Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ta_holka_co_pise píše: Více
To je dobrá připomínka, co potravinová banka? Příspěvek na bydlení? I když je byt asi tvůj, i tak by tam měl být nárok.
@Bytsamsebou ano je to i tak trochu motivace pro mě.. uvědomit si, že ve finále je na vše člověk sám. Ze změny zaměstnání mám trochu obavy. Jsem tam zaměstnaná už 5 let. Sama jsem dva roky, nějak zvlášť mi to nevadí. Vánoce jsem trávila s rodinou, akorát tento rok je to jiný a trochu nepříjemný ![]()
@Anonymní píše: Více
To mě moc mrzí. Je spousta lidí, kteří darují starou tv. Jsou u vás nějaké potravinové banky?
Vzdávat se bytu nemusíš. Nepřemýšlela jsi o tom ten byt pronajímat?
@leopanda píše: Více
Právě že psala že zaplatí byt. To nemusí být nájem, ale poplatky s bydlením spojené pokud je majitelkou. Proto se ptám.
On si hlavně taky člověk uvědomí, že jsou na tom lidi hůř. Bohužel ![]()
@Anna766 píše: Více
Myslím, že by měla mít nárok. Je jedno jestli je v jejím vlastnictví. ![]()
@Anna766 píše: Více
Akorát je třeba počítat, že jsou určité normativní náklady na osobu, takže ten příspěvek (pokud např. jedna osoba bydlí v 3+1) se od toho odvozují. Ale to by si mohla propočítat na nějaké online kalkulačce.
@ta_holka_co_pise píše: Více
I vlastník může žádat.
https://www.uradprace.cz/…-na-bydleni1
@Pe.M.1 píše: Více
Presne. Co bych za to dala byt klidne sama, nez sedet v byte sve toxicke matky a delat ji Stedry den…
@hospodki
To já napsala, že by mi bylo hůř odcestovat někam na svátky. Tam na horách, na hotelu ve městě, při procházce či večeři v cizím městě, by mi nebylo tak pohodlno, jako doma. Neřeknu přes rok, na dovču klidně. Ale v zimě navíc na svátky by se mi nechtělo. To je útěk sama před sebou. To nic neřeší. Navíc to stojí peníze přece. Zbytečné zakladatelka asi nemá. A do poměrně nebezpečného prostředí mezi muslimy bych ji neposlala už vůbec. Doma má teplo, kočku, kam by ji jako dala, stejně by i tam věděla, že doma se slaví Vánoce. Ona se půjde projít, zapálit na hrob tátovi, nepsala, kde pracuje…třeba bude mezi svátky v práci? Vždyť Vánoce zakladatelko trvají jen tři dny. Děkuju za soukromou zprávu. Jestli to není troufalost, kolik vážíš a měříš bych ráda věděla.
@ta_holka_co_pise oni teď různé příspěvky chtějí šktrnout pro lidi, co vlastní nemovitosti…asi je lepší si to ověřit na úřadě, jak to je.
@Anonymní píše: Více
Zazadej si urcite o prispevek na bydleni, urcite mas narok s takovym malym jednim prijmem a naklady na energie jsou dnes vysoke i kdyz setris.
Sice topis jen v jednom pokoji, ale ono se topeni v bytovkach pocita nejen dle toho, co mas ty na meraku; pokud mas vl. kotel, tak je to asi jine a i levnejsi nez dalkove topeni.
@hospodki
Děkuji ti za tvoji nabídku, které si vážím. Odmítnu, snad tě tím neurazím, jen jsem chtěla napsat, podpořit zakladatellu i jiné, které píší své příběhy o samotě o Vánocích. Děkuji za sdílenení i podporu.
Děkuji všem za přečtení, nabídky, rady jak pomoct.
Byt mám v OV. Na příspěvek na bydlení nemám nárok, překračuji o 16 Kč. Je to tím, že si občas něco přivydělám v chráněné dílně, nejdou zo horentní sumy, ale počítájí se do příjmu, také když přijde přeplatek za energie nedosáhnu na příspěvek na bydlení, zkoušela jsem vyřídit 3×, vždy zamítnuto.
Za byt jsem ráda, nechci ho pronajímat, ani nevím kam bych šla já, kdybych ho pronajala.
Nechci spolubydlení, už mě není 20, mám ráda svůj prostor, klid. Byt 2+1 není nijak obrovský na spolubydlení, dovolím si ten luxus nechat si ho jen pro sebe.
Charita, oblečení si nakupuji pouze ve slevách, mám vždy odloženou částku na to co je, bude potřeba. Sice to trvá, než dám dohromady určitou částku, ale ve výsledku toho člověk moc nepotřebuje, je dobré naučit se plánovat, počítat, nakupovat pouze za potřené věci. Toto je jedna velká výhoda, že umím rozlišit nutné od lákadel.
Potravinová banka, ptala jsem se jak to vlastně chodí, abych tam mohla jít. Musím mít papír ze sociálního odboru, že mám hmotnou nouzi, podle úředníků a tabulek jí nemám. Problém bude asi v tom, že jsem sama a posuzuje se pouze jedna osoba, tam jsou ty limity na všechno nízké.
Chtěla jsem Vám jen napsat, sama se vypovídat, všem děkuji za pomocnou ruku, vážím si toho, ale věřím, že je na světě někdo potřebnější, kdo je postižený, osamělý někde v domově.
Píšete, že jde jen o jeden den v roce, ano je to jeden den, který má svoji výjmečnost, symboliku, pro každého jiného významu. Užijte si všichni pěkné Vánoce v blízkosti svých dětí, rodičů, přátel.
Děkuji všem za vaši nabídku pomoci.