Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych to už po tak dlouhé době dávno neřešila, on má zjevně nějaký problém a ten ty nevyřešíš tím, že mu budeš něco psát nebo volat. Děti jsou dospělé, určitě se o sebe postarají taky. Neřeš ho a věnuj se sama sobě ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím! Prosím vás, napište mi tady něco, jak vidíte situaci. Předem děkuji.
Můj ex odešel, když byly děti malé. Tvrdí, že byl vyhozen, ale našel si mladší, trávil hodně času mimo domov, v podstatě na všechno jsem byla dost sama, pak se choval i špatné, měla jsem z něj strach. Bylo tam i nějaké napadení, výhrůžky.
Po rozvodu jsme celkem fungovali v péči o děti, nedohadovali jsme se. Ale bylo tam jedno takové ale… Měla jsem kolikrát pocit, že mu v rodině prekazim. Malokdy, spíš výjimečně jsme podnikali nějaké aktivity společně. Snad bych spočítala na prstech ruky za ta léta.
A teď, když jsou deti velké - a stoji mě stále úsilí péče o ně - a teď už máme i vnoučata, bývalý si jakoby hledá, proč se trhat od rodiny - naší bývalé. Dám příklad. Založí třeba skupinu na Fb společnou, ale když tam někdo napíše, co se mu nelíbí, dá to najevo a odejde z ní. Před chvílí jsem mu volala, protože tam psal, že nemá žádnou rodinu, že si na ni hrajeme atd. Chtěla jsem ho uklidnit (po jeho odchodu jsem s nikým už nežila, on vystřídal pár holek, má i další decko), ale dostalo se mi výčitek, co všechno dělám špatně. Nejhorší na tom je, že rozděluje i děti mezi sebou. Vubec nevim, proč má potřebu řešit stále, co a jak dělám špatně, když mě v podstatě nechal v brynde. Ano, o tom, že se o mě někdy nějaký muž „postará“, můžu jenom snít. Zvyklá jsem si, jsem soběstačná. Nakonec je to on, kdo fnuka, že umře sám. Když naše dítě potřebovalo pohlídat vnoučata, dělal mrtvého brouka s tím, že dítě má jezdit za rodičem, ofukovat ho snad a zajimat se o něj. Ne naopak. Predesilam, že do důchodu má ještě daleko. Já už bych to skousla, ale vadí mi, že jeho nářky, výčitkami a intrikami se musejí zabývat i děti. Kdysi se chtěl vrátit, hodně jsem váhala, a když jsem se na to připravila, ten den nepřijel, neozval se. Když jsem mu telefonovala, kde je, vpalil mi, co po něm chci. Je tohle normální? Snažím se děcka odstínit, jsem ráda, když občas funguje.
Pošli ho někam. Vůbec bych s ním nekomunikovala. Dětí ať si to vyřeší jak uznají za vhodné.
@AnastazieB píše:
Já bych to už po tak dlouhé době dávno neřešila, on má zjevně nějaký problém a ten ty nevyřešíš tím, že mu budeš něco psát nebo volat. Děti jsou dospělé, určitě se o sebe postarají taky. Neřeš ho a věnuj se sama sobě
přesně tak ![]()
Jak já u mužů nesnáším sebelítost. „Umřu sám.“ Chudinka malinkej, sobeckej. Proč bys chtěla podnikat aktivity se svým ex? Vypadá to, jako by si na něj stále čekala. Děti jsou velké, mají telefony, tak už bych žádnou komunikaci mezi nima nekorigovala, ať se snaží sám. Když se „odtrhne“ tak co? Děti nebudou zažívat intriky, nářky a výčitky. Snažila bych se mít hezké vztahy ve své rodině a tam bych už ex rozhodně nepočítala.
Děti jsou dospělé přestala bych s ním komunikovat. Co mě ma co urážet nějaký ex. Nazdar a šáteček. Manipuluje s tebou. Nic utni kontakt. Děcka si to pořeší.
@Anonymní píše:
Můj ex odešel, když byly děti malé. Tvrdí, že byl vyhozen, ale našel si mladší, trávil hodně času mimo domov, v podstatě na všechno jsem byla dost sama, pak se choval i špatné, měla jsem z něj strach. Bylo tam i nějaké napadení, výhrůžky.
Po rozvodu jsme celkem fungovali v péči o děti, nedohadovali jsme se. Ale bylo tam jedno takové ale… Měla jsem kolikrát pocit, že mu v rodině prekazim. Malokdy, spíš výjimečně jsme podnikali nějaké aktivity společně. Snad bych spočítala na prstech ruky za ta léta.
A teď, když jsou deti velké - a stoji mě stále úsilí péče o ně - a teď už máme i vnoučata, bývalý si jakoby hledá, proč se trhat od rodiny - naší bývalé. Dám příklad. Založí třeba skupinu na Fb společnou, ale když tam někdo napíše, co se mu nelíbí, dá to najevo a odejde z ní. Před chvílí jsem mu volala, protože tam psal, že nemá žádnou rodinu, že si na ni hrajeme atd. Chtěla jsem ho uklidnit (po jeho odchodu jsem s nikým už nežila, on vystřídal pár holek, má i další decko), ale dostalo se mi výčitek, co všechno dělám špatně. Nejhorší na tom je, že rozděluje i děti mezi sebou. Vubec nevim, proč má potřebu řešit stále, co a jak dělám špatně, když mě v podstatě nechal v brynde. Ano, o tom, že se o mě někdy nějaký muž „postará“, můžu jenom snít. Zvyklá jsem si, jsem soběstačná. Nakonec je to on, kdo fnuka, že umře sám. Když naše dítě potřebovalo pohlídat vnoučata, dělal mrtvého brouka s tím, že dítě má jezdit za rodičem, ofukovat ho snad a zajimat se o něj. Ne naopak. Predesilam, že do důchodu má ještě daleko. Já už bych to skousla, ale vadí mi, že jeho nářky, výčitkami a intrikami se musejí zabývat i děti. Kdysi se chtěl vrátit, hodně jsem váhala, a když jsem se na to připravila, ten den nepřijel, neozval se. Když jsem mu telefonovala, kde je, vpalil mi, co po něm chci. Je tohle normální? Snažím se děcka odstínit, jsem ráda, když občas funguje.
bože, nerýpej se ve starých křivdách - nepsala jsi tady nedávno, ublíženecká ufňukaná diskuse paní před důchodem?
A děcka jsou dospělé a svéprávné osoby - nemusí se zabývat jeho intrikami a výčitkami, fakt ne - je to jen v tvojí hlavě,
asi z nedostatku jiné činnosti se točíš v kruhu starých křivd,
vyprdni se na to a žij tady a teď, najdi si koníček, scházej se s kamarádkami, starej se o vnoučata, pokud tě to baví
Holky, dekuju!
Jaká diskuze? ![]()
Třeba vánoční setkání letos proběhlo fajn. Ale loni! Bývalý měl něco z hodně dávna neporešené se mnou, na co já už dávno zapomněla. A pozval si i naše dítko. Resil všechno před ním, včetně svých problémů v sexu. Vůbec jsem nevěděla, jak ho zastavit. Dítko z toho bylo špatně, nechce samozřejmě stranit ani jednomu z nás - no prekerka! ![]()
@stinga píše:
A děcka jsou dospělé a svéprávné osoby - nemusí se zabývat jeho intrikami a výčitkami, fakt ne - je to jen v tvojí hlavě,
vyprdni se na to a žij tady a teď, najdi si koníček, scházej se s kamarádkami, starej se o vnoučata, pokud tě to baví
@stinga píše:
To všechno dělám, všechno mám, s bývalým kontakt minimálne bezny, mám zato, že má svůj život - přítelkyni, práci, koneckoncu i ty děti. A pak najednou na mě někde něco vykoukne. ![]()
@Anonymní píše:
Holky, dekuju!
Jaká diskuze?
Třeba vánoční setkání letos proběhlo fajn. Ale loni! Bývalý měl něco z hodně dávna neporešené se mnou, na co já už dávno zapomněla. A pozval si i naše dítko. Resil všechno před ním, včetně svých problémů v sexu. Vůbec jsem nevěděla, jak ho zastavit. Dítko z toho bylo špatně, nechce samozřejmě stranit ani jednomu z nás - no prekerka!
já bych takovou diskusi utla, jako řešit po 40 letech problémy v sexu
před dospělým dítětem - tak řeknu, že se o takových věcech nechci bavit, nereaguju a hotovo
Proc ho vubec resis? Nejste spolu, deti jsou dospele, vubec spolu nemusite komunikovat. Dospele deti si to rozhodnou a udelaji jak samy chteji. A vy se nemusite nikdy ani videt (leda nekde na svatbe, krtinach a rodinnych akcich kde vase deti/vnoucata pozvou vas oba) ani spolu komunikovat na fb.
@hani28 píše:
Proc ho vubec resis? Nejste spolu, deti jsou dospele, vubec spolu nemusite komunikovat. Dospele deti si to rozhodnou a udelaji jak samy chteji. A vy se nemusite nikdy ani videt (leda nekde na svatbe, krtinach a rodinnych akcich kde vase deti/vnoucata pozvou vas oba) ani spolu komunikovat na fb.
Přesně tak to beru a těch setkání je opravdu jen par do roka. Třikrát, čtyřikrát? Do skupinky na Fb mě přidal on. ![]()
Nevím kdo ženským poradil, že kvůli dětem musí udržovat vztahy i s blbcema.
Podle mě se nemáte důvod vůbec bavit, ani vídat. Pokud se vídat potřebuješ, neřeš a ber ho jaký je.
To je strašný, tolik let ztracených, jen kvůli neodpoutání se od jednoho člověka. Proč si už dávno každý nežijete svůj život?