Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-Agile?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-AgileAhoj maminky,
chci se vás zeptat, jak se vám s kočárkem jezdí i po čase. Jestli je stále vše ok, popřípadfě zda jste přišly na nějaké mouchy. Rozhoduji se o koupi lehčího kočárku, zatím mám bebecar, hluboký byl skvělý, ale sporťák už je na mě fááákt těžkej. Malýmu bude za chvíli 9 měsíců. Chlěla bych něco mezi sporťákem a golfkama. Váhám mezi britax B-agile, B-Motion a Peg Perego book. Chtěla jsem se prokousat vašimi komentáři, ale je to dost dlouhé, skončila jsem asi na 13.straně
a nemám tolik času. Jak je na tom kočárek v terénu? Mě se asi víc líbí ten B-motion, protože má nafukovací kola, ale zase je těžší. Ještě jedna otázka: Jaké je polohování zad? Vím, že na šňůrky, ale jaký je systém těch šňůrek? Třeba u Valca, když je potřeba zvednout zádíčka, tak se jen zatáhne a funguje jak rychlopřezka u sedáku. Budu vděčná za každou vaši zkušenost ![]()
@saruselib Polohuje se na šňůrky, ale nemá je jako Valco tak hezky vymakané. U Valca chytneš jeden provázek a táhneš, u B-Agile lovíš oba konce a nejde to rozhodně tak hladce. I ta sponka na povolení je taková míň přátelská. B-Agile do terénu moc není, nemá na to odpružení. Book si s terénem poradí, ale konstrukčně je to především městský kočárek. Jestli s tím chceš pravidelně jezdit po horách, tak na to vážně není
Na občasnější kros krajinou B-Motion. Ale co do pohodlí, Book je prostě Book.
Tak jsem Britax objednala a uvidím na to ABC se mi nechtělo čekat
ale prosím prosím neměla by tady některá z vás fotku britaxu s nánožníkem přez madlo? Koukala jsem na ty fotky co tu jsou ale tam je nánožník pod madlem a moc se mi to nelíbí přjde mi to takový krabatý ![]()
Ahojky holky, dneska jsem koupila tento kočárek, kupovali jsme ho z důvodu malého otvoru do kufru auta a neměli jsme moc na výběr. Můžete mi ke kočárku doporučit nějaké vychytávky? Mám si obědnat original pláštěnku? A jak používáte tašku? Nebo dokoupit nějakou tašku na konstrukci dospod? Děkuji
@wewa gratuluji ke koupi
. s tím nánožníkem to mám podobně…ale zase pod madlem mi to přijde vychytanější, protože to bude blíž dítěti a tím ho víc zahřeje…zase před madlem to bude stylovější…takže do 5 nad nulou před madlem, pak pod madlo
![]()
@Luisiana pláštěnku mám od Emitexu univerzální, měla jsem jí na casualplay a tuším, že to je Taifun. do kočárků si většinou nechávám šít bavlněnou podložku na mmb, aby na léto nebyli na tom nesavém povrchu a k tomuto jsem nechala ušít organizer na rukojeť a to je super věcička
. je od paní na mmb DARINT. od ní mám i tašku na kočárek a je fakt veliká a normálně jí dávám na rukojeť a nijak mi neva http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
@kotyk píše:
@saruselib Polohuje se na šňůrky, ale nemá je jako Valco tak hezky vymakané. U Valca chytneš jeden provázek a táhneš, u B-Agile lovíš oba konce a nejde to rozhodně tak hladce. I ta sponka na povolení je taková míň přátelská. B-Agile do terénu moc není, nemá na to odpružení. Book si s terénem poradí, ale konstrukčně je to především městský kočárek. Jestli s tím chceš pravidelně jezdit po horách, tak na to vážně neníNa občasnější kros krajinou B-Motion. Ale co do pohodlí, Book je prostě Book.
No právě u Valca by mi to polohování šňůrek nevadilo, to má vychytané, ale jinak nejsem fanoušek šňůrek… Takže kdyby sis mohla vybrat mezi B-motion a PP book, tak jdeš do booka? Jako to byl můj favorit od začátku, má spoustu vychytávek, ale u B-motion se mi líbí ty nafukovací kola, tak nevím, mno. Nevíš, jak je to co do rozměrů, jestli je book taky tak prostorný? Na živo jsem viděla bohužel pouze verzi s otočnou sedačkou ![]()
@saruselib Classico neotočná sedačka je dokonce o chloupek širší než B-Agile.
@kotyk píše:
@saruselib Classico neotočná sedačka je dokonce o chloupek širší než B-Agile.
Tak mám asi jasno, a ty máš booka? Nebo jsi ho jen zkoušela v prodejně? Je fakt vychytaný, jen se trochu bojím těch koleček, jsou tenoučká. A navíc teda nenafukovací, oproti B-motionu. A taky mě teda zaskočilo, že nová verze booku classico je stále bez okénka (kvůli tomu nebudu kupovat completo
). Fakt by si někdy výrobci měli pročíst diskuze na internetu
. U B-motiona mě začalo odrazovat to polohování zádíček, nechci kvůli tomu vždy sundávat tašku a tak. Škoda, že to nemají lépe vychytané. Ale zase je do 17kil. U PP jsem si už teď 100% jistá, že bych ho přetěžovala
. Těžké dítko, těžká taška, nákupy… Chjo. Já jsem měla už 2 kočárky z ruky, chtěla bych teď koupit a zažít si ten pocit z nového kočárku. Ale to rozhodování
. Trochu se bojím, že koupím drahej kočárek a pak se budu tlouct do hlavy. ![]()
@saruselib Nemám. Svého času jsem na něj chodila jukat po obchodech. Kupovala jsem kočárek před vánoci a to se B-Agile ve slevách dostal pod 4000. A protože ho mám na volno na chodbě v paneláku, byla to celkem jasná volba. Book moc přetěžovat nebudeš, protože ten stejný kočárek se v USA prodává s nosností 25 kg
. Spíš jde o to, jak vlastně budeš jezdit. Jestli havně po městě a kros bude jen příležitostná záležitost, tak bude Book jednička. Jestli bude ten větší terén častější záležitost, tak zase spíš B-Motion. To okýnko v boudě je celkem opruz. A s taškou u Britaxu zase musíš vzít v úvahu, že je to kočárek původně navržený pro americký trh jako konkurence City Mini. A amíci většinou dávají tašku do košíku. Pokud netaháš milion sereptiček, dá se na věci použít ta kapsa v boudě. Já tam starší vozím plenky, sereptičky, převlečení a jídlo na celý den. Akorát teda termoska už se tam nevejde.
@kotyk No tak teď jsi mě zase pěkně nalomila
. Kéž by book měl nafukovací kolečka a okénko ve stříšce
. Chci jet někdy do Prahy do Malvíku, abych viděla oba kočárky naživo a porovnala je (doufám, že je tam budou mít). Já teď jezdím většinou po městě, ale občas vyjedem do terénu a to pak stojí za to. Ale není to zas tak často. Jenže ty naše chodníky v Liberci - samé výkopy, kostky, kočičí hlavy - hrůza!
@machiva výborný nápad
asi budu brát od Pinkie ten pruhovaný
strašně se mi líbí a jde k tomu i zelená i modrá podložka a to samé deka
.
@saruselib Praha je taky věčně rozkopaná a kočičí hlavy zase v módě, takže je to někdy děsný, ale v pohodě to dává i B-Agile. Zrovna dneska jsme s ním vyjížděli kopeček jenom po vyšlapané pěšince a bylo to v pohodě. S naším starším kočárkem jsem na tom samém mísě musela aretovat kolečka, B-Agile nepotřeboval ani to. Myslím, že se těch nenafukovacích koleček se zase tolik bát nemusíš. Každopádně určo oba kočárky omrkni, bez toho se rozhoduje hodně špatně.
@wewa pruhovaný je super
, máš to hezky vymyšlené
, těším se na fotečky ![]()
@machiva jěště teda musím pořešit vyzvednutí kočáru
takže fotečky budou le neslibuju kdy
.Jinak teda musím říct že sem slintala i nad tou modrou variantou kočárku ale zelenou mám raději a Vojtovi navíc víc sluší ![]()