Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Nikohlava ahoj tak to jsi měla pěknou urodičku a co jak jinak krvácíš nebo ne ja v ten den a ted pořád trochu špiním ![]()
@janourek ahoj,dekuji moc… Jojo trocha jsem spinila ale ty bolesti mela jsi taky? A zitra naEt?
@Gabullka Pro mě byl 1pokus jen pokus tak jsem nepočítala s úspěšností. Nemám průchodný pravý vejcovod tak musím ob měsíc
@fragollinna píše:
@Gabullka Ahojky, tak jsem po OPU už doma. Šla jsem na řadu až poslední, takže jsem si docela dobře počkala, ale neva. Žílu mi napichovala sestra na 4×. Pardon za můj výraz, ale ony to jsou fakt jelita, mířila tam, kde žádná žila není. PO OPU jsem nevěděla, co mě bolí víc, jestli břicho nebo ruka.
No, teď mě břicho trochu bolí, ale na prášek to není, zvládám to.
Jinak, k oplodnění získali 6 vajíček. Bylo jich víc, ale něco bylo nezralý, něco se nedalo. 3 oplodní klasicky IVF a 3 oplodní nějakou jinou metodou (myslím ICSI), to přímo vpraví spermii do vajíčka, aby byla zaručená vyšší úspěšnost. Stáhli mě o další 4.000 za tu lepší metodu, ale to je ok.
No a zítra si mám zavolat v 10:00 na výsledky, jestli se oplodnění zdařilo.
To je krásné na zítra na tebe budu moc myslet
@Nikohlava krásná úroda, moc držím palce ![]()
@Nikohlava jj zítra v deset třicet a ty už taky zítra no bolesti byly masakr i ted ![]()
@katkalaila dekuju
uz mi zacina byt pekne zle, ale stale se bojim..uz mam dalsi testy koupene az do nedele
ted tu mam do zitra kamaradku, tak me drzi nad vodou, ze je to v poradku
tak se aspon trosku odreaguju..
@petruska131 jeste ne..cekam do patku, budu testovat az do nedele.Kdyz to bude v patek porad v poradku, tak tam rano zavolam a obj na uz asi na utery, to mam odpolku a pak bych uz donesla neschopenku.Ale to bude brutalni rev a vycitani, no sileny to bude..
bohuzel tam nemuzu poslat manzela, protoze budu muset predat klice od trezoru a podepsat to..ale ted se tim nechci nervovat, je mi z toho uplne na zhrouceni, ta me zabije!!!Muze si za to sama, ze je zla ![]()
@Gabullka Tam to probíhá tak, že na 7:00 hodinu ráno musíš přijít a čekáš před CARem. Oni si od tebe vezmou zelený papír a cca v 7:15 vedou všechny na oddělení G3. Tam je přímo pokoj pro pacientky CAR, jsou tam 4 postele
. Normálně si lehneš, přijde sestra, změří ti tlak a řekne, ať čekáte. Pak potupně chodí sanitář a odvádí si ženský na sálek. Pak tě přivezou na vozíku, přelezeš si do postele. Za hodinku dostaneš čaj, za další hodinu se jdeš vyčůrat, najíš se a vyndají ti kanylu. Použší tak ve 12:30 cca.
Jinak, ta žíla se napychuje kvůli kanyle, pak ti přes ní do žíly dávají látky k té narkóze
.
Jinak, moc děkuji, myslím, že 6 vajíček je docela fajn ![]()
@Gabullka jo jo, potichu dekuju ![]()
A ty se neboj, musis si rikat, ze to zmaknes na 1 a ze se podari, budu ti drzet vsechny palce co mam
I kdyzmja bych asi taky panikarila, alemja jsem nervak od prirody bohuzel. Neboj, hlavne stres by to mohl pokazit, bud v klidu, to je nejdulezitejsi ![]()
@Nikohlava To je fakt neuvěřitelná úroda, úžasný
. Na mě teď odpol padlo spaní, že jsem zabrala na téměř 3 hodiny, jsem zvědavá, jak budu spát v noci.
Odpočívej, vem si případně i nějaké léky proti bolesti, aby se ti ulevilo
.
6 vajíček je fajn, jsem ráda alespoň za ně, mohlo jich být více, ale 6 je dobrých ![]()
@lucynka25 A kde pracuješ? Jestli to není tajné
Mě v práci dokonce i řekli, že jakmile se to povede, ať jdu na neschopenku, protože tady je to šílený psycho, tak ať si to tím nepokazím. Já sem dokonce chtěla jít na nemocenskou i teď, před IUI, protože sem se s Rožníčkovou bavila o tom a ona řekla, že zato, že ještě nemám děti, skutečně může ten stres, protože jinak to máme všechno v pořádku. Obvoďák byl v pohodě a dal by mi neschopenku na záda, že prý na měsíc, na dva, ale já se bojím, že to pak nedej bože nevyjde a budu namydlená. Podle mě by mě totiž pak už vyhodili, a to si nemůžu dovolit ![]()
@janourek Tak ti drzim moc pesticky! Ja jdu na Et v po
A dej vedet!
@fragollinna mas krasnou urodu!!! Take ti rekli pripadne ET v po? Ja si vzala Paralen nic vic nemohu a dostala jsem nejaky lek v Caru ale ten az na noc… Vecir urcite usnes jako miminko!!! ![]()
@petruska131 Mám to v práci stejně stres k tomu jako servírka prostě občas musím něco těžkého zvedat, ale neschopenku nechci jelikož kdyby se to nepovedlo tak mi PAK ne prodlouží smlouvu
taky si myslím že sem bloklá stresem, jenomže jak se od všeho odreagovat? ![]()
Jinak vám všem držím palečky
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.