Buchta jen ze žloutků

614
12.7.13 13:40

Buchta jen ze žloutků

Prosím pomoc, chtěla jsem péct buchtu, jen piškot a meruňky. Mám recept, kde je 5 vajec. Mám pech, měla jsem doma 10 vajec, tak roztloukám a odděluju bílek a žloutek a vždy to páté bylo smradlavé…toto se mi stalo dvakrát! Takže mám 10 žloutků a žádný bílek, protože mi to poslední zkažené vždy hrklo do těch 4 bílku. Nemáte recept na jednoduchou buchtu kam mohu dát meruňky a stačí tam jen žloutky? Dík moc

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

6350
12.7.13 13:44

Díky těm bílkům to vyběhne, ne? Já bych tam přidala prášek do pečiva. Ale nejsem žádná zkušená pekařka, tak mě nekamenujte. :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10762
12.7.13 13:50

Vymíchej to s horkou vodou, a dej k tomu prášek do pečiva. ta voda ti to trochu provzdušní. prášek pochopitelně taky. jen toho bude mín, vody můžeš dát jednu lžíci vody na jeden žloutek klidně. já bych dala na 10 žloutků 12 lžic vody.

postup nejdřív to trochu vyšlehej samotné - žloutky +cukr, pak přilévej vodu a zas vyšlehej. Ono tam asi i trošičku bílku je a zpění se to.

pak si smíchej mouku s práškem do pečiva a opatrně to vmíchej do vyšlehaných žloutků. jak tam nejsou bílky, tak at si to neutlučeš :)

Příspěvek upraven 12.07.13 v 13:53

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9092
12.7.13 13:52

Bez bílků podle mě piškot nebude dobrej, jestli máš doma droždí, tak bych zkusila udělat kynutý táč s těma meruňkama, ten jsme občas na praxi dělali i bez bílků

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.13 13:54

Udělala bych to jako harpyje…akorát nechápu, jak můžeš mít deset žloutků, když dva musí být zaručeně zkažené :-D ale to je jen OT :-D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.7.13 13:56
@terulkaslunicko píše:
Udělala bych to jako harpyje…akorát nechápu, jak můžeš mít deset žloutků, když dva musí být zaručeně zkažené :-D ale to je jen OT :-D

Přesně!!! :mrgreen: Dokonce jsem tu vložila dotaz, ale pak ho hned smazala, abych nevypadala jako nechápavej blbec.. Ale vidím, že něco na tom dotazu bude :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.13 13:57

@Lejaa nechtěla jsem rýpat, nejsem ten typ…ale prostě mi to nedalo :-D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9092
12.7.13 13:57
@terulkaslunicko píše:
Udělala bych to jako harpyje…akorát nechápu, jak můžeš mít deset žloutků, když dva musí být zaručeně zkažené :-D ale to je jen OT :-D

taky jsem nad tím přemýšlela :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10762
12.7.13 13:58

Děvčata, předpokládám, že jich má zakladatelka 8. omyl v počtu je pochopitelný. :) halvně napiš, jaks tp nakonec udělala a jak dopadla.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
614
12.7.13 13:59

Máte pravdu, mám 8 žloutků. Do pův. receptu bylo potřeba 5 vajec. Rozklepávala jsem to nad bílky aby mi to neteklo mimo takže to padlo do nich, skořápka se uplně rozpadla. No poučení pro příště, dělat po jednom pak až slévat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.7.13 13:59

@terulkaslunicko
chápu… :mrgreen:

Nicméně, já bych si asi zašla koupit nový vajíčka a piškot udělala tak, jak má být:) Aby byl dobrej.

Žloutky bych smíchala s pár vajcama a večer udělala celé rodině míchaný vajíčka :mrgreen: :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.13 14:03

@Lejaa taky tak, taky tak, teta…:-D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35642
12.7.13 14:07

Jsou spousty receptu na kolace s jednim vejcem (trebas ruzne hrnickove buchty), do nich se pak nemusi davat vejce zadne a neni to poznat. Naopak zloudkem se nic nezkazi-anebo si udelej hrnkovou buchtu bez vajec a ze zloudku udelej navic rakvicky :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10762
12.7.13 14:18

Jo, kdybys oželela tu buchtu komplet, tak bych s „nadbytečnými“ žloutky taky naložila jinak- konkrétně žloutkové cukroví mi děti trhaj z rukou i s prstama (bych si taaak dala! asi udělám žloutkové a z bílků roládu - to je zas takový falešný piškot bez žloutků :) )

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
614
12.7.13 14:57

Tak se buchta povedla. Dala jsem tam teda těch 8 žloutků, malý hrnek horké vody a do mouky prášek do pečiva. Buchta vyběhla, je dobrá. Manžel pochválil. Asi to není úplně nadýchaný piškot jak by měl být (nikdy jsem nedělala), ale ani to není zdrclá buchta. Myslím, že takový průměr. Nejsem moc zkušená pekařka, takže vaše další návrhy jsou pro mě scifi a navíc jsem to potřebovala udělat ted hned z toho co mám doma, protože manžel nebyl doma a dítko spalo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama