Poradna duly
Jana Čurdová
ROZARKO - až na to, že jsme byly na poporodním na pokoji 3, což mi přijde moc, je tahle porodnice skvělá. Boxík sice malý, ale s míčem, stoličkou, lehátkem, letištěm, televizí, magičem a hlavně toaletou jen pro tento boxík. Jen vana na tomhle boxu nebyla, ale já bych v ní stejně nevydržela. ![]()
Jitka
Mám ještě jeden dotázek? Je tu některá z vás astmatička? Já jsem a docela by mě zajímalo, jak to snášíte. ![]()
Jiti - myslis, ze 3 na pokoji je hodne? V te porodnici, kam pujdu ja, muzu mit bud samostatny pokoj, ale to je desne drahy, nebo dvojak, to je taky drahy, tak jsem myslela, ze pujdu do toho nejlevnejsiho, coz je 3-6 lidi na pokoji, podle toho kolik je asi zrovna rodicek.
SARAAI - záleží na tom, jestli budete mít u sebe i děti. Já bych sama na pokoji být nechtěla, pořád jsem byla nejistá a furt jsme něco s holkama diskutovaly, i když podruhé už bych možná nadstandard s jedním lůžkem vzala (ale je tu jen jeden a ten je pořád obsazený). Ideální je asi, když jsou tam maminy dvě, protože si můžou poradit. Tři jsou dost a šest si neumím představit. Každé dítě spalo jindy, když nespali, tak brečeli a navzájem se budili a budili hlavně mě. Já jsem za 5 dní v porodnici naspala celkem 8 hodin (schválně jsem to pak počítala). Buď jsem kojila (žádnou max. půlhodinu, jak doporučovala sestra, ale klidně 3 hodiny v kuse, jinak byl řev) anebo poslouchala řev ostatních dětí. O těch nocích se mi zdá ještě teď. ![]()
Jitka
SARAAI: Já teda budu chtít určitě na zase na jednolůžák. V Podolí jsou návštěvy na pokojích a představa, že tam celý odpoledne vysedávají cizí lidi a já ležím metr od nich a nemám kam jít - pouze na chodbu… Další věc je klid. Náš Mates celou dobu v porodnici řval jak na lesy, byli jsme z toho s manželem na prášky a představa, že si ještě vyčítám, že rušíme další mimina… Stejně mi posledně tak vířily myšlenky a byla mimo, že jsem ani neměla chuť na nějaké debaty. Další věc je sociálka. V Podolí ty erární pro vícelůžáky jsou dost ekl, na chodbě a tak jsem uvítala soukromí na nadstandardu. Měla jsem velké šití a musela chodit do sprchy po každém použití záchodu. Jenže v této době nesmí mimi zůstat samo v pokoji, takže pořád volat sestru. Na nadstandardu hlídal manžel, atd, atd.
holky já mám na vás taky jeden takovej dotázek ![]()
jaké jíte vitamíny pro maminy?… já jsem jedla každý den 1 mamavit, ale přestala jsem to brát… protože jsem po něm měla problémy ( tak trochu zácpu… stejně jako moje dvě kámošky
) a ted bych chtěla začít brát něco jiného a nevím co ![]()
hm, to jestli jsou deti na pokoji s maminami nebo ne jsem nevycetla, musim se na to priste zeptat. V te klinice, kde jsem byla predtim na revizi delohy, tam davali mimca az 2. nebo 3. den na pokoj.
Já jsem před těhu brala Femibion a teď, protože ho neměli jsem si koupila Calibrum Baby Plan. Zarazilo mě akorát, že na Calibru píšou, že se v těhu nemá brát beta karoten, přitom ve Femibionu byl
Minulé těhu jsem brala GS Mamavit, syn měl 4.26 kg a doktor mi pak nadával, proč jsem to brala, že to je důvod. Přitom Podolí je plné plakátů na kterých jejich přednosta Mamavit propaguje…
Ahoj Alex, ptala si se na to astma - ja jsem astmaticka snad co pamatuju
kdyz jsme se o mimi zacali snazit, tak jsem vy:,–(ila vsechny leky jako ze to vydrzim, tak to byla pekna blbost a asi i diky tomu jsem si do svych oslabenych plic uz jako tehotna uhnala bakterialni infekci, byla to pekna hloupost tak ted jen doufam, ze jsem tim mimcu neublizila… ted uz zase poctive beru leky i kdyz mene nez predtim - foukacku Miflonid a musim zaklepat jsem mesic uplne v pohode bez dusnosti, tak treba budu patrit k 29 % astmaticek, kterym se nemoc behem tehotenstvi vyrazne zlepsi (vcera jsem si zakoupila novou knihu, tak jsem chytrá
i kdyz pokud jsem poctive brala leky tak to nikdy nebylo tak hrozny.
A co ty? Jak to zvladas?
Koukala jsem na toho vaseho psiho raubire, je nadhernej, my mame 2,5 leteho staforda, je to obrik, co se porad chova jako stene, jsem docela zvedava jak bude reagovat na mimi.
Holky, vy jedete…:-)
Já byla v porodnici na nadstandardu sama a max. spokojenost. Kéž by to vyšlo i teď, ale to je věc náhody, jestli bude volný…
A k těm vitaminům, minule jsem nebrala vůbec nic, podotýkám že nejím maso, což maminka i tchýně nesly velmi těžce, že bude prcek malý a nemocný …no a narodil se kluk jako buk 4.170. Takže vitaminy to rozhodně není. Teď taky nic neberu, ale přemýšlím že si koupím vápník s hořčíkem. Docela se bojím osteoporózy…
Vitaminy - me doktorka doporucila femibion, ktery jsem prestala brat asi po tydnu, jakmile jsem si ho vzala tak sel ven i s jidlem, takze me vcera dr. radila abych prvni tri mesice nebrala nic, kdyz mi to nesedi a pak treba zase zkusila tabletku, ale kdyz to nepujde pry se nic nedeje, dokonce jsem cetla asi na porodnici.cz nazor doktora z poradny, ze vitaminy opravdu neuskodi ale ani nejsou treba, mimco si z nas vezme co potrebujeme at vitaminy berem nebo ne a je na maminkach jestli budou vitaminy pro sebe doplnovat vyvazenou stravou nebo chemicky, vsechno navic co nebudem potrebovat tak vyloucime, takze jsem si to pro sebe vyhodnotila, ze kdyz je snesu tak je brat budu, ale kdyz ne tak si z toho hlavu delat taky nebudu. Konec koncu nase maminky taky zadny nebrali a dopadlo to dobre. Jinak neverim na souvislost mezi vysokou porodni vahou nebo hyperaktivitou deti a vitaminy, spis je to dano celkovou lepsi stravou a peci o tehotnou. Jezis asi bych mela omezit to cteni odborne literatury - jsem pak chytra jako radio ![]()
já jsem s klukem jedla Maternu a to bylo bez problémů… kluk měl 3,72 kg… což taky nění až tak hrozný..takže si taky myslím, že po práškách se nerodí velké děti…
Ahoj Amy, já jsem z toho byla taky nešťastná, vy:,–(it léky to nepřipadalo v úvahu, ale už před otěhotněním jsem říkala alergoložce, že chci dítě, tak mi dala nové léky - takže foukačku mám Symbicort a Claritine a Nasonex do nosu. Jen jsem pořád měla strach, abych tím nějak neublížila plodu
Jenže jsem si říkala, že lepší když budu dýchat, než když se v jednom kuse v noci dusit. Ale stjně se mi nedýchá nejlépe, jsem jak ufuněná lokomotiva ![]()
Vy máte stafíka? Ti jsou moc krásní, ale dost drsní k jiným pejskům,viď? Aspoň z těch co známe z okolí čiší dost nenávist. Garonovi je 5 let, takže už se chová dost úkázněně, hlavně mě těší ta jeho úžasná láska k dětem - to mají se stafíkama společné ![]()
DENDULKO, poslední MS byla 13.6. (jo a zapomněla jsem, že jsem Ledulkaxxx ![]()
Podolí: Neví nějaká mamina, která už rodila v Podolí, po kolika jsou tam pokoje a zda dají hned miminko s mamčou na pokoj? Slyšela jsem dobře, že je tam 6 porodních sálků?
Vitamíny: Mně kupodivu dr. řekla, že nemám brát žádné umělé vitamíny (co doktror to jiný názor), že mi je doporučí až po 16. nebo 20. TT, to bude podzim, zima a nedostatek vitamínů v potravě. Zakázakla mi na začátku těhotenství vit. A, kvůli deformaci nožiček - jestli jsem to dobře pochopila (vit. A je např. i v játrech - tak si odpouštím polévku s játrovými knedlíčky, a jestli stihnem před porodem i svatbu, tak ji asi vyřadíme bohužel z menu
Ale naštěstí polévka není to hlavní ![]()
AMy mám stejný nároz jako ty… rozhodně to nechci nějak hrotit, ale zase na druhou stranu… já moc té zeleniny nesním… ovoce jím, ale kyseliny listová je hlavně v zelenině a té já popravdě moc nedám ![]()
tak budu muset najít nějakou střední cestu ![]()