Poradna duly
Jana Čurdová
Noly, super, gratuluju. Tak vidíš, seš lepší než amíci, když tam maj takovej odpad
. A kdy že letíte do ČR?
Dekuji za gratulaci
, musim ale priznat, ze nase zkousky na ridicak v cesku jsou o neco prisnejsi. Jinak Do ceska letime uz v sobotu a doletime v nedeli. Zitra rano, tedy u vas dnes odpoledne budu volat dr. co jsem nesal, jestli me v pondeli vezmou na kontrolu. Dam vedet, jak to dopadlo. ![]()
Noly a to tam maj takovej odpad, i když jsou tam ty zkoušky lehčí, jo?
Tak držím palce, ať si to Dr. nerozmyslí a příští týden tě vezme.
Nechapu, ale nas soused, ktery je tu s nama (manzeluv kolega z prace), ktery jezdi opravdu dobre a ma ridicak nekolik let z CR to napoprve nedal. A pry se to tak dost casto stava, ze ikdyz uz nekdo ridi x let, nedaji to hned. Bylo mi priserne spatne. Nastesti, manzel vysvetlil instruktorovi, ze na me musi hooodne pomali a ze aj je mou slabou strankou a taky se zminil, ze cekame miminko
. Takze mozna to pomohlo. Na druhou stranu, jak jsem ho videla, pravy american, kteremu neni rozumet ani slovo, cca 70 let, brucoun, rikala jsem si..hm, to nedam, pujdu proste. Uf, ale je to za mnou. Brr, hrozne jsem se bala. Jsem ten typ osoby, ktera se neboji zkousek, ale toho, ze bych to musela delat znova.
Petuldo, jak se vede mimiskum?
Nevydrzela jsem to a jednomu dokturkovi jsem musela zavolat, jestli me prijme. Nevim, mam z toho smiseny pocity. Zvedla to sestra, jakoze, co po nich chci, doktor ma dovolenou a to ze vam odepsal, ze vas vezme, to je jen z milosti. No mi prijde, ze bud mam fakt levou ruku na vyber medicinmanu nebo jsou vsichni chudaci nastvani, ze musi pracovat a ze tu musi byt pro lidi
.
Holky, co mam cekat od prvni kontroly u dr(uz si presne nevzpominam)? Krom UTZ. At vim, co eventuelne zadat.
Ahoj vespolek. Přeji všem krásné ráno.
VRONY : Tahle citlovist na pachy je děsivá. Vůbec teď nemůžu čistit vanu, umývat nádobí, protože prostě nesnesu pach čisticích prostředků… naštěstí mi to manžel zatím toleruje a dělá to místo mne. Ale to prý jenom kvůli Matýskovi/Julince. Kvůli mně by to prý nedělal ![]()
Saraai : Díky za tip na těh. věci. Jsou sice ve vyšší cenové relaci, ale cítím, že budu muset obměnit šatník…
Alia : Vaše mimčo naopak bude umět hned 3 jazyky najednou. Možná mu to bude chvilku déle trvat, ale zvládne to v poho. Probírali jsme to jak v psychologii, tak v angličtině.
Ssussi : Vyloženě zácpou netrpím, ale mám neodbytný pocit, že přijímám v potravě víc, než potom nechávám na WC.
Jana1 : To jsem se ptala já. Díky za odpověď. Taky vám prorokovali, že se rozejdete?
Sykorkaa : Ti doktokroři jsou stejně divní. Ty jsi dostala vynadáno, že jsi přišla brzo, ségra dostala před 14 lety vynadáno, že přišla dlouho…
Dasulinka : I když je to smutné, když už jste se těšili na nové mimi, můžeš se alespoň věnovat Lukáškovi (vypadá na fotce moc pěkně), nabereš více sil a příště to vyjde.
Jiti : Moje „mimčo“ se hlásí o nějaké jídlo každé dvě hodiny. A dává mi to pocítit poměrně razantně. Dneska ráno jsem ho zkoušela přemluvit, jestli bych se nemohla nasnídat až v práci, ale nějak na to nechtělo slyšet. Tak jsem musela užužlat jeden rohlík už před čestou v posteli. A teď jsem dojedla „svačinku“. Druhá svačinka mě čeká v deset…
Jiti : Já jsem byla na kontrole 7t+1. Když jsem byla 5+5, byla jsem na dovče, 6+1 jsem se objednávala.
Saraai : Nabízím výměnu počasí alespoň na týden, ať můžeme nadávat alespoň na něco jiného ![]()
Noly : Gratulace k řidičáku. Teď pro změnu mysli na mně. Dnes si vyzvednu žádost a čeká mě taky autoškola a pak testy. Což o to, testy zvládnu, ale z řízení mám děsnej strach… asi proto mi trvalo 10 let, než jsem se ukecala, že si řidičák udělám… a teď je to jen z nutnosti, abychom byli příští rok s mimčem dostatečně mobilní a nezávislí na manželovi a rodičích.
AHOJ holky tak chci byt trochu v obraze ale opravdu se mi nedari to docist.maly furt jeci a chodi ke mne takze nemuzu cist.tak az bude spat ale to zase napisete dalsi stranky!
jinak jsem vcera byla na ulz. dal mi i fotecku byla tam zluty vacek a pak mimi, krasne mu bilo srdicko.a vypadalo to podle velikosti na 6+2.no uvidime jak dalsi ulz.protoze podle vypoctu kdy mimi vzniklo to ma byt uz vic.tak nevim jak se to pocita.to je jedno.hlavne ze tam je a je zatim vse Ok.
nasel tam jeste jednu dutinku ale zadne jine embrio tam nebylo a rikal ze to mizejici dvojce nebude,ze se to takhle v brzkem tehotenstvi stava a je tam ta dutinka ktera pak zmizi.tak pry se nemam znepokojovat.
dale hlasim ze je mi teda porad blbe.coz Dr.rikal ze je to dobre
nejsem skoro niceho schopna jen lezim na gaucu a cucim jak si malej hraje.no des.zitra si ho bere mamka a i pry na noc tak jsem na to vse zvedava.protoze on bez prsa neda ani ranu!
tak zatim pak budu zase cist.
VSECHNY ZDRAVIM!
Ahoj,
Dasulinko- je mi to moc líto
. Jak už psaly holky, malej vám určitě pomůže rychleji zapomenout.
Jiti- jo máme, tchýně je z dvojčat. Moje babička měla syndrom mizejícího dvojčete. Takže to máme z každé strany ![]()
Lau-nikdo neprorokoval. Já sama jsem si říkala, že to vydrží tak půl roku max. rok. No a jsem fakt hrozně šťastná za to, že jsme spolu už 12let.
Sarai- tak přijeď do čech
Tady mají bejt vedra až do 10.srpna ![]()
J.
Jani , do Cech bych samozrejme prijela moc rada, nejen kvuli pocasi
Ale ted to nejde. ![]()
Valli - gratulace k srdicku, ja uz chci taky. Fotecku do galerky prosim
To s tim starim, asi to pocitala podle velikosti, jenze to vis, to je milimetr sem a tam…vubec si s tim nedelej hlavu, hlavne, ze se mu dobre dari.
Lau no s tim pomerem prijmu potravy a nasledneho vylouceneho odpadu to je presny
Mam to taky tak.
Zajimalo by me, kde je ten zbytek. ![]()
Noly ze sestry si nedelej hlavu, kdyz ti to doktor slibil…Ty budes za tu prohlidku platit, nebo mas i v CR pojisteni? Nekdy se sestry tvari duleziteji nez opravdu jsou.
TAK ZASE TROCHU DOCITAM:
NOLY:jen maly omyl ja mam martinka ne michalka
a prosim te ty jsi prvni rodila u nas nebo v USA?a ted budes teda rodit v usa?a nebude mit nahodou pak americky obcanstvi?
KOLBA:tak ten tandem jak pises jsem nevidela.takze nevim.
DASULIKA:je mi lito co se stalo.
PETUL:zavidim prukazku.
LASICKA:u kazdyho je to jiny, ja chtela vzdyky mimi brzo.ale nebylo s kym.no tak ve 22 jsem to stihla tak akorat,ne?
a ted bude druhe.vcera jsme si rikali ze prozatim dve staci.protoze je mi vazne dost blbe.ale uvidime za par let.
a taky jestli toto bude druhy kluk tak se o tu holku uricte budu chtit pokouset ![]()
LAU:to je dobre jak uz jste s manzelem spolu dlouho.haha to my spolu jsme 3,5 roku
na dvoulete vyroci jsme se vzali,coz je ted asi rok o pul. a uz mame 13m. kluka ![]()
prozatim odesilam, ten muj drak je protivnej
holky,tak snad ten muj drak ted usnul.chci si jit tkay odpocnout,ale jeste neco dopisu.
ja teda mam vyhodu nase nemocnice nikoho neodmita,i kdyby meli matky lezet na gynde misto sestinedeli, jsou radi ze se tak rodi ![]()
ALIA:ans to spineni prestane a bude to OK.ja pri prvnim tehu spinila asi v 10tt ale jen po sexu.dali mi nejaky prasky a pak to prestalo,ale taky jsem se hrozne lekla!ted zatim dobry tak doufam ze nic neprijde!
jeste se chci zeptat ty mas take nejaky casovy rozdil od nas v CR?
PETT:tak snad na pristi kontrole bude vse uz dobre videt.
DENDULKO:koukam ze jsi vazne peknej smirak
zadna tehule ti neunikne(tak jako ja a jine) to asi visis furt na pc co?ach ta zavislost u mne je to podobne ![]()
NOLY:gratuluju ze budes mit kontrolu v CR.a jak je to vubec v USA?ja slysela ze tam se o tehu az tak moc nestaraji tak jako u nas.moc ultrazvuky nedelaji atd?
SARAAI:ja pouzivam kosmetiku normalni,nejak me to nenapadlo.hele ono kdyz se vse moc sleduje tim je to horsi.jinak vim o jedne latce ketra muze zpusobovat rakovinu,ale ted bohuzel nevim ten nazev je to desne dlouhy.ale zžkusim to zjistit.jo a je to obsazeny treba v takovy koupelovych penach-jak jsou dane v takovem ozdobnem jakoby nafukovacim treba zviratku nebo tak neco,jestli chapes co myslim.takova mala ozdobna pekna penicka do koupele ale obsahuje dost hnusy.psali to v jednom casaku.ten nazev je neco jako profilbutan(neco takhle hnusneho-ale vubec to netusim presne).
jinak ja ani nevim jestli mi nejake stry delkali nebo ne.nejspis jo akorat nevim ze to bylo ono.(myslim u prvniho mimi)
PRVOSENKA:tak fajn ze jste meli peknou svatbu.snad nevolnosti brzo prejdou,mne je treba hodinku dobra a pak najenou desne zle,ja vzdy jen zhluboka dycham.ale stejne to nepomaha,pri prvnim vzdy pomohlo az to vyzvraceni,ale to prislo samo,ted ho nechci vynucovat.
VITAM VSECHNY NOPVE MAMINY!
ALIA,SYKORKA:to vas lituju ze chodite do prace,ja bych to s tema nevolnostma vubec nezvladala.u prvniho jsem jen lezela a vcucela na telku nebo porad dokola cetla naucne knihy o tehu.do skoly jsem chodila jen jednou tydne.ted to same akorat uz mam to dite jedno doma,takze je to horsi.ale porad lepsi nez delat ksichty v praci,ze je mi blbe ![]()
ted je mi holky chili dobre tak si varim polivku.to jsem zvedava jestli ji stihnu snist.nebo mi uz buden zase blbe.
DENDULKO:ja kdybych nemela protekci diky me mace tak jsem sla taky minule jen 3× na ulz.ale byla jsem asi 5× a stacilo to.ted jsem byla 2× a myslim ze pujdu zase az ve12tt.nojo hold muj Dr nema tu vymozenost v ordinaci ![]()
taky pekna fotecka.ja porad nevim jak tam dat tu moji??z ultrazvuku.
koukam ze uz mas nevolnosti,to je teda prijemny ze?soucitim a chapu
PETULDO:opravdu super fotka,to musim rict manzovi az bude mit cas aby mi neco takove taky vyrobil. ![]()
holky dalsi fotky opravdu netusim od koho jsou,tak si tam dopiste jmena.diky.
k uctitelkam na materske.ja studuju take na ucitelku.ted jsem udelala BC a jdu dal,ale nevim jak to zvaldnu se dvema deckama.jsem rada ze mam aspon BC.
VRONY:ja mysim ze tady se muze probirat vse.jinak s tema capama je to sranda!
k prsum:mam ted opacny problem-driv jsem byla macanda a mela pekne velky(no na 75D nemam)prsa.ted jak uz pres rok kojim a jsem vyhubla tak nic moc jak u nas v denicku jedna holka rekla pekne rolovacky
no co se nadela ne?to je asi nas udel.jo driv jsem mela 85 B,ted mam tak 80B.jinak ale ja nevim ja zase kdyz jsem shanela kojo podprdu tak jsem i D videla,ale ten obvod teda nevim.nebojte urcite se neco najde.pripadne to budete delat jak driv zensky,pekne obmotat rucnikem nebo plinou.
SUSSIE:mne zacpa netrapila ani pri prvnim a ted zatim spis litam casteji na Wc.
k jazykum:od ILONY BORSKE jsem cetla knihu-neco o doktorce-ktera delala v iraku,zalozila tam ceskoslovenskou nemocnici a zila tam s manzelem a dvema detma,bohuzel ve2.svetove ji vsechny zastrelili,ale to je ted mimo-bylo tam jen ze ona umela asi 17 jazyku,jeji dcera se chytala podobne,nekdo na ne mluvil anglicky nekdo arabsky a OK,ale jeji syn pry v tom mel zmatek a neumel ani jeden jazyk poradne,asi byl trosku min inteligentni nebo co.proste se mu to pletlo.ale dva tri jazyky dite v pohode zvladne.
MISO:rozhopdit jsem te nechtela.to je vylozene na vas s manzelem co udelate s miminkama.ja proste jsem takova citliva ze bych si je tam i pres to riziko nechala.
JITI:ja byla u Dr asi dva tydny od oplodneni,coz bylo jako kvuli skrabavce a nic nepoznal.pak jsem sla tak ve4tt rikal ze nic nepozna,ale poznal pohmatem.v 5 tt jsem byla na ultrazvuku slo to videt ale bez srdicka a ted jsem byla zase a uz bylo srdicko.
NOLY:gratuluju k ridicaku!
u nas se zacinalo elkem normalne,protoze v te dobe s ditetem kolem 20 to prece takpove bylo,dnes uz moc ne.ale kazdy si u nas mysli ze moje babicka je moje mamka.a to ji je 67(myslim)no ale fakt vypada dobre.
PETUL:s vahou jsem na tom takto:tak asi o par deka zase min nez vcera!a o 4kg min nez pred prvnim tehu,ja se z toho zblaznim, manzel mi nadava at jim, ze jsem fakt hubena a on ma rad pry macandy
no ale co muzu delat kdyz je mi ze vseho zle a pozor to zatim nezvracim!
HURA uz jsem to docetla.tak uz snad budu stihat a v zari az budu na dovolene tak si pak zase poctu:-))
ju to je dlouhy,jsem třo napsala dost neprehledne co?se polepsim!
Zdravím všechny!
Opravdu je moc poučné číst si vaše zkušenosti!!! ![]()
Můžu se na něco zeptat?
1. Co znamená v tom našem seznamu KO - někdo tam má datum, někdo otazník..
2. Co znamená, když píšete, že mimi vypadá na 6+2 nebo 5+1?
Díky moc za odpověď!
Přeju hezký den!
Ahoj těhulky!
Tak jsem si pred hodinou udelala tehotensky testik a ..... vysel pozitivne
- normalne druha carka jak dalnice
. Jsem z toho sice jeste trochu mimo … ale pomalu se zacinam vzpamatovavat
. Pocitala jsem si podle miminka.com termin porodu, tak to vypada na 31.3. … takze uuplne posledni breznatko
. Doufam, ze muzu jeste zavitat mezi vas?
M.