Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Necely rok si cistim usi 2 krat az 3 krat denne tycinkou, uplne se v tom vyzivam, cistim su to treba i minutu a vic v kuse, rada bych prestala, ale uz se z toho stala zavislost. Behem pul roka jsem byla nekolikrat na usnim se zanetem zvukovodu a dnes mi dala dokonce i antibiotika, s tim ze mam zhorseny stav, ucho mam zalehle, boli me, zas zanet. Nevim jak se toho uz zbavit.
Maminky budu mit asi hloupy dozaz, ale jak casto cistite tedem usi? Synovi je 15 mesicu. Cistim mu je detskymi vatovymi tycinkami, ale kdyz je vycistim za dva dny jak kdybych je necistila mesic. A porad dokola. Myslite, ze muze mit nejakou zvysenou tvorbu mazu? Nebo je to u deti normalni? ![]()
Mám dva 4,5 a 1,5 a téměř nečistím, občas jim tam mrknu, zda jim na pohled není vidět mázek, pokud ano opatrně vytřu jen na okraji ucha. Ale mají to tam opravdu výjimečně…
@Madam-Owl Cistim malemu ( 20 m. )jednou za dva dny. Taky mam pocit, ze se mu to tvori casteji.
Ja nedávno byla s malou na orl, strčila si do uchu vatovou tycinku. Mudr mi řekl, že zdravé uši se nemusí čistit vůbec.
Ptala jsem se mudr a může mít zvýšenou tvorbu. Můj starší má taky ucho špinavé c odva dny hodně, má strašně moc mazu. Naopak mladšímu když nevyčistím měsíc tak tam stále nic nemá…
Starší hodně teče maz tak čistím dle potřeby, někdy každý druhý den někdy stačí jednou za týden. Jednou za týden kapu olejíček. čistím jen to co vyteče ven, nezajíždím do ucha. Mladší dceři se uši nemusí čistit tak často, jí se moc mazu nedělá.
@Barasted píše:
Necely rok si cistim usi 2 krat az 3 krat denne tycinkou, uplne se v tom vyzivam, cistim su to treba i minutu a vic v kuse, rada bych prestala, ale uz se z toho stala zavislost. Behem pul roka jsem byla nekolikrat na usnim se zanetem zvukovodu a dnes mi dala dokonce i antibiotika, s tim ze mam zhorseny stav, ucho mam zalehle, boli me, zas zanet. Nevim jak se toho uz zbavit.
Ahoj, i já měla stejný problém, konečně si myslím že jsem se závislosti zbavila, a ne nepomohla mi léčebná kúra ani antidepresiva jak píšou na webu ![]()
Trpěla jsem několikrát do roka záněty ucha. Přítelovi jsem nařídila aby přede mnou uchošťoury schoval, že ho poprosím jednou za 14 dní o pár tyčinek ale nepomohlo to. Strkala jsem tam všechno co bylo po ruce, nehty jsem se škrábala v uchu, propiskou, pinetky… šílená závislost. Čistila jsem si uši několikrát denně a vidět uchošťoury v koupelně byl pekelný absťák. Ze zdravotních důvodů mi doporučovali lékaři abych s čištěním přestala ale nebylo to možné.
Jednou jsem při čekání u lékaře (opět se zanětem zvukovodu) jsem si všimla letáčku a zjistila že vyrábějí olejíčky na stříkání do uší, slibují prevenci před záněty z častého koupání a to mi pomohlo hodně ale ne úplně. Používám jej do teď zelený sprej s olivovým olejem od dr. maxe pokaždé před koupáním. Ale přímo od závislosti mi pomohla mastička. Paní doktorka říkala, že mám uši z toho věčného čištění přesušené a napsala mi mastičku, používala jsem jí asi týden možná dýl– ta mě zachránila je to Elocom (aplikuje se na tyčinku a šup do ucha). Je to déle než půl roku, mám klid. Opravdu výjimečně, když si po dlouhé době vyčistím uši a za pár hodin bych si je chtěla čistit znovu, použiji mastičku. Preventivně před koupáním olejíček a jsem happy ![]()
Taky me to lakalo tak jsem to zkusila a bylo tam mazu opravdu hodne. JENZE kdyz jsem totez udelala jen ve sklenicce s vodou misto v uchu tak tam bylo „mazu“ uplne stejne, ergo to neni maz ale vosk co steka z te svicky v podstate k uchu. Hledala jsem si o tom informace a uz na to prisla spousta lidi, ze to je v podstate podvod. Svicky nic nevycisti, je to placebo.