Brýle na splátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
12.1.21 14:34
@mackA159 píše:
Tyjo tak si vymen jen obroučky ne?? Vždyť ty nejlevnější stojí fakt pár stovek. Potřebuješ pohlídat mimino, tak muze snad přítel ne? Vždycky, ale fakt vždycky se na něčem ušetřit dá. Kouřite? Pijete? Tak si to měsíc odpusťte. Ne? Tak nekup pliny, ale mesic dítě latkuj atd atd..

Hotová skla se do jiných brýlí většinou zasadit nedají. Pokud by se zakladatelce rozbilo sklo, tak jí do jejích obrouček nové čočky udělají, naopak to nejde. Hele, rady dáváš dobrý… :mrgreen: Plíny vyjdou kolem pětistovky za měsíc, ty radíš zakladatelce, any investovala pár tisíc, co nemá, do látkovek, aby tak ušetřila tu pětistovku, jo? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
101702
12.1.21 14:37
@vedma007 píše:
nejspíš chytla. Takhle si superdrahé brýle vždycky kupovala moje mamka - dávala za ně běžně kolem 3-4 tis. Pak dostala tip na jednu optiku na maloměstě a paní při zmínce o „příplatku za cylindry“ dostala záchvat smíchu, že na tom ty optiky jen rejžujou, že u ní to má normálně v ceně a odcházela se dvojicí fakt šmrncovních brýlí za 3.5 tisíce (ztenčená skla a již zmiňované cylindry) :)

No, pokud ti býle za 3-4 tisíce přijdou superdrahé, tak brýle moc nenosíš nebo máš tu nejjednodušší vadu. Pokud máš trochu víc dsioptrií, vyšší cylindr nebo prisma a k tomu potřebu multifokálů, tak dáš za brýle klidně 10 - 20tis. a cena obrouček v nich bude zanedbatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
12.1.21 14:38
@Janli píše:
Hotová skla se do jiných brýlí většinou zasadit nedají. Pokud by se zakladatelce rozbilo sklo, tak jí do jejích obrouček nové čočky udělají, naopak to nejde. Hele, rady dáváš dobrý… :mrgreen: Plíny vyjdou kolem pětistovky za měsíc, ty radíš zakladatelce, any investovala pár tisíc, co nemá, do látkovek, aby tak ušetřila tu pětistovku, jo? :mrgreen:

A tak dají, jen si člověk podle toho musí vybírat obroučky, aby byly menší šly skla zbrousit. Druhou věcí je to, že to umí a v optikách dělá čím dál tím míň lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
12.1.21 14:38

Mne dítě zlomilo brýle a v malé optice mi je sletovali za pár stovek. Bohužel to bylo na úplně blbem tenkém místě a později praskly znovu, ale to už jsem měla nové, vydrželo to par mesicu. Rozhodně stojí za to zajit do optiky a zeptat se, hlavně ne do řetězce, tam to nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
12.1.21 14:46

Já dávám za jedno sklo osmičku (když se mi podaří sehnat je v akci). Problém nemusí být v obroučkach za tisícovku nebo dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
12.1.21 14:48
@Netopirek píše:
do optiky zajdi ty, ne přítel. Přítel zůstane doma s dítětem. Ve spoustě optikách měří dioptrie.

A ty sis nechala měřit dioptrie v optice? Ve většině optik ty změří dioptrie špatně. Já bych tu odvahu nechat si je měřit v optice neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.21 14:49
@cecetka píše:
Muzes je poslat zakladatelce :think:

Můžu :think:
Když zaplatí poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
12.1.21 14:56

Já bych ji klidně levnější variantu i zaplatila. A dala by mi to podle toho, jak by mohla. Sama vím, jaký to je. Když člověk nemá. Ale kde mám jistotu, že se mi to vrátí? :think: :D kdyby byla někde v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.21 14:58
@krajta píše:
A ty sis nechala měřit dioptrie v optice? Ve většině optik ty změří dioptrie špatně. Já bych tu odvahu nechat si je měřit v optice neměla.

Nechala, několikrát a nikdy žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
12.1.21 14:59
@krajta píše:

Neni to uplne pravda. Chodim na ocni na dobrou kliniku, nicmene oci mi tam zmerili zbezne a pak me poslali do konkretni optiky.Tam me na mereni objednali, mají na to samostatnou mistnost, specialni pristroj a projektor, mereni je velmi presne a trva cca 20 -30 minut.Na to ocni lekar nema cas ani vybaveni.Ale jiste to nema kazda optika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
12.1.21 15:00
@krajta píše:

Naopak, zkušený optometrista změří dioptie výrazně lépe, jak doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
12.1.21 15:01
@j.a.n.i1 píše:
Ale udělají, když si vezmeš úplný základ a jdeš někam, kde je ještě optik a ne jen prodavač (nic proti prodavačům :-)) )
Plus tedy kdyby na to přišlo, tak bych doma našla nějaké staré vyřazené, sice dioptriemi úplně neodpovídající, ale na těch pár dnů, kdybych chtěla rovnou svoje vychytané, by se s tím taky přežít dalo.Příspěvek upraven 12.01.21 v 12:48

Tak to má chlap taky. Nosí jedny hezké. Další co měl předtím, už jsou oloupané atd. tak má s co nejobyčejnějšími skly jako náhradní a používá je na práci, kde by si normální mohl zničit. A pak ještě jedny super staré v autě, kdyby se něco stalo na cestách, ale dojel by s nimi domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
12.1.21 15:03

Zakladatelko a co si nyní vybrat z nějakých obyčejných obrouček a do toho klasická skleněná skla, abys s tím přežila ty 3 měsíce a mezi tím si našetřit na pořádné a tyto pak můžeš mít jako záložní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
12.1.21 15:08
@Anonymní píše:
Zkoušeli jsme je dát dohromady, jak jsme je lepily, tak uprostřed to drží, ale praskl mi drátek nebo cosi zespoda, co drželo sklíčko. Zkusím poslat přítele odpoledne do optiky, zda by to nějak nemohli udělat… Navíc ty brýle mám dlouho už přes ně také hůř vidím a nevím ani kolik mám dioptrie, abych si mohla koupit čočky.
Čočky ti změří a vyberou v optice.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
12.1.21 15:10
@Konnny píše:
Neni to uplne pravda. Chodim na ocni na dobrou kliniku, nicmene oci mi tam zmerili zbezne a pak me poslali do konkretni optiky.Tam me na mereni objednali, mají na to samostatnou mistnost, specialni pristroj a projektor, mereni je velmi presne a trva cca 20 -30 minut.Na to ocni lekar nema cas ani vybaveni.Ale jiste to nema kazda optika.

No jo, ocni klinika :mrgreen: Me lekarka upravuje i dioptrie, je to jeji prace.

Holky, nejake lepeni a vsazovani puvodnich skel do novych obroucek nema smysl, kdyz zakladatelka psala, ze uz pres ne spatne vidi. Zkratka potrebuje uplne nove bryle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák