Bydlení a příspěvky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Princess69 píše:
@aneta.ji Asi mě tu spousta matek ukamenuje ale to budou ty co mají rodiné domky a manžel se stará o většinu výdajů a nemjí si do čeho rýpnoutJá tvou otázku naprosto chápu, já to řešila když mi nevzali malou do školky a já měla být rok bez financí než mi je vzali
Takže : máš nárok na DOPLATEK na bydlení ten se dává v případě že na bytě nemůžeš mít trv. bydliště a pak nárok na příspěvek na živobytí jako svobodná maminka ho budeš mít vyšší než ty co mají otce v RL. Takže až udeš mít bydlení a zaplacen první nájem půjdeš se všema dokladama jako naj. sml., potvrzení o zapl. najmu, občanka vaše RL na urad a vse si vyridis řekneš že chceš formuláře na příspěvek na živ. a doplatek na bydlení…
Omyl, pokud není otec v RL nemá nárok na ŽÁDNOU dávku hmotné nouze, což je i doplatek na bydlení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Princess69 To bejvavalo, nedosáhne na všechny dávky, když dítě nemá uvedeného otce. Kdyby mělo otce a on neplnil své povinnosti, tak by ji to dopláceli bez problému. K tomu bydlí v domě společně s ostatními, tak jsou posuzování všichni. Jedinná možnost, mít práci, musí malou živit i za otce a sehnat státní byt, trvalé bydliště a mohla by dostat doplatek na bydlení. Z hmotné nouze asi nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky je to složité
u nás na úřadě jsou nepříjemný mladý slečny který se vás chtějí radši zbavit
nic nepoví jen řeknou že je to blbý a že půjdu za chvilku stejně do práce
ale kdyby jedna z nich byla ve stejné situaci asi by brečela, že nemá peníze na nich pro svoje dítě
ptala jsem se tam několikrát a ani ten příspěvek na dítě mi nikdo neřekl. Teď naposledy když už tam naběhl známej tak prej úlevu na dani kterou může dostat rodina
takže aspoň něco. A nevíte jak zpětně se dá ten příspěvek na dítě dostat??
Děkuju vám všem holky jste moc hodný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže v dnešní době vám nikdo nenechá přepsat trvalé bydliště ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aneta.ji píše:
Holky je to složitéu nás na úřadě jsou nepříjemný mladý slečny který se vás chtějí radši zbavit
nic nepoví jen řeknou že je to blbý a že půjdu za chvilku stejně do práce
ale kdyby jedna z nich byla ve stejné situaci asi by brečela, že nemá peníze na nich pro svoje dítě
ptala jsem se tam několikrát a ani ten příspěvek na dítě mi nikdo neřekl. Teď naposledy když už tam naběhl známej tak prej úlevu na dani kterou může dostat rodina
takže aspoň něco. A nevíte jak zpětně se dá ten příspěvek na dítě dostat??
Děkuju vám všem holky jste moc hodný
můžeš ho dostat tři měsíce zpětně, takže když tam půjdeš teď tak dostaneš ještě za červen, červenec a srpen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je ale děsný
Mám chuť si někde stěžovat, že neplní svojí funkci, že mají lidem radit a pomáhat jim
Děkuju moc hned zítra tam skočím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aneta.ji píše:
Jenže v dnešní době vám nikdo nenechá přepsat trvalé bydliště
však jsme ti psali že máš požádat o státní byt a tam trvalé bydliště mít budeš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bydlíš u rodičů, nemáš nárok na nic, je jejich povinností se o tebe starat, stejně jako tvá o ně (v případě nouze).I když bys tam neměla trvalý pobyt, tak bude kontrola, kde bydlíš s malou. Já jsem u rodičů bydlela a nedostala jsem kromě přídavků na dítě nic. Dřív byla ještě sociální příplatek asi 1000,–,práci jsem nesehnala, navíc jsem musela platit školku, obědy, no legrace.Sem tam brigáda…bez našich bych byla v prde..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslíš úlevu na dani na dítě? Tu můžou získat jen rodiče dítěte co já vím. To ti za rok udělá pár tisíc, ale musíš pracovat, jinak ti to stát nevyplatí. Tak si o to žádá otec nebo matka podle toho, kdo chodí do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I když budu teď pracovat tak mohu o ten byt požádat?? Promiňte moc tomu nerozumím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moris ano, žádá o to můj tatínek takže malé děda
že prý mu to dají…když dají tak dají o víc se nestarám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Becky00 Já jsem otce z určitých důvodů neuváděla protože by mě za to asi jednou proklínala a zajímavé že nárok jsem měla!!! To že není otec v rl neznamená že má nárok na dávky zamítnutý to se na mě nezlob a své soc. pracovnici jsem to normálně vysvětlila když se mě na to ptala řekla mi že mě chápe a že je to moje věc. Já to uděala pro dobro dítěte. Pokud bydlí u rodičů namá nárok na nic ti by se měli pstarat pokud se osamostatní může využít pomoci od státu ale z toho se nedá vyžít zaplatit nájem ano! takže urychleně najít práci!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moris píše:
Myslíš úlevu na dani na dítě? Tu můžou získat jen rodiče dítěte co já vím. To ti za rok udělá pár tisíc, ale musíš pracovat, jinak ti to stát nevyplatí. Tak si o to žádá otec nebo matka podle toho, kdo chodí do práce.
o úlevu na daních mohou požádat i prarodiče, pokud bydlí s dítětem ve společné domácnosti… a jde to 3 roky zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit