Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky,
máte prosím některá zkušenosti s nákupem v Castoramě? Máme v úmyslu rekonstruovat koupený byt a vedoucí stavební firmy, jež by měl rekonstrukci na starost, nás odkázal na Polskou Castoramu, s tím, že je tam vše výrazně levnější - podlahy, kuchyně, obklady, dlažba, dvěře, atd… Sice jsem koukala na jejich stránky, ale stejně bych raději dala na osobní zkušenost případných přispěvatelek. A jak se tam vyplatí platit, kartou, či v hotovosti?
Mnohokrát díky za případné postřehy a odpovědi
!
Bára ![]()
Ano, postupne delame rekonstrukci baraku a vetsinu veci jezdime kupovat tam. Da se usetrit cca 1/3 ceny. Platime kartou, vzdy se pokladni pta, zda ma zadat platbu CZK (pouzije jejich kurs) nebo PLN (banka pouzije svuj kurs), ale nezkoumala jsem co je vyhodnejsi, moc velky rozdil to uz nebude.
Kdyz jsme rekonstruovali baracek tak jsme tam toho nakoupili fakt plno… kliky, umyvadla, wc, sprchovou hlavici, zatepleni… uspora penez obrovska. jedine na co zednik nadaval byla perlinka, pry se strasne trepila…
jinak to chce znat ceny, nebo si to tam vygooglit na miste… ale treba na baterii+ desti (takovy ten obrovsky talir) jsme usetrili asi 7000 kc. uz slouzi asi 4 roky a bez chybicky… asi by se to uz prilojevilo kdyby to byl sunt…
stejne tak tam jsou levne veci na zahradu… ja doporucuju
@histep vyrazne lepsi je nechat PLN… pri czk si banka bere manipulacni poplatek… polaci radi nabizi ten prepocet…
@ReTraktor jo, nechavame pln, takze ten poplatek jsem nikdy nezjistila ![]()
Holky moc vám díky za vaše příspěvky!
Jaký názor máte na nákup obkladů a lamino podlah, nekupovali jste též?
A nemáte tip na levnou kuchyň, ale aby aspoň trochu vypadala, dá se sehnat taky tam? Na jejich stránkách je nic moc výběr..
Jinak s tou kvalitou si člověk nevybere, většina standardního zboří prodávaného v českých hobby marketech je stejně polská výroba, stejně jako u spotřebičů, ted´jsem zjistila že pračka od LG za 13 tis.,byla vyrobena taky u polských sousedů…:)
Hlavně my ted´nechceme moc do rekonstrukce vrážet, spíše bychom chtěli jít na nízký rozpočet, a co nejvíce ušetřit, protože za rok, bychom stejně chtěli stavět malý RD.
A trochu jsem se ztratila v té formě platby, jak je možné že pokud člově kplatí v cizině v jejich měně, tak banka účtuje méně, než když bychoím platili v czk v cizině? Jsem z toho jelen, je mi jasné že si banka urve něco z kurzu a potom poplatky ze převod měny, atd.. ale stejně, opravdu je to výhodnější platit přímo tam kartou v PLN?
Mockrááááááááát vám děkuji jménem celé rodiny ![]()
Zdravim rodinu ![]()
kupovali jsme tam dlazbu a normalni dlazba bez vad. kvalitativne jak u nas. plovoucku bohuzel ne, to neporadim, ale vzhledem k tomu jak maji kvalitni nabytek tak bych se ji dakr nebala… jinak kuchyn bych doporucovala se stavit primo v nejakem obchode s nabytkem a ze jich tam je fakt plno. jestli pojedes do jeleni hory, tak hned na kraji je velka prodejna - http://www.meblekrysiak.pl/pl/
mame odtamad dve sedacky
jinak je tam sposty jinych prodejen, ty vypadaji z venci ze te tam minimalne zardousi, ale vyplati se jit dovnitr. maji celky vyber.
vyplati se pokusit se smlouvat ![]()
tam vetsinou nejde platit kartou…
jinak jsme v pl kupivali jednim vrzem i mycku a holka slouzi uz 7 let ![]()
jinak k rem platbam: v místě pobytu pokud možno plaťte v lokální měně. Pokud vám tedy platební terminál nabídne volbu měny, zvolte tu lokální, tyto platby jsou výhodnější, protože se tak vyhnete doplňujícím poplatkům, poradil Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa Europe pro ČR a Slovensko, který zároveň připomněl, že před cestou do zahraničí je dobré zkontrolovat si platnost karty.
Naprosto vyčerpávající rady, mockrát děkuji! Vámi napsané informace budou cenné i pro spoustu budoucích zvědavých potenciálních zákazníků castoramy apod…
!
Tak ted´už jen nasadit děti do nosítek a šup do obchoďáku, Pánbůh nás ochraňuj ![]()
Do budoucna přidám i naší vlastní zkušenost.
Krásný den!
@BBona dobrý den, zajímá mne jak jste pořídili. Taky právě rešime koupelnu. Děkuji.