Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bumbrle Jo minule jsem si dělala testy… právě že jsem o ní nevěděla nikdy, ale jak jsem si jí testovala, tak mě bolelo na tý jedný straně podbřišku ten den, co byla druhá čárka, ale možná jsem si to vsugerovala
chci si ty testy teď dělat znova, ať cca vím
ty to poznáš?
@Kety28 druhá čárka je skoro pořád, jen musí být nejméně stejně silná jako testovací
@Kety28 no, já mám bolesti nepřehlédnutelné, ale je to v rozmezí tak cca 3dnů, tak jsem bikdy nevěděla, kdy je to ještě před, kdy ono a kdy už po. Ale kvůli tomu vadnému vejcovodu jsem byla minulý cyklus na folilulometrii, aby se mi potvrdila strana, na které ovu proběhne a podle toho a v závislosti na bolesti je opravdu ovu ve chvíli, kdy mě to. bolet přestane. Takže bych měla poznat jsem tím chtěla říct ![]()
@Kety28 tento měaíc už na měření jít nechci a ani testy s nechci stresovat, prostě po skončení MS se budem mít obden rádi a někam se trefíme ![]()
@P4ja tak samozřejmě jsem myslela stejně silnou… dělala jsem si ty testy asi 14 dni, protože jsem ji měla dost pozdě…
@Bumbrle já si to chci jen potvrdit, jestli to mám vždy cca takhle pozdě
měla jsem jí až 22 nebo 23 DC… pak už si chci taky jen užívat spoustu sexu
rozhodně to nebudu dělat jen kvůli tomu ![]()
@Kety28
Nám půlka cyklu vyšla přesně na prodloužený posvatební víkend, ale těžko říct, jestli to bylo tam a nebo jinak…si říkám, jak to dělaly naše babičky a mamky, kdž nic takového jako testy nebyly a ony taky otěhotněly…jestli to není na škodu. A jinak bych řekla, že třebazrovna otěhotníš ve chvíli, kdy tu ovulaci čekat nebudeš a prostě se jen budete mít rádi. Asi kdybych věděla, že ten den mám zrovna ovulaci, tak by to spíš bylo na škodu.
@Bumbrle
Máš pravdu, je to dobré věět kdy asi, ale na druhous stranu je to o tom užívání si
@P4ja užívání si jo, ale pokud jsi zdravá… Pokud už máš nějaký problém, o kterém víš nebo Tě z nějakého důvodu tlačí čas, tak už si to tak užívat zase nedokážeš… Samozřejmě, že spolu nespíme jen proto, abysme počali. Ale chceme počít a víme o problémech, tak chceme alespoň udělat maximum pro to, aby se to podařilo.
@Kety28 to jo, je to fajn ta „výroba“, jen těch 14 dní potom bude zase psycho, co ![]()
A technická do placu pro. všechny, co nějaké ty babské rady jako nohy nahoru apod.? Dělaly jste a zadařilo se, víte o něčem dalším „zaručeném“? ![]()
@Bumbrle
Hele mám kamarádky, které říkaly, že se jim nedařilo do té doby, než hodily flintu do žita a přestaly na to myslet. A nebo se někde na oslavě opily a jedno mimčo snad vzniklo i v kabince v obchoďáku ![]()
Jako jasně cvičení, správná váha, strava, kyselina listová anebo nějaké bylinky to ano, ale čím víc se k tomu člověk upíná, tím hůř to jde. A to už říkala prababička a babička. A stejně tak mně to samé řekla mamka: „Nic neřeš, nepočítej, netestuj. A až to bude mít přijít, tak to přijde.“ A maminka má vždycky pravdu.
Jinak spíš se říká, že je dobré po styku chvíli zůstat ležet na zádech a hned nejít do sprchy. Nohy nahoru jsou podle doktorky babská rada, protože žena by měla otěhotnět v jakékoli poloze. A svíčka a tak není potřeba.
@P4ja mně řekli, že možná vůbec neovoluju, proto jsem si to chtěla ověřit… mám nějaký problémy s hormonama, takže to nebylo jen tak
je ale pravda, že jsem se tím vystresovala hodně a začala to řešit až moc… každopádně si to chci ověřit ještě tenhle měsíc a pak už to tolik neřešit… je taky fakt, že naše babičky a prababičky se o to snažily v dřívějším věku většinou… kolem 20ti… mně bude 30 za rok, rozdíl tam asi bude…
@P4ja a minule jsem šla hned do sprchy, myslela jsem, že to jsou právě pověry s těma nohama nahoře atd.. a přišlo mi to takové „nesexy“, jsme se smáli s přítelem ještě nedávno známé, že po sexu dává nohy nahoru ![]()
@Kety28
no mne je 33 a treba driv mely zeny vic deti a ty posledni i pozdeji
jinak na ty hormony doporucujju hormonalni jogu…funguje super ![]()
@Bumbrle to asi jo, ale už se tím nechci tolik stresovat no… má to právě zase zpětně vliv na hormony… zvedá se prolaktin a ten já mám už tak vyšší :/
@Kety28 píše:
@P4ja a minule jsem šla hned do sprchy, myslela jsem, že to jsou právě pověry s těma nohama nahoře atd.. a přišlo mi to takové „nesexy“, jsme se smáli s přítelem ještě nedávno známé, že po sexu dává nohy nahoru
No doktorka říkala, že ta sprcha by asi neměla být hned, ale pokud chvilku ležíš na zádech, tak je to v pohodě. Nohy hore nejsou potřeba, protože ženské tělo je na oplodnění dělané.
@P4ja Jo já teď cvičím nějaké cviky na bederní páteř, tak třeba to taky pomůže
a na ty hormony mi dá známá nějaký bylinkový čaje