Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Zdend, my taky se chystáme na víkend zase ale na chalupu domalovávat
Jinak budu mít narozky, tak taky něco ugrilujeme a hlavně, budeme testit ![]()
Ahoj holky,tak včera jsme byli na kontrole
z 18icsi se chytlo 17,doktor říkal,že jsou super kvality a že jich mám hodně,tak hned včera jich 6zamrazily..
Ale ta špatná zpráva je,že mi pořád hrozí hyperstimulace.LILIA nezávidím ti to,já nemůžu pořád ani chodit je to hnus jak to bolí
..Dr. říkal,že mám hrozně zvětšeny vaječníky díky tomu,že tam toho bylo tolik.Ž e z 1cm vaječníku jsem měla 10cm,proto to tak tlačí a bolí
Jsem plná vody..Tak nám dal dr. dvě možnosti,buď všechno zamrazíme dokud nebudu fit,protože ta hyperstimulka tam opravdu hrozí dost
a nebo to risknu a dá mi tam embrijko s tím že pokud to budu mít,tak strávím týden až dva v nemocnici na kapačkácha a budou mi tahat vodu z břicha.
Říkal,že embrijku to nijak neublíží,že se nemusím bát,jen mě to potrápí a budu v chvíly v bolestech
Takže MILI asi to nevadí..No řekl mi to takhle buď jste bábovka a bojíte se bolesti a nebo to vydržíte a bude dobře..Tak jsem řekla,že to risknu,pokud to neublíží miminku,tak já přežiju vše.
A dá mi tam jen jedno embrijko,že dvě by mi tam ani nedal.Že z 90procent bych s tím měla velky problémy a asi bych to ani nedonosila a za druhé že by mě to rozervalo,tak ze 17 vybere to uplně nejlepší v dá mi ho tam,že šance je velká,tak uvidím jestli dnes ho budu mít už u sebe.Za půl hoďky vyrážím tak papa holky a já zase pisnu.To je román co dnes?
Lili to je mi líto, určitě se to srovná, se mnou byla na ET holčina co měla taky HS a stihlo se jí to dát do kupy, tak hlavu vzhůru a pěkně se prolejvej
.
Ripi co u tebe nového, už se bříško srovnalo? Určitě to bylo uhnizďování
!
janet tak to jo a pri hs je vetsi sance uchyceni. Ja mela nabeh ale ustala jsem to.
Drzim pesticky! At jsi mamka!
@janetk - tak držím moc palečky, jsem zvědavá, co řeknou mě! držím moc palečky, rozhodla bych se asi stejně jako ty!!!
@milas - uvidím po opu, je spousta holek, co měli hodně folíků a HS nedorazil, tak snad bduu mít to štěstí!
hodně piju - 5,5 litru denně, denně velkej bílej jogurt, ionťák a na den opu a po opu mám připravenej nutridrink! tak snad to bude dobrý, musí!!!!! já to dám!!!
Janet, to je krásná úroda, budeš mamča jako řemen, jsi statečná holka adržím ti pěsti!!!! ![]()
@milas - budu se snažit, děkuju, a ten vývar nakážu přítelovi, ať ho uvaří v úterý, dkyž budu na zákroku!!!
Lil, neboj, to tě ještě přejde a bude dobře. Jinak Janett, já myslím, že ti dají ještě prodlouženou kultivaci, takže budeš mít mimíska u sebe až zítra nebo pozítří. No a jak u mě: MS bolesti přetrvávají, ale už né tak drasticky, jen prostě tak 5× za den to trošku zabolí a je to v poho. Jinak se mi k tomu přidaly prsa, jak je vyhodím z podprsenky ven tak šílím, to je bolest jako prase a ktomu mám nějaké divné tlaky v bříšku, jsem nafouklá a taky mě všude dokola píchá. U jednoho vaječníku, pak u druhého, pak zezadu dopředu, z boku dopředu atd atd… Jestli to spíše není nějaký doznívající OHHS…A nebo se tak pěkně oba zakousávají. Jaké nebo, určitě jooooo
V pátek testuju ať mám na narozky výběr: Buď budu mít ten nejkrásnější dárek a budu bulit jak malá, nebo se prostě vožeru
![]()
Ripi takže přeji předem všechno nejlepší
a hlavně ten nejkrásnější dáreček který nosíš v bříšku
Janet teda super,to jsou,ale bojovníčci a tolik mražáčků k tomu
a ber to tak:risk je zisk,takže pokud se na to cítíš jdi di toho
Lili tobě samozřejmě taky držím palečky at se Ti vše zlé vyhne
já sem si udělala zdravotně pracovní procházku,vzala sem si vozíček,srp,rukavice a nadělala kopřivy
ted to nahoře dělalo bububu tak sem byla ještě honem s našima kopčit seno a sotva sme skončili tak už zase pere sluníčko
![]()
Tak holky jsem doma,dnes se transfer nekoná až zítra
Vaječníky se trochu zpravily ze včerejších 8cm je dnes 6cm,tak snad se mi to vyhne,ale bolí to pořád stejně pořád chodím jak shrbená babka
.Tak máme 6mražáčků a na zítřek dr. vybere ze 3 osmibuněčných B kvality,říkal že jsou opravdu dobré..
Je tam i několik 10buněčných a i 16 buněčných,ale že hrozně skočily ze včerejších 8buněk je tam dnes 16,že ty by tam určo nedával,aby se nezastavily..Jinak dnes odpočinek a ptala jsem se,jestli potom můžu normálně fungovat a zítra teda zůstanu na klinice,říkal že pro uchycení stačí 2-4hodiny pak budu vklidu ležet přes noc tam a ve středu normál domů.Tak jsem ráda ![]()
Janet tak to jsou fakt dobré zprávy, ten risk se ti určitě vyplatí
Přeji moc, moc štěstíčka ![]()
@janetk - držím moc moc moc palečky!!!! určo to vyjde! jsi statečná a je super, že se vaječníky zmenšují! co ti kromě pití a bílkovin a jogurtů ještě radili, abych to měla doma?