol: tak se neboj,moc ja nosim pokazdy kdyz jdu na KO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.8.06 12:12

Tak mně nikdo posledně pánev neměřil. Přijde mi to i divný, protože nejde o velikost pánve, ale o poměr mezi pánví a velikostí hlavičky dítěte. I malou pánví projde malá hlava. Váha dítěte před porodem se pouze odhaduje a půl kila tam nebo sem nehraje roli. Já mám 168 cm, 52 kg a přes boky 89 cm a porodila jsem normálně syna s váhou 4.26 kg. Měla jsem hodně velký břicho, tak jsem se v Podolí ptala, jak bude dítě asi velké, řekli, že tak přes tři kilča :-)

Jinak dnes jsem pěkně plašila. Ráno při přebalování jsem si všimla, že má Mates na sobě nějakou vyrážku. Tak jsem hned volala doktorce, jestli to nemůže být infekční, že jsem těhu. Nakonec jsme k ní zajeli a prý to má od mušek. V obličeji bych tomu věřila (asi tak 20 různě velkých flíčků), já ani manžel nic. Ale další má na zadku a tam měl přes noc plínu, na ní kalhoty od pyžama a spací vak. No ale jsem ráda, že to asi nic není.

Co se týče bolení břicha a nevolností, kromě únavnosti se cítím naprosto fit a i když jsem utahaná, stejně celej den něco doma dělám, takže to není tak strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
9.8.06 12:22

Tak já ještě nedávala ani tu moč :( Ach jo… asi plaším zbytečně, ale když čtu, jak vy už jste na krev skoro všechny objednané mnohem dřív, tak mě to znervozňuje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
9.8.06 12:22

Lasičko: změřit pánev je důležité. Nejde ani tak o vnější rozměry - obvod, ale hlavně o prostornost uvnitř. A i zdánlivě malá pánev může být krásně prostorná - třeba jako ta tvoje. Já jsem taky drobek - mám jen 163 cm, 51kg před těhu, přes boky 90cm a Miky se krásně vlezl a to měl 4.170g. Dokonce jsem měla i celkem malé bříško, takže se dr. divila, jestli byl v baťohu na zádech :lol: :lol:

Valli: mám nové metříky, bylo nás tu už moc se stejným :wink: TAk ať se to neplete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
9.8.06 12:27

JAhůdko, neplaš, tebe si proklepli v CARu a tak můžeš být klidná. Dr. všechny potřebné vyšetření určitě udělá. Já jdu dnes na kontrolu a moč nenesu, sestra nic neříkala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
9.8.06 12:29

Vždyť v CARu jsem byla naposledy před půl rokem… a léčili mě na neplodnost… ale jestli je miminko v pořádku evidentně žádného doktora příliš nezajímá :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
9.8.06 13:00

Jahůdko, neplaš. Kdyby bylo něco v nepohodě, tak už tě honí od čerta k ďáblu. Nebo máš nějaké problémy?

Tedy holky, dneska mi mimčo dává pořádně zabrat… Ráno jsem poprvé neustála nevolnosti, když jsem si čistila zuby a část Bebeček šla ven… Zkusila jsem Julii zklidnit černým čajem s medem a na chvíli se to srovnalo, takže jsem vyrazila do práce s asi 30 minutovým zpožděním. Ovšem cestou se mi zase začal houpat žaludek. Rohlík zakoupený cestou to spravil, ale dopoledne mi Julie zase začala dávat najevo, že „takhle by to tedy nešlo“ - už na ni nezabíral ani ten čaj s medem, dětská výživa a rohlík… Zkusila jsem ji uchlácholit žampionovou polévkou k obědu, ale evidentně nemá ráda houby po tatínkovi - po ní také protestovala. Tak jdu teď zkusit druhý chod - sýrový špíz s bramborem. Tak mi držte palce, aby mi povolila alespoň tohle. Zatím je dobře naladěna po čaji, tak snad to půjde…

A to jsem ji tak hezky chválila, že je hodná, že mě od začátku týdne nechá celou noc ležet, že už mi povolila o půl hodiny delší večerku…

Asi mě včera slyšela, že si stěžuju, že se ještě nenarodila a už si diktuje podmínky - kdy mám jíst, jak často mám jíst, co mám jíst, kolik toho mám sníst… A tak se asi rozhodla, že mi to „opepří“, abych věděla, zač je toho loket… (Šéf, který má 4-měsíční holčičku, říkal, že to je ještě ta lepší varianta - horší prý bude, až mi bude mimčo diktovat, kdy můžu spát…)

Hele, holky, taky jste slyšely, že když miminko v bříšku nutí maminku pořád spát, tak bude i po narození hezky spinkat??? Mně to říká káždý druhý, ale moc tomu nevěřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
9.8.06 13:08

Peti, neboj, nemusíte mít macka. My jsme s manželem oba drobní - on 173 a narodil se nám takový obřík. V porodnici byla jedna maminka - vedle ní jsem byla opravdu jak drobeček, měla určitě přes 180 a kus ženské, ne tlustá, ale pevná a v rukou držela takové miminečko a já takového obra :lol: :lol: Všechny nemocniční kabátky mu byli krátké a dupačky zapnul jen tak tak :wink: A i přesto, že byl Miky tak velký, narodil se bez nástřihu/ale natrhla jsem se, přirozeně bez léků a já na porod vzpomínám jako na nejkrásnější den v životě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
9.8.06 13:18

PETUL:ja myslim ze kava jednou za den ci min neuskodi.kdyz se ji nebudes prolivat tak v pohode.manzelova dcera zije s vami?

jinak se pridavam k velkym detem ,nas martinek mel 4,15kg a 54cm a ja merim 177 a manzel asi 184cm.dr.nam rika ze martinek je nadprumer,hrozne rychle pribiral a rostl.kazdy ho ted typuje na rok a pul :lol: tak uvidime jestlo ta „holcicka“ bude taky pucek nebo ne. :lol:

LITTLEMOUSE:jojo v porodnici jsem rodila taky dobre bez leku atd.a vysel hned na asi 4. zatlaceni.mamka tam byla a odebirala martinka(pracuje tam) a odhadovla ahned vahu,ze je tlustoch.pak jsme lezeli na pokoji a vedle mela pani 2kg drobka a to byl teda rozdil. :P

dnes jsem videlpa kamaradcinyho chlapecka4 mesice,tak uz se tesim na to mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.8.06 13:22

Lau: to s tím spaním mě rozesmálo. Když jsem byla těhotná s Matesem, pořád jsem spala. Od té doby ani ránu. Teprve od tohoto týdne spí brouček celou noc do pěti, pak dostane mlíko a spí do půl šesté. Do té doby běs, vůbec nespal. Takže tomu nevěř :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
9.8.06 13:49

Lau: jo, jo přidávám se k tomu abys nevěřila, že spící maminka = spící miminko. Já jsem v prvním těhu spala snad pořád a malá v 6 měsících spala po půl hodině a spaní celou noc??? Co to je :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
9.8.06 13:57

Tak já bych taky nevěřila tomu o spavosti maminky. Ale u mě se potvrdilo to o pohybech miminka. Říká se, že jak se mimi chová v bříšku, tak se bude chovat venku. Ondra byl v břiše strašně „potichu“, až jsem ho prosila,aby o sobě dal vědět a uklidnil mě. A miminko byl úžasné, spinkací. Teď už je z něj teda malý ďábel, ale když byl malinký, tak byl v podstatě bezproblémový vč. spaní.
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
9.8.06 14:11

Tak koukam, ze jste tu skoro vsechny mely mimi pres 4 kila. 8O Ja snim o malinkem miminku do 3.5, ale to se mi asi nesplni. :lol:
Jahudko - neboj urcite ti vsechny odbery jeste udelaji. Neni se ceho bat, jsou to jen rutinni testy, nebo snad mas strach, ze bys mela syfilis, HIV, nebo zloutenku? :wink:
Petul - tak to ti moc neporadim, zadnou knihu pro samouky neznam, a uz vubec ne zadnou, co by se dala sehnat v Cechach. Myslim, ze ucit se japonsky sama je dost tezky, zvlast od zacatku. Existuji urcite knihy, ktere jsou v uvodu napsane v latince, ale dle mych zkusenosti, to je na prd, protoze pro pochopeni jazyka je treba se nejdriv naucit jejich 2 zakladni druhy pisma a postupne pronikat do cinskych znaku. Pro zacatek se koukni treba na http://www.freejapaneselessons.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.8.06 14:12

Hmm, tak mě se bohužel nepotvrdilo ani to kopání. Dokud byl Mates v břiše, skoro jsem o něm nevěděla. Kvůli určení pohlaví jsme jeli do Brna na 3D UTZ a on se tam ani nehnul, skákala jsem, dělala dřepy a nic. Nebo na monitoru v Podolí mi paní musela zvonit u břicha, aby vyvíjel nějakou akci. Těšila jsem se na klidné mimi a opak byl pravdou. Prvního půl roku byl očistec, vůbec nespal, více méně pořád brečel nebo se kojit. Seděl v půl roku, chodil v 9 měsících, v roce vylezl z postýlky, lezl do pračky a to máme s horním plněním, stále vylézal na stůl v kuchyni. Naproti tomu já jako pupík jsem prý pořád kopala - táta se těšil na fotbalistu a jsem z toho já pecivál, od začátku spící celou noc, kliďaska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí