Poradna duly
Jana Čurdová
Přeju krásné páteční (konečněěěěě!) ráno,
a zdravím všechny nové očekávatelky březnových miminek.
SYKORKAA - cenu NT mi sestřička říkala 2× a vždycky 700. Napadá mě jedině, že pro tamní (kdo k nim chodí i normálně) je cena nižší než pro „přespolní“. Ne že by mě to netěšilo. Radši si ale pro jistotu přinesu víc peněz.
JItka
Ahojky holky ![]()
všem Vám přeju krásné ráno
.
Musím Vám říct, že dnes ráno mi bylo poprvé dobře
…že by to už od ted bylo lepší.
MOc se omlouvám, že jsem se včera ani nerozloučila, ale měla jsem v práci hrozný fofr a domů jsem přišla úplně hotová… takže ještě ani nemám metr
.....ale pokusím se to dnes večer napravit ![]()
JOSEFINA: k tomu Podolí… já jsem tam rodila Lukáška a byla jsem moc spokojená… je teda pravda, že koupelny a záchody nejsou nic moc, ale u mě zvítězilo to, že Podolí je nejlépe vybavené pro případ, že by miminko potřebovalo jakoukoliv pomoc..... takže určitě budu rodit i ted v Podolí… teda jestli mě vemou
. Také jsem četla o registraci už kolem 14. týdne..... můžeš se zaregistrovat i po telefonu.
Netušila jsem, že se někde v porodnicích registruje, nojo, zase má Praha špecifíkum
. Přijde mi to absurdní, když nemůžu tušit, kam za půl roku pojedu. A když nejsem zaregistrovaná, tak by mě jako nepřijali? Já jsem před porodem volala k Milosrdným bratřím, jestli mám přijít něco vyplnit a oni se mi smáli, co mě to napadlo, že mám přijít, až budu rodit. Že se na všechno vyptají rovnou. Nojo, jiný kraj…
Jitka
Dobré ránko,
vítám nové těhulky ![]()
a gratuluji všem ke kontrolám!
Toxoplazmoza-při prvním těhu jsem si chtěla nechat udělat testy (máme kocoura, ale jen v bytě). Dr. mi řekla, ať neblázním. Můžu stát prý ve frontě a někdo bude mít zarděnky a je po mimi. To je daleko horší, toxopl. se dá léčit i v těhu. A říkala, že to můžou mít i psi.
Hurá už jsem 11tt!!!!!!
Littlemouse - já nebydlím přímo v ČK, ale kousek od něj
Máš pravdu, je to krásné město a všichni, kdo k nám přijeli na návštěvu, chtěli první do Krumlova
Hlavně Slavnosti pětilisté růže jsou moc krásné.
Kočky - já se jím vyhýbám, protože mám na ně alergii, takže jsou pro mě dost nebezpečné. Naštěstí na psa alergii nemám, když ho máme doma
Momentálně taky líná jako blázen… Už od malička ho učíme bát hodný k dětičkám, tak jsem zvědavá, jak to bude probíhat, až si mimčo přivezeme domů ![]()
Alex-já měla hrozný strach z kocoura (kočku nevychováš), protože je docela agresivní. Přišla jsem z porodnice a nechali jsme Jiříka očuchat a to bylo všechno. Pokaždý když začal brečet kocour zdrhal. Spíš se ho bál. Teď už se spolu honí po bytě a je to sranda. No ale pár škrábanců už taky bylo
.
Koukala jsem na fotky - Jahudko, Petul už vím kdo jste ![]()
Jo na to pálení žáhy jsem si koupila tums a docela mi pomáhá.
J.
No moje kamaradka rodila letos na jare v Podoli, zaregistrovana tam byla, protoze tam byla i na IVF, takze tam jeli z nasi vesnice - je to asi 80 km od Prahy, meli jistotu, ze ji neodmitnou, porodila, ale protoze nebylo misto na pokojich, musela stravit noc po porodu na sale na porodnim stole.
ALEX: s tím krvácením dásní to není žádná sranda. Při minulém těhu mi taky občas tekla při čištění krev, ale nijak mě to neznepokojovalo, vždyť jsem přece těhotná. Jenže po porodu jsem šla k zubaři a ten mi diagnostikoval vředový zánět dásní, začala jsem kvůli tomu docházet na paradontologii. Tam mi doktorka vycinkala jak malýmu spratkovi, že si nečistím zuby - není pravda. Přeléčila mi to antibiotiky a teď čistím zuby - každou plochu 10× setřít kartáčkem, poté zubní nit, poté mezizubní kartáček a poté aplikuju jednosvazkový kartáček. Takže půlhodinka večer to jistí. Nicméně opět jsem zaznamenala otékání dásní. V lékárně mi na to nic nedali vzhledem k těhu. Takže nezbývá něž na vatovou tyčinku nalít peroxid vodíku a oteklé dásně po číštěnní desinfikovat. Není to sranda…
tak to je drsný spát po porodu na porodním stole ![]()
ale četla jsem, že můžou odmítnout i registrovanou
protože přednost mají rizikové porody i neregistrovaných pacientek
ale nejvíce porodů by mělo být ted.. v době prázdnin.. tak snad v březnu už to bude lepší ![]()
Přeji vám dobré dopoledne a málo nevolností ![]()
JOSEFINKO, přesně tak, Podolí už mám vybrané. O tom, že je tam novorozenecká JIP, jsem se dověděla od kamarádky. Mám větší šelest na srdci - tak pro jistotu
Tato JIP je ale asi při 1/4 porodnic v ČR, takže i U Apolináře.
O registraci jsem slyšela jen v Podolí, protože je tu asi porodnic málo a těhulek víc než dost. Zase to tu je prý jak na běžícím páse. Jiná má kamarádka si z Prahy zajela rodit do Vrchlabí a nemohla si to vynachválit - je tam vstřícný personál, na maminky mají víc času a pojede tam rodit znovu. Já to tam ale vzdala kvůli vzdálenosti - bojím se, že bych neměla takovou výdrž ![]()
DADULKO, připojuji se k doplnění už dlouhatáánského seznámku:
LENDULKA — 26 let — Praha — KO 21.8. — první mimi — TP ?
ROZARKAA - jde o to, co se myslí porodním stolem. My jsme měli na boxíku dvoulůžko (i pro tatínka) a porodní nastavitelnou lehačku. Na té jsme nakonec odrodili a protože nebylo na pokojích místo a malá se narodila v 5 ráno, leželi jsme tam až do desíti. Nemůžu si stěžovat. Aspoň nás nikdo neotravoval, jen přišla sestra ukázat kojení a přinesli snídani
- mňam rohlík s máslem a kakao.
Jitka
No nevim, jestli to bude v breznu lepsi, jen se koukni, kolik nas je jen tady. Ale me je to fuk, ja budu rodit tady a tady je tehuli asi porad stejne.
Tak jaky porodni stul je v Podoli nevim, to nam povedi holky, co uz tam rodily. ![]()
Jiti.. tak to je hezký, žes tam měla i postel pro tatínka
á jsem tam manžela měla, ale bez postele ![]()
a po porodu jsem dostala dzusík a rohlíček s máslem, ale byla jsem tak slabá, že mě musel manžel krmit ![]()
LENDULKO, hned tě tam přidám, ale ještě doplníme TP, kdy jsi měla naposled MS?