Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
zdravím po kontrole. Fazolka má 7mm a krásně jí tam „bliká“ srdíčko. Fotku jsem dostala zadara, ale je trochu rozmazaná. Zítra se ji pokusím dostat do galerky. Dostala jsem vzorek vitamínů - 7 tabletek Materny a za 5 týdnů se mám připravit na NT vyšetření, místo triple testu v 16tt. Bude nějaký větší UTZ a větší odběr krve a mám s sebou vzít tatínka, aby se pokochal. Bude to 11.9.
Mám jíst dost jódu a vyvarovat se jater. A mám si dávat denně menší kafe - tlak 80/45 asi není nic moc, co? ![]()
Prý máme nejhorší za sebou, teď můžeme čekat menší krvácení při prorůstání placenty. V tom případě nikam nejezdit, 2-3 dny ležet a nechat si napsat neschopenku.
Tož toť asi vše. 5 týdnů čekání na další ko asi nepřežiju ![]()
Jitka
Teda Jiti , ja myslim, ze tvuj doktor je poklad. Konecne nam nekdo vysvetlil, co to nase spineni muze znamenat.
Gratuluju k vyborne kontrole. To je parada, ze ti budou delat NT. Tlak mas opravdu nizky, ale lepsi nez vysoky ![]()
Ahoj holky,
zítra odjíždíme na dovču do Holandska, takže se nebudu moct uklidňovat čtením vašich příspěvků
Doufám, že po cestě i na místě zvládnu nějak ty příšerné nevolnosti a aspoň trošku si to užiju!!!
tyna-v: máme úplně stejný problém, jím často a jím hodně, je to to jediný, co můžu dělat, abych přežila ty hnusný stavy… takže budu jako koule, bojim, bojim… ![]()
Mějte se všichni fajn, za týden jsem zpátky.
Ahojky!!! ![]()
lasicko dik za tip na web stranku s foteckama, projela jsem briska i ultrazvuky a cim dal vic se tesim na svuj utz
ale musim rict, ze nektery ty briska jsou na uvadene tydny prece jen obrovsky ![]()
HOLKY,tak nejak te anglictine na ty fotky nerozumim,no ale nejake pupky jsem nasla.ja mam vecer nefoukle bricho protoze me trapi vetry
ale jinak z boku teda nepozoruju ze by mi neco nekde rostlo ![]()
JITI':gratulace ke KO.az za 5 tydnu,jo?to nastve co ![]()
holky:dnes se mi zlepsily nevolnosti,dokonce i vic jim.tak treba to bude uz jen lepsi.to nechci zakriknout,ale uz me to nebavi,dnes jsem i vysala a den probihal celkem normlane,narozdil od predchozich-lezicich a ven nechodicech. ![]()
dnes mi moje kamaradaka rekla ze cekaji holcicku.moc ji chteli.hm ja taky chci vedet co cekam a chci holku
![]()
Jitko , gratuluji ke kontrole! Ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost! Jsme na tom tak nějak stejně (dnes jsem 6+6), ale na KO jdu až na konci srpna
Takže se nezlob, ale tak trochu to beru, jako bych to četla o sobě a svém cvrčkovi. Na oplátku nabízím kontrolu 28.8. (jestli bude všechno v pořádku) ![]()
Valli než se dozvíme co budem mít na to si ještě docela dlouho počkáme
Já bych byla asi radši za holčičku, ale manžel by radši kluka, je to vášnivý sportovec a zapálenec do spíš klučičích sportů, ale nakonec je to fakt jedno jsme moc rádi že se nám mimi povedlo. Když vidim ty bříška, taky už bych ho brala
jsem na sebe zvědavá až ho budu mít jak balón jak si tu budu stěžovat, jaká že je to hrůza ![]()
Ahojte - Jiti a ostatni moje blizke „spolurodicky“
trochu jsem se vam vzdalila, neb podle utz jsem asi o 4 pozadu od metriku - takze 6+4. Muj gynekolog uz mi vystavil tehuprukazku - az jsem si rikala, jestli neni brzo, abysme neco nezakrikli… A doporucil mi navstevu obvoďačky - udělá mi všemožný vyšetření - prej je to standard… Už jste to někdo absolvoval? Mam arytmii, takže mě čeká i kardiologie ![]()
Ahoj Jiti, gratulace ke kontrole. Ale nesmutni s tou dalsi, protoze ja jsem na tom stejne, Teda skoro… O tyden a pul driv jdu jeste prave na ten NT screening. kde uz mimise uvidim. Psala jsi, ze na nej jdes taky a ze ho budes mit misto tripple testu… To je mozny? Ja myslim, ze tripple testy se delaji vzdy, i kdyz mas udelany tohleto nadstandartni vysetreni, ne? Moje MUDr. mi totiz pak bude ve 12.tt delat UTZ plus me strasila odbery krve na toxo apod. Jsem zvedava, jestli se bude koukat i po nejakym sijovym projasneni. No, aspon budu v klidu, kdyz uz ho budu mit za sebou na specializovanym pracovisti. Teda pokud bude vsechno v poradku.
Pro Josefinku (snad jsem to nepopletla), pisu znova ten odkaz na ten NT screening: www.prenatal.cz
Doporucuju proklikat odkazy, info je vnorene.
Holky (littlemouse..) , teda nestraste s takovyma obrikama
. Jste na tom podobne jako ja (vyska, vaha). Moc bych si prala mimise v rozumnych mirach
do padesta centaku a kolem tri kil. Na druhou stranu, pokud jste to zvladly vypudit relativne bez nasledku, tak aspon svita mala jiskricka nadeje. I kdyz kdo vi, treba bude prdelou dolu a chte nechte pujde ven cisarem
.
Na jmenech jsme se s manzou zacali dohadovat predevcirem a byla z toho pekna kovbojka ![]()
Pro holku jsou zatim tato: Anezka, Alzbeta, Julie (Klarku a Barboru nam sebrali v kvetnu a dubnu sousedi, a Eliska, Adela a Tereza se jmenuje kazda druha holcicka, i kdyz se mi vsechna jmena libi)
Pro kluka: Vojta, Adam, Stepan, Filip, Matej
Ahoj holky, hlásím se z dnešní kontroly: jsem 8+3, termín vychází na 18.3.2006, miminko má 17mm a srdce bije jako zvon
. Dr. je moc fajn, průkazku dostanu za 14 dnů na kontrole, kdy mě taky seznámí, co všechno mě čeká za vyšetření a odběry. Vyfasovala jsem Utrogestan na to bolavé bříško a jsem úplně grogy......Jo za UZV jsem nic neplatila, to jsem dostala jako „bolestné“ když mi nedala průkazku
Prostě zatím naprosto úžasná doktorka
Tak já jdu chrupat, nebo zítra nevstanu
Dendulko, prosím, změň mi datum v seznámku na 18.3.2007. Děkuju.
Ahojky
Dendulko - ty se s nama uz nebavis?
![]()
Mouse - gratulace ke kontrole, roste jako z vody. Tak jsi me predbehla s terminem
Ty uz jdes na kontrolu za 2 tydny? To je rychlost. Tady se prukazka, nebo cosi jako prukazka dava az ve 13. tydnu. Jmenuje se to knizka matky a ditete, musim si to sama vyzvednou na mestskym urade
a posleze jak se dohrabu do 14. tydne musim jit opet na mestsky urad zaregistrovat svoje tehotenstvi. Trosku pakarna - co ma mestsky urad spolecneho s mym miminem, ale to je typicky japonske - nelogicke, a spousta behani pro nic a papiry, papiry…
Dneska je tu spousta kontrol v planu, tak se tesim na same dobre zpravy. ![]()
Ahoj Saraai, malinko jsem tě předběhla
ale manžel si vysnil datum 21.3. tak uvidíme kdo z nás bude první ![]()
Můžu tě uklidnit, mně pomalinku odeznívají nevolnosti a nebo s nimi už umím zacházet. Rozhodně je to teď lepší než minulý týden ![]()
Holky, nemáte tu některá zkušenost s Utrogestanem? Vedlejší účinek je ospalost a závratě, tak se bojím si ho teď ráno zavést, abych v práci neusnula. Je ta ospalost opravdu tak hrozná?
Mouse - tak s tim zkusenost nemam…ale je to preci progesteron, nebo se pletu? Snad to nebude tak hrozny. 21.3. Jako ze jarni ditko?
No pockej, jestli je pravda, co tu holky nasly v horoskopu, ze rybam se v brisku libi a nechce se jim ven, budeme mit doma poradne berany. ![]()
Sýkorko,
díky moc za info o tom screeningu. Koukala jsem na to, jsou tam vyčerpávající informace. Určitě na to půjdu, zjistila na webu svého doktora, že to má snad ve vybavení, takže by to neměl být problém ![]()