Poradna duly
Jana Čurdová
Holky tak máme za sebou první vanu, bylo to skvělí, měli jsme plavat 10 min a jelikož ten můj lumpík byl mooc šikovnej tak jsme plavali skoro 30 minut a zvládl 3 cviky, klubíčko, splývání a po bříšku. Všechno vyfocený nemám, ale v sobotu budem dělat další s manžou tak to všechno nafotim a dám do galerky. V galerce máte 3 fotečky, víc jsem nestihla.
přídavky zatim máme na každý dítko 498,– je to tím že manža nemá všechno přiznaný
ale jak to bude od novýho roku to nevim
čaute baby,
tak tady je zase dneska hic. Já mám balit na naši „dovolenou“ (3týdny u našich v Telči) no ale nějak se mi nechce. Teri si hraje na dece pod hrazdou a je tam nějaké podezřelé ticho, tak to asi vytuhla. Je to moje zlatíčko, ale od toho očkování nějak začla řvát u babičky. Holky já ji fakt nenaváděla, ale ona jak jí vezme, tak začne tak vřískat, a jak jí vezmu já tak se na mě řehtá a když má dobrou náladu tak hodí úsměv i po ní. Myslíte, že telepaticky poznala, že maminka babičku nemá ráda? ![]()
No nebo mamánkuje někomu taky mimínek?
Honzíkovi od Čestmíra vše nej nej nej k dnešnímu čtvrtročí
Pavlička, Ogulaa: porodné se dá žádat zpětně za max. rok od porodu. Takže klííd.
Přídavky: taky nemáme žádné. Byli bychom aspoň trochu vydělali na tom společném zdanění, ale to nám vesele zrušili. Já totiž nemám už nějakou dobu příjem. Moje mateřská je stejná jako rodičovský příspěvek takže žádná změna. No a ať děláme, co děláme, nemůžeme s tím vyjít, protože platíme tu pos… hypotéku. Už jsem z toho nanervy a přemýšlím, kde vezmu na dárky.
Na suchou kůži používáme stále Excipial a výborný je Olej od Welledy na masáž bříška kojenců, masíruju ji s tím po každém koupání a pleť jak dětská prdelka. Akorát se mě trošku osypala po těch naušničkách, jak jí lihuju tak se jí objeví malinké zarudnutí ale pak to zmizne. Po tom oleji ale zmizne vždy všechno, nechápu… a bříško taky ok.
MY dneska jedeme na velký nákup do Hypernovy, to zas bude peněz v trapu. CHtěla bych si koupit na sebe 3/4ky, neb žádné nemám a v dlouhých kalhotách to je peklo v těch 40tkách. No snad na sebe nějaké najdu, jinak se uvařím.
monalisa: mě trvá kolikrát i 40minut, než se ta má labužnice nakojí. Myslela jsem, že je to špatná technika, ale laktační poradkyně potvrdila, že ne. Prostě potřebuje víc času. Většinou tak těch 35-40, když dáme 20, tak za hodinu zase řev. Takže já u toho čtu knížky, sleduju pohádky na DVD atd. Zas ale kojím jen 5×-6× denně. Závidím všem, kdo mají „hotovo“ za 5 minut ![]()
Alousku: gratlujeme ke kočárku, ty se máš ![]()
tak to je snad všechno, co jsem chtěla napsat… krásné dopoledne i odpoledne
Ahojda, taky máme březňátko (Nicol 7.3.2007) a od včera už jezdíme ve sporťáku, protože se nevejdeme do korbičky (7 kilo a 64 cm
). Je tu někdo kdo už taky vozí mimi ve sporťáku nebo jsme jediní? A máte zádíčka úplně v lehu nebo lehce zvedlý?
Zuzi neboj, my platíme pos.. hypotéku taky,ale aspoň bydlíme ve svým, v malým, ale ve svým. A já zas čtu u sosání ![]()
Tarrynko vítej, napiš nám něco o sobě, o porodu, dětech atd, jsme zvědavé baby…
Ogu: tak do toho bych určo nešla…
ahoj!
posilam prani hezkeho dne, u nas byl vcera extremni hic, vecer bourka a ted je pod mrakem, ale uz trochu dusno zase. kdyby vykouklo slunicko tak bude opet v peti minutach 30 stupnu.
dodatecne preju barborce od lenulinky a elisce od mod. zeny k vcerejsicm trimesicninam
a honzikovi od cestmira k dnesnim ![]()
pavluso s tim melirem to znam, mam podobnou barvu vlasu jako ty, teda soudim podle fotek, a u tehle barvy kdyz se zesvetli to jde do zrzava a neni to nic moc. leda tam nechat tu melirovaci smes dyl, ale pak je zase nebezpeci ze ti ty praminky pri pristim myti upadnou, kdyz to prezenes. jinak ono to na slunicku pak jeste zesvetla trochu. a prinejhorsim si na to muzes hodit nejaky preliv, treba o par tonu svetlejsi hnedou nez mas normalne. na tvych normalnich vlasech to nebude videt ale ty prouzky zmeni barvu.
chudinky kralicata, snad prezijou. i kdyz - jaky osud je asi ceka?
nekdy si rikam ze bych mela byt zase vegetarianka, jako kdyz mi bylo asi 20, to jsem byla vegetarianka tak 3 roky a byla jsem stihla jako proutek
mazec - nam tady vypadl proud a v tomhle miste se mi vypnul pocitac. tak jsem ho ted po dvou hodinach zapla a nastesti jsem mohla dat Mozillu-obnovit relaci a ten rozepsany prispevek se mi tu objevil
![]()
tak pokracuju ![]()
ogulaa - je to neuveritelny co my zensky snesem a jak se umime rychle otrepat. asi to tak priroda chtela
micha ja myslim ze kdyz deti chodi do skolky, je to dobre pro rozvijeni socialnich kontaktu. s jeslemi nevim, ale asi taky
kamaradky - zrovna jsem ve meste potkala jednu holku co se mnou byla na predporodnim kursu, je docela sympaticka, tak jsme si vymenili tel. cisla,ale moc nadeji tomu nedavam, nemky se radsi bavi mezi sebou.
kaculo preju krasny pobyt na c halupe:)
musim si koupit ten tycovy mixer. a huggiesky s gumickou vyzkousim. on jak se atlet v noci ruzne krouti, tak mu obcas v pase protece plinka.t eda u pempersek se ot stane jen vyjimecne ale stejne zkusim ty s gumickou
prebalovani - delam tak kazde 2-3 hodiny. pres den tak kazde druhe prebalovani meju pindika i prdelku ubrouskama, pri pokakani pokazde, a kdyz se pokaka v poloze na brisku, dak davam pod tekouci vodu. dneska jsem koupila v BayWa kyblik za 1 EURO prosim pekne, srovnejte s tim co maji v tom specializovanem obchode za 20 EUR. a tenhle je od Curver, je uplne stejny, no teda skoro, taky ma nahore zaobleny okraj a podle me to na namoceni prdelky a pindika kdyz se pokaka na brisku uplne staci
modernizena tak to mas statecnou holcicku kdyz neplakala pri ockovani:)
cestmire, my mame muchlaci decky tri zadarmo od pempers, svagr to mel v nejakem tom megavelkem baleni plinek
teda ty plinky nebyly pro svagra ale pro jeho kluka
stazi doufam ze uz mate po prdikach. prisla jsi na to z ceho to mela? jestli takhle reaguje na neco co snis?
monalisa - ty kojis nebo krmis z lahvicky? u lahvicek je to hodne ruzne podle savicek,jak dlouho to nakrmeni trva. pokud kojis, tak me to trva kdyz je vzhuru tak 10-15 minut, myslim ze je to normalni. a v noci kdyz u toho klimba tak taky treba 20-30 min
sucha mista - zatim nemame. my teda koupeme jen kazdy 2 den, mozna je to tim, ze ma vic casu vytvorit si pokozka ochranny film? ale mit holcicku tak taky urcite koupu kazdy den
ogulaa - otuzilec dobry. to je myslim jenom pozitivni
alousek - rudi chtel jit taky o vikendu na nejaky koncert, ale ja malou u tchyne nechat nechci, a pro nej by to bylo moc hlasite, tak pujde rudi sam beze me
jana32-tak to mas prima ze ti mala tak hezky spinka
zlatko tak mas vodni zviratko. to je krasny ze toho tolika umi hned napoprve:))
zuzanasinova - no je to mozne ze mala vyciti ze babicka nema rada tebe a ty ji. nas jonas se zase za:,–(ne neusmiva na tchana.
vitam terrynku s nicolkou (hezke jmeno)
SRAZ - holky zoo je bezva napad. jeste me napadla moznost , cetla jsem tady v diskusi ze v praze je par kavaren nebo restauraci zarizenych na maminky s detmi, to by mozna taky nebylo spatny, ze by se tam dalo prebalit a pod.
kdy to predbezne planujete? se moc tesim, doufam ze budem moct prijet. ale pokud to bude v tydnu,tak budem moct jedine v srpnu, myslim prvni tydny, ted presne nevim kdy ma rudi tu dovolenou
to matersky mliko, ne dekuju teda
na zapade je to uz davno zakazane prodavat materske mleko, kvuli nakazam
pavluso jeste upozornuju -na ty vlasy PRELIV, ne BARVU. barva je mnohem agresivnejsi.
Ogu , to si dělá ta ženská prdel s tím mlíkem??? Totiž nechápu jedno, MM je zdravé pro miminko, protože si tím vytváří protilátky na různá onemocnění…ale jen pokud je to MM od jeho maminky, né??? Mě normálně naskakuje husí kůže!!! To je do nebe volající, co se tady děje, ženskýýý…hotová Sodoma Gomora!!!
Pavli: já jsem na to čuměla jako PUK, je to megahnus, já bych mlíko vod cizí ženský svýmu dítěti teda nedala. ( vyjma případů předčasně narozených dětí apod..) Bůh ví, co ta ženská jí, jestli nekouří, nepije, nežere nějaký bobule…