Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
ráda bych znala Vaše zkušenosti s ORL oddělením v dětské nemocnici v Brně. A také by mě zajímalo hodnocení jednotlivých lékařů, pokud s nimi máte zkušenost. Je mezi nimi nějaký odborník (např. pan přednosta nebo primář), a nebo naopak někdo, komu je lepší se vyhnout? A můžu se objednat ke konkrétnímu lékaři? Děkuji moc za názory. Plánuji operativní ORL zákrok s dcerou, tak mě zajímá nějaké doporučení.
Nemáte možnost jet se synem někam jinam? Nechci šířit poplašné zprávy. Ale na plánovaný zákrok bych se pokusila volit jinou nemocnici než dětskou.
Tady https://www.emimino.cz/…-brne-58858/ najdeš něco k dětské nemocnici a ORL.
Pravda je, že já s ORL zkušenost nemám. Mám zkušenost s pediatrií, s pediatrickou JIP a s infekčním oddělení. Na plánovaný zákrok bych tam už dítě nedala, v budoucnu nám „hrozí“ jen využívání infekčního oddělení, s tím jsem nějak smířená. Dále, v médiích nebo na soc. sítích občas narážím na případ chlapečka, kterému se po komplikacích po operaci mandlí v dětské v Brně poškodil trvale mozek. Už proto ORL v dětské v Brně ne.
PS: s přístupem sester jsem byla spokojená, s přístupem doktorů vlastně také, ale s lékařským postupem ne. Proto se nemocnici vyhýbám a proto také anonym.
Já byla se synem na trhání mandlí a byla jsem spokojená. Ale jména konkrétních lékařů bohužel neznám.
O tom chlapečkovi ví asi každý v Brně, nicméně si myslím, že to se může stát kdekoliv a na jakémkoliv oddělení. Podle toho bych úroveň nesoudila. Je pravda, že lidé celkově na dětskou nemocnici nadávají, ale slyšela jsem jen velmi málo konkrétních důvodů. Vzhledem k tomu, že na ORL tam stále docházíme na kontroly, jsem zvědavá na další komentáře.
@Peerla píše:
Já byla se synem na trhání mandlí a byla jsem spokojená. Ale jména konkrétních lékařů bohužel neznám.
O tom chlapečkovi ví asi každý v Brně, nicméně si myslím, že to se může stát kdekoliv a na jakémkoliv oddělení. Podle toho bych úroveň nesoudila. Je pravda, že lidé celkově na dětskou nemocnici nadávají, ale slyšela jsem jen velmi málo konkrétních důvodů. Vzhledem k tomu, že na ORL tam stále docházíme na kontroly, jsem zvědavá na další komentáře.
Já osobně mám s dětskou nemocnicí tak špatné zkušenosti, že raději nikdy více!!! Ale konkrétně ne s ORL, tím se zakladatelce omlouvám za OT
@Peerla píše:
Souhlasím, snažila jsem být se svým příspěvkem opatrná a nesoudit paušálně.
A s ORL fakt zkušenost nemám. Syn byl v dětské kvůli něčemu úplně jinému. Chceš slyšet konkrétní důvody, ale ono to nejde sepsat do jednoho příspěvku. Napíšu jen opravdu stručně. Syn tam byl asi 6 týdnů, po kterých jsem si sama zařídila převoz do Motola. Tam začali syna okamžitě léčit jinak, dle mého laického názoru o léčbě mnohem víc přemýšleli (jako to říct… v Brně mu nasadili například několikero infuzí, to a to a to, hezky dohromady a nepřetržitě celý den, neustále do něj pumpovali dvě kapačky a dvakrát za den přidali třetí v koňské dávce; v Motole to ihned po převozu zrušili jako zbytečné, sama sestra mi přišla vysvětlit, že infuzi bude mít třeba půl hodinu jednu - a za půl hodiny na to další, protože tak je to nejlépe načasované a ta první zapříčiní lepší fungovaní té druhé. Když zjistili, jakou dávali tu koňskou dávku té třetí infuze, upřímně se zhrozili a okamžitě mu tu infuzi seškrtili. V Brně byl 6 týdnů nucen být v postýlce - už kvůli těm infuzím, jít na procházku - nemožné, má přece katetr, prolézt se na zemi - nemožné, kvůli hygieně… v Motole jsem se druhý den odvážila zeptat, zda mohu syna vyndat z postýlky - samozřejmě, třetí den mi sama sestra nabídla, ať si seženu kočárek a vezmu malého na procházky ven, katetr? Žádný problém… v Brně se stal s malým velký průser, který přišel osobně řešit i ředitel nemocnice a přednostové dvou klinik… CHování personálu opravdu dobré, sestry z JIPky na pediatrii i na infekčním pozlatit, hlavně na tom infekčním, ale ta léčba, ten léčebný postup, který v Praze okamžitě změnili a začali konat a syn se začal zlepšovat, a dále ten průser… do dětské už ne.)
Myslím, že syna jsme po dlouhých deseti týdnech dostali domů jen díky převozu do Motola, kdybych ho tam nedostala, byl by v Brně mnohem déle. Vím, že to už nezjistíme, ale fakt je, že postup, kterým ho léčili, by vedl dříve či později k selhání ledvin, pokud by nebyl tento postup změnen - to nám řekli v Praze.
…Ale tohle s ORL fakt nesouvisí. A ano, to, co se stalo v Brně, se může stát kdekoliv jinde
Jde taky o to, o jaký zákrok se jedná, může to být nějaká jednodenní chirurgie a bude to v pohodě.
Abych nebyla tak negativní - te´d si vzpomínám, že moje kolegyně z práce tam byla se synem právě na jednodenní chirurgii (cosi s předkožkou a ještě něco dalšího) a byla maximálně spokojená. Ráno přišli a odpoledne šli domů, to je podle mě ideální.
http://www.rodina.cz/clanek5537.htm ještě jsem našla toto. Ale článek je starý 6 let a leccos může být jinak
Moje zkušenost je, že brněnská nemocnice je prostě strašně zkostnatělá a staromódní třeba co se týče pobytu rodičů. Mně tohle moc nevadilo, protože syn byl v nemocnici fakt zlatý, na pediatrii jsem byla na pokoji pro matky, na infekčním jsem ho už nechala na noc úplně samotného a jezdila jsem domů… ale do očí fakt bije rozdílnost s Motolem, kde jsou malé pokojíčky, JIP je přímo spojená se standartním oddělením a v pokojíčku se přítomnost matky přímo VYŽADUJE i na noc.
Já jsem tam byla s dcerou na trhání nosní mandle, byla jsem s ní na jednodenní chirurgii a nemůžu si stěžovat. Dr. z ORL byl moc hodnej, dcera se vůbec nebala. Sestry zlatý. Ale je pravda, že jsem tam měla trochu protekci.
Díky moc za rychlé reakce. Přesto ale jsem se moc nedozvěděla - - - zatím. Doufala jsem v konkrétnější příspěvky. Který doktor je dobrý apod.
Já si jméno Dr. nepamatuju, už je to rok, co dcera na zákroku byla a zprávy má pediatr.
Na jedné kontrole jsme měli štěstí na pana primáře a ten na mě působil velmi profesionálně a ochotně, na rozdíl od jiných (nevím jméno, ale je to taková krátkovlasá paní doktorka kolem čtyřicítky)
Ahoj, ráda bych oživila tuto diskuzi. Má někdo nějaký zprávy z poslední doby?? Díííky