Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak to máte super. Filípek už má svůj pokojíček a tam má svou postýlku. Někdy tam usne v poho někdy někdo s ním a někdy je to s kraválem ale taky se to dá. Ale každou noc příjde zpátky za náma do ložnice. Jinak od roku taky nechtěl být v postýlce řval jak tur. Cumlík jsme odnaučili asi v roce a půl jelikož si ho furt vyžadoval i přes den tak jsme ho vyhodili z okna a zrovna letěl ptáček a my mu říkáme ptáček spapal a on teď říká že mu ptáček spapal cumlíky pár nocí si pořval ale jinak dobré a teď nedávno v krabici našel tak s nima zas lítal furt v puse, tak jsem už je hodila do koše a je klid. No a plínku nemáme přes den ale jakmile jde spát tak musí bo se počůrá ikdyž spí odpoledne. No a s mluvením teďka mi začíná skládat krátké věty jako třeba tati není doma apod, ale jak spustí tu svoji hatmatilku tak mu nerozumí nikdo.
Tak s mluvením je to asi různé. Terezka začla opravdu brzo a všichni jí chváli, že mluví srozumitelně. Ale muj synovec ten měl stašně dlouho tu svoji řeč a doplńoval to rukama a rozuměla mu jenom jeho mamka ![]()
A doufám, že je Vám všem lépe než včera. já mám dneska parádního motáka jak po flámu, ale je to asi tím mojim tlakem, mam ho hrozně nízký. Doktorka mi naměřila 70 na 60 tak nevím ani kolik má být asi 120 na 80 že??? Ale říkaji, že lepší nizky než vysoky v těhotenství ![]()
ono se říká že holčičky jsou v tomhle šikovnější. Filípek je též šikulka ale pořád má tu svou a jak říkáš doplňuje to rukama nohama a to mu nerozumím ani já. A když si spolu vykladáme a třeba ukazujem obrázky a prohlížíme knížku tak mluví krásně. Teď si oblíbil katalogy hračky na Vánoce a to je furt auto, bagr, traktor, kolo, gumy, ko=letadlo nevím proč mu říká ko ale než jsem na to přišla tak mi to trvalo a ne a ne ho naučit říkat letadlo.
jinak včera se naši ptali manžílka, jestli mu moc vadí, že čekáme holčičku??? A on na to, že vůbec
Že se budeme o kluka snažit do pěti dětí a pak už to vzdá ![]()
ale dobré je že už se s ním domluvím. Ikdyž někdy po mě něco chce a já se ho zeptám a co to je tak si lehne na zem a začne se vztekat že ho nechápu.
Ty jo…známá má holčičku, dva a půl a té já taky vůbec nerozumím. Ona říkala že už mluvila jakš takš a pak bum a tas hatmatilka a tež nerozumí. Ona mi vždy něco vysvětluje…bla bla haf a bum a já na ní čumím a říkám jí že nerozumím řeči jejího kmene
![]()
Uvidím po kom bude naše princezna, já prý se vším začla moc brzo, mluvit nějak v roce a půl, na kole bez přídyvných jsme jezdila už ve dvou nebo dvou a půl…tak uvidíme
![]()
Peťka1 píše:
ale dobré je že už se s ním domluvím. Ikdyž někdy po mě něco chce a já se ho zeptám a co to je tak si lehne na zem a začne se vztekat že ho nechápu.
Tak malá třeba místo žirafa říká jenom bafa a přitom umí říct krásně žirafa, ale asi je to pro ni jednodušší. Dudliku říkala bibi a dědeček se místo pepa jmenuje pepina ![]()
tak dudlíku říkal uňu uňu a dědovi říká didi a na babičku volá babiko je to takové srandovní.
Heej ta dcerka od známé žirafě říká tata
Její táta má tak přez dva mětry a jí ukážeš na obrázku nebo kdekoliv žirafu a ona tata
A je úplně posraná s čiči…měli k nám jet a Kača že koupí něcnašeu peskovi a Lea že čiči tak si vybrala pro čiči a furt pak venku volala čiči a tak kočka to stejně nejedla
Jsme dali kousek psovi a ona uplně
čečela, tak zvedla ruku a říká čiči
![]()
M.Lucka píše:
Jinak,co dneska kuchtíte
Já jen špenátek, maražený, udělám s bramborkama a vajíčkem ![]()
Hm špenát doma nemám, co já zase vymyslím. No nic musím si jít udělat slabé kafčo jinak tu sebou seknu ![]()