Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím, je mi 17 let, a již od té doby co mi začali růst prsa, jsem zjistila, že mám v obou bulku. Nic vážného by to nemělo být, protože to by se za ty roky zhoršilo, ale i tak nemáte někdo zkušenosti s tím, nebo čím by to mohlo být?.
Tukové bulky? Žlázy? Nejlepší je samozřejmě doktor ![]()
Cokoliv. A předvším je potřeba to říct lékařce a zajít na ultrazvukové vyšetření.
Respektive pokud se bavíme o bulkách ne o tom že uprostřed hmoty prsu je tuková žláza, která je pochopitelně taky hmatná.
@Anonymní píše:
Zdravím, je mi 17 let, a již od té doby co mi začali růst prsa, jsem zjistila, že mám v obou bulku. Nic vážného by to nemělo být, protože to by se za ty roky zhoršilo, ale i tak nemáte někdo zkušenosti s tím, nebo čím by to mohlo být?.
Měla jsem taky takhle zamlada bulku, naštěstí nebyl net, kde by se mi dostalo „vzacnych“ rad, ze dr.; nikam jsem nesla, pak jsem měla děti a milá bulka se tak nějak ztratila v prostoru a je nenávratně pryč již mnoho let; chodím co 2 roky na mamograf v rámci prevence, která je od 45 zadarmo a taky v pohodě. Bývá to velmi často tukova záležitost, buď v klidu.
Jo a já měla tu bulku někde vic nahoře nad bradavkou
Příspěvek upraven 04.05.22 v 21:33
V obou prsech? A nemáš ty bulky přímo pod bradavkami? Tam jsou totiž běžně mléčné žlázy, tak jestli třeba nemyslíš ty. Jinak já měla taky jako mladší bulku v prsu. Byla jen tuková a po roce zmizela, nicméně bych se nechala raději zkontrolovat na gynekologii, nebo praktickým lékařem.
Jdi k lékaři, pošlou tě na ultrazvuk a budeš chytřejší. Většinou jsou to tukové bulky.
Pokud je to v obou na stejnych mistech, budou to nejspis zlazy.
Mohou to být cysty, což je pravděpodobné, vzhledem k tomu, že je to v obou prsou. Stává se, že několik dní před menstruací jsou hmatnější (větší) a citlivější (bolavé).
Lépe samozřejmě zkontrolovat ultrazvukem, ideálně ne před menstruací.
Taky jsem si našla v sedmnácti, nebo osmnácti letech. Byl to svalový uzlík, takže v pořádku.
Nejspíš to u tebe bude něco podobného. Nic méně, když to vezmu podle sebe, tak dokud bych se nenechala zkontrolovat, v klidu bych nebyla. Ultrazvukem určitě nic nezkazíš a budeš si alespoň jistá, že je to v pořádku. ![]()