Bydlení v Šenově

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18425
25.10.11 19:54
PetkaK píše:
kofolkaa. píše:
PetkaK píše:
kofolkaa. píše:
tam je vice Senovu :-)
Předpokládám že Šenov u Ostravy je jen jeden :nevim:
my tam mame taky rodinu. Mezi Havirovem- Ostravou. A tam maji ovzdusi ok bych rekla.. Ten je trochu dal, nebo ne? :think: :nevim:
Šenov je mezi Ostravou a Havířovem a tam to teda OK není. Pak je Šenov u Nového Jičína, pak Kamenický šenov a možná ještě nějaký další. Ale u Ostravy je jen jeden a ten je zasmogovaný jako celé ostrvasko.

My momentálně bydlíme v Šenově u Nového Jičína, ovzduší určitě lepší, je to taková polovesnice blízko města, takže dobrý… ale plánujeme stavbu na čistokrevné vesnici… Vždycky, když jedu do Ostravy tak to poznám, buď mě začne bolet hlava, nebo se mi šíleně zamastí vlasy… takže já kdybych měla jinou možnost bych tam nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
25.10.11 20:31

Šenov u Ostravy je jen jeden a to ten mezi Havířovem a Ostravou.
Já jsem jen ráda že bydlíme pryč od Ostravy, Karviné a tam těch hnusů. Ono je to fakt na každém, jen mě spíš zaráží že si lidi stěžují když ví jaké to tam je :nevim: a ví do čeho šli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
25.10.11 21:49
Tejchi píše: Šenov u Ostravy je jen jeden a to ten mezi Havířovem a Ostravou.
Já jsem jen ráda že bydlíme pryč od Ostravy, Karviné a tam těch hnusů. Ono je to fakt na každém, jen mě spíš zaráží že si lidi stěžují když ví jaké to tam je :nevim: a ví do čeho šli :nevim:

Ja nejak nechapu stale tve prispevky a neda mi to abych nereagovala..Porad pises, ze je to na kazdem, no bohuzel NENI!! Proste pokud nekdo nemuze a ma k tomu duvody, tak nemuze i kdyby se mel pos*at..Prijde mi, ze z lidi, kteri dle tebe jen vykladaji jak nemuzou, delas totalni blbce.
Sory, muj nazor a tim tady koncim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
26.10.11 05:03

Děkuji za reakce. nechtěla jsem, aby se to tady nějak zvrhlo. Ono je to na každém a holt každý nemá možnost volby. Nyní bydlím v Ostravě a máme možnost koupit tam dům, takže i spíš jestli je to tam horší, co se týká ovzduší, nebo stejné jak v Ostravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
26.10.11 06:52

Taminka důvody proč by člověk případně nemohl: práce, rodina…víc mě zrovna nenapadá :nevim: Nechci dělat blbce z lidí co tvrdí že nemůžou prostě si myslím že je to na každém a buť se chce nebo ne :nevim:
Já měla v Ostravě super práci dobře placenou, bydlení vše v pohodě bez půjček a hypoték, v klidu jsem mohla mít rodinu tam, ale nechtěla jsem. A s manželem který je rodák přímo z ostravy jsme se rozhodli s tím něco dělat a odejít :nevim: Neměli jsme tak vážný důvod zůstat a osobně by mě zajímalo co může být takovým důvodem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
26.10.11 06:54
ivulka píše:
Děkuji za reakce. nechtěla jsem, aby se to tady nějak zvrhlo. Ono je to na každém a holt každý nemá možnost volby. Nyní bydlím v Ostravě a máme možnost koupit tam dům, takže i spíš jestli je to tam horší, co se týká ovzduší, nebo stejné jak v Ostravě.
Řekla bych na stejno ne-li horší :nevim: Je to hned vedle Bartovic a Arcelor co by kamenem dohodil :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
26.10.11 08:07

Tak třeba důvodem mých rodičů byli a zatím jsou jejich rodiče :) - taťka je pracovně v Praze už 10let, a mamka se za ním nikdy neodstěhovala ač je doma sama (já jsem pryč, brácha je na vysoké v Praze).

Důvody - rodiče - nějak si nedokážu představit že staří rodiče přes 70let by tam zůstali sami a dožívali by tam bez své jediné dcery :nevim: , někdo prostě tu rodinu nepřesídlí celou. Zvlášť když tam je i barák. To se měli všichni zbalit (podotýkám v době kdy se taťka šel pracovně do Prahy žili všichni 4, oba dědové, obě babičky), takže se měli všichni zbalit a jít bydlet někam do prahy? Ono to rozhodnutí je možná na mladých, ale staré prostě nepřesadíš. :nevim:

Navíc třeba moje mamka je ráda že má práci - ze základní školou toho moc neudělá, že? Taťka to letos v Praze balí, od ledna se vrací pracovně do Ostravy, možnost odejít byla, ale rodina je přednější, zvlášť ta starší generace. :nevim:

To že tam jsou mladí lidi to má asi taky své důvody, my s manželem tam nežijeme jen proto, že jsme během studii našli práci ve Zlíně. Kdybycom neměli zajištěnou práci, tak se 100% vracíme k Ostravě, protože od tama oba pocházíme. A stále si myslím, že se tam jednou vrátíme, někam k beskydům :)

• Citovat
  • Upravit
7485
26.10.11 10:04

Peti pochopím když máš nějak nemohoucí rodiče, kteří se o sebe nepostarají :nevim: Ty bych asi taky nenechala samotné. Ale když si plánuješ rodinu a děti, tak má člověk ještě rodiče v celku taky mladé :nevim: Moji rodiče mají u Ostravy barák, bydlí tam celý život a stejně chtějí na důchod barák prodat a přestěhovat se někam sem do hor :nevim: A to si barák stavěli svýma rukama 10 let, taky to pro ně asi nebude jednoduché :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
26.10.11 17:26
Tejchi píše:
Taminka důvody proč by člověk případně nemohl: práce, rodina…víc mě zrovna nenapadá :nevim: Nechci dělat blbce z lidí co tvrdí že nemůžou prostě si myslím že je to na každém a buť se chce nebo ne :nevim:
Já měla v Ostravě super práci dobře placenou, bydlení vše v pohodě bez půjček a hypoték, v klidu jsem mohla mít rodinu tam, ale nechtěla jsem. A s manželem který je rodák přímo z ostravy jsme se rozhodli s tím něco dělat a odejít :nevim: Neměli jsme tak vážný důvod zůstat a osobně by mě zajímalo co může být takovým důvodem??

No očividně jste tady neměli tak silné kořeny, ale když celé generace bydlí na jednom místě a mají výborné rodinné vztahy, rozvětvenou rodinu, tak se přece nebudu stěhovat na druhý konec republiky, kde je trochu čistší vzduch… pro mě je pocit sounáležitosti, a rodina prostě víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
26.10.11 17:29

Angie proč druhý konec republiky :nevim: Bydlím jen o 50km dál s jsme spokojení a s rodinou se vídáme často. A rodina už tam bydlí celé generace. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18425
26.10.11 18:59
Tejchi píše:
Angie proč druhý konec republiky :nevim: Bydlím jen o 50km dál s jsme spokojení a s rodinou se vídáme často. A rodina už tam bydlí celé generace. :nevim:

No vidíš, ale já se třeba potřebuju vidět s rodinou týdně, ne-li několikrát týdně… nebydlíme v Ostravě, ale na Novojičínsku, ale ono je to jedno kde, prostě bych neříkala někomu, že je padlý na hlavu jen proto, že se tohodle nechce vzdát… celou rodinu nikdy nepřesídlíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
26.10.11 19:36

Ano, ale neřekla jsem že je někdo padlý na hlavu nebo tak. Mě spíš jen zaráží že si lidi stěžují na smog, ale jejich rozhodnutí je tam zůstat :nevim: Třeba Frýdek-Místek je to už dobré a do Ostravy co by kamenem dohodil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3864
15.11.11 11:16

Ženy, teda musím reagovat, bydlíme ve Václavovicích, sousedí s Šenovem. Smrad z Mittalu je v celé Ostravě, tomu se prostě nevyhneme, ale jsme pryč z města, to je důležité a jsme tu spokojení.

Rozhodnutí to bylo naše, věděli jsme kam jdeme, pořád je to lepší než Radvanice, Bartovice, Vratimov a Datyně a jak máme vypozorováno, to hlavní, co Mittal vypouští náš většinou míjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adnever
3.3.12 14:28

Václavovice....

Souhlasím s martikana příspěvkem, Václavovice jsou za 'Senovem, je to malá malebná vesnička, :mavam: čistá a útulná kousek od Beskyd… :D smog je tady tak max 1× ročně a to musí být v smogová situace v tomto kraji. Předchozí diskuze je jen mezi dvěma osobami což neznamená, že 'Senov a Václavovice jsou na nic, ty diskuze ohledně přestěhování ,že není problém tak to záleží jaka vztahu k blízkým ,také jo to o penězích.Lidé u nás netrpí astmaty a dožívají se vysokého věku. ;) :dance: :srdce: Zápach zde opravdu není, není to záplavová část a také je lepší bydlet v klidu v přírodě než ve městě........Václavovice jsou už plné a stavb. parcela je od 2000 m2,kdy 1m2 stojí od 660 Kč a více…takže štěstí mají ticotubydlí ,zdravím všechny z Václavovic!!!! :kytka: :hug: :*

• Citovat
  • Upravit
30.9.20 20:09

Ahoj, zkusím obnovit diskuzi, jak jste spokojené v Šenově? Máme možnost koupit tam na Šimšce pozemek a tak by mě zajímalo, jak to tam je se školkou, školou a hlavně vzduchem. Jak se tam bydli? Jsme z Ostravy a tak se přiznám, že se bojím, aby to nebylo velké šlápnutí vedle :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí