Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím Vás, ráda bych se zeptala těch z Vás, které podstupovali v poslední době IVF u Apolináře, kolik jste platili a jaký je přístup doktorů a ostatního personálu? Případně i jak se postupovalo od prvního objednání do tohoto zařízení až k IVF. Budu ráda za každý postřeh! Máme za sebou už nespočet návštěv ve dvou IVF centrech, spoustu vyšetření, IUI, stimulací i 2 IVF a dnes jsme dostali doporučení od známých, že před pár lety jim CAR Apolinář dopomohl k dítěti a že tam byli spokojeni jak s přístupem, rak s cenou IVF. Uvažujeme nad změnou IVF centra, do třetice a naposledy, protože sice přístup v současném IVF centru je super, ale nyní nám udělali rozpočet na 3.cyklus IVF a vychází to u nich na 50-60.tisic. A to už opravdu nedáme. Už takhle v tom litame minimálně za 80.tisic, možná i víc za ty 4 roky. Díky předem za komentáře!
@Nika Nut ahoj, ja jsem byla na IVF v breznu. Bohuzel jsme zacli s nizkymi davkami leku, a tak bylo pouze 6 vajicek a zvladlo to jen jedno, ze ktereho nakonec nic nebylo. Platili jsme si navic jen asistovany hatching (cca 2000 myslim) a ISCI (taky cca 2000), jinak nic. Vse slo na pojistovnu. Personal mily, doporucuji MUDr. Jirsovou, je zlata, vse vysvetli. Myslim ale, ze te vezmou nejdrive v srpnu/zari, predelavaji sal. Kdyby te cokoli napadlo, klidne se ptej ![]()
@Mia170 Teda tak ta cena se zdá jako sen, to snad ani není možné ne?! My jsme nejdříve chodili do Sanusu v HK a tam každé IVF vyšlo na cca 25 tisíc ( s tím, že se doplacelo ICSI, prodl. kultivace a v jednom případě asistovaný hatching a léky) teď chodíme do Arlety a spočítali nám to na 50-60 tisíc včetně případného mrazení a na to fakt nemáme.. Chceme to ještě jednou zkusit a právě díky ceně nám známí doporučili Apolinar. A prodlouženou kultivaci jsi měla 5 dní a nic jsi neplatila? A měla jsi krátký nebo dlouhy protokol a jaké stimulační léky? Díky ![]()
@Nika Nut nechapu, co tedy hradi ta pojistovna pak
. PK jsme nemeli, ani mrazeni, tim by se ta castka pripadne navysila, ale ne na takovy obrovsky castky, co pises. Na takovou castku by podle me u Apo vyslo cele IVF, kdyby sis ho hradila sama. Chtela jsem ti poslat cenik, ale nemuzu ho najit. ![]()
@Mia170 @Naomi14 A prodloužená kultivace se neplatí nebo ji jako vůbec nedělají? Očividně cena záleží na tom kolik se urodi vajíček.. Já měla při každém IVF asi 14 vajíček, zralých asi 8, takže bych za ICSI platila těch 8000,– případně PICSI 3000,– + případně mrazení a KET. A s kým jste spokojeni, chodili jste stále ke stejnému dr?
@Nika Nut my mame dobry spermiogram, tak jsme ISCI dali jen na 3. Zbytek se oplodnil sam. Ono to fakt nejde rict, na kokik to vyjde, zalezi kolik vajicek, co ti doporuci navic apod. Ale 60 tis je sileny. Za me nejlepsi Jirsova a Indrova. Byla jsem asi u 5.
@Mia170 No jasný, to já vím, že to nejde říct přesně. Ale nechápu proč nikde nemají uvedenou cenu za prodlouženou kultivaci.. To ji nedělají nebo je zdarma? Jako my jsme řekli, že ještě jednou bychom to IVF dali, ale max tak tu cenu 25.tisic co jsme platili a ne dvojnásobek.. A to jako chodíš pokaždé k někomu jinému? O mě se teda vždy v centru staral jeden lékař.. A jakým lékem Tě stimulovali?
@Nika Nut doktoři se střídají, při objednání ti dávají na výběr je komu chceš jít. Bohužel ne vždy se trefíš k tomu stejnému. Takže si stačí říct. Já taky doporučuji Indrovou nebo Jirsovou, určitě ne Hrabackovou. Prodloužená kultivace je zdarma. Pokud se pak povede dávají výměnný poukaz na 1screening zdarma.
Presne tak. Ja se snazim dostat vzdy k Jirsove nebo Indrove, ale ne vzdy to vyjde. Mela jsem gonal-cetrotide-ovitrelle
@Nika Nut já měla 32 foliku z toho 16 vajuch, 2 byly postižené nebo co a 2 byly úplně v cudu tak jsme daly 6 icsi a 6 normálně a nevím které je které a zůstalo jich 5 jedno to nepřežilo 2 zavedly a teď jdem na 3 pokus tak uvidíme. Jinak s prodlouženou ti nepovim já ji nemám
jinak vše si do tes tam kolik co stojí ![]()
@Mia170 a měla jsi krátký nebo dlouhý protokol? A kolik jsi doplacela za léky? @Naomi14 To jsi měla solidní úrodu
To jsi měla krátký nebo dlouhý protokol? A čím Tě stimulovali? A tobě teda zbyla 4 embyjka? Zaváděli dvoudenní embrya a ty další dvě co?? Vždyť se zamražují jedině blastocysty po 5.denni kultivaci.
@Nika Nut mela jsem kratky protokol a myslim, ze jsem za gonal nic nedoplacela ![]()
@Nika Nut měla jsem dlouhej protokol a měla jsem ovaleap, ovitril a pak urogestan o byl odběr a pak ET. A při ket stimulovane transfer rovnou tak utros a estofem teď mám to samé… Jedno vložil hned po opu takže za 2 dny a druhé jsme mely za půl roku a jsou 5 denní máš pravdu, já to chápala že den rozmrazeni je právě den paty
@Nika Nut my měli první pokus jedno vajíčko použitelné. Krátký protokol doplacení mám pocit 6tis. ICSI + glue a nedopadlo, druhé IVF dlouhý protokol opět jedno použitelné vajíčko plus ICSI 4tis. A za měsíc se prcek narodí vždy jsem měla 2denni ctyrbunku. Čili za mě čím dřív je v bříšku tím lépe i to říkají. A doporučila bych určitě Jirsovou a pak Šimjak. Hodně štěstí. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.