Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@romik01 píše:
Ahoj holky, zajímali by mě vaše názory..slyšela jsem hodně podcastů o tom, jak to ženský dělají blbě, že čekají než se ozve chlap. Že můžou napsat úplně stejně. Jako z vlastní zkušenosti vím, že starší muži se rádi nechají dobývat, co teda mi stejně přijde divné. Přeci moc dobře vědí, že ta ženská na to čeká než napíšou, že prostě je to muž, tak si tu ženu musí umět chytit, snažit se. Několikrát jsem se pokoušela překonat a psát třeba první, ale spíš mě to odradilo a nepřišlo mi to přirozené. Jak to vidíte, opravdu mají ženy uhánět může? Myslím spíš ty začátky vztahu, později je to už samozrejme o něčem jiném.
Dělejte to, co cítíte. Když chcete napsat, napište. Když nechcete, nepište. Protějšek je buď vypočítavý a hraje tyhle podivné hry, pak je jedno, jestli je hrajete taky nebo ne, dříve nebo později se dostanete do fáze taktizování, výčitek, hádek, čekání. Nebo vypočítavý není a pak se bude chovat tak, jak cítí, jak chce. Potom by toto vaše vyčkávání vyhodnotil, správně, jako hraní her, vypočítavost, a zase dojde k třenicím. Ale dospělý člověk by toto snad měl vědět, ne si nechat zřejmé vysvětlovat od vztahového experta. Už jen to, že takto uvažujete, svědčí o tom, že tu vypočítavost nebo tendenci hrát hry podle nějakých pravidel, které se určují v podcastech a v hloupých seriálech typu Přátelé, v sobě máte. Podle mě to není dobře.
Luděk
@romik01 píše:
Ahoj holky, zajímali by mě vaše názory..slyšela jsem hodně podcastů o tom, jak to ženský dělají blbě, že čekají než se ozve chlap. Že můžou napsat úplně stejně. Jako z vlastní zkušenosti vím, že starší muži se rádi nechají dobývat, co teda mi stejně přijde divné. Přeci moc dobře vědí, že ta ženská na to čeká než napíšou, že prostě je to muž, tak si tu ženu musí umět chytit, snažit se. Několikrát jsem se pokoušela překonat a psát třeba první, ale spíš mě to odradilo a nepřišlo mi to přirozené. Jak to vidíte, opravdu mají ženy uhánět může? Myslím spíš ty začátky vztahu, později je to už samozrejme o něčem jiném.:
Pletete se, není. To potom je ovlivněno tím, co bylo předtím. Když předtím byly hry, úmyslné čekání s reakcí, nebo nedej bože manipulace, tak potom to bude také tak.
Luděk
Ja jsem nikdy na nic necekala. Kdyz chci napsat, napisu prvni. Nikdy jsem po rande necekala, az se ozve on, kdyz jsem se chtela ozvat, ozvala jsem se, kdyz se ozval on driv, bod pro nej.
Ja tyhle hry nechapu. Jsem dospela, sebevedoma zena, ktera komunikuje s potencialnim rovnocennym partnerem.
Pokud by kandidat ocekaval ci vyzadoval submisivni puťku, ktera bude pokorne cekat, az on se vyjadri, tak bychom meli problem i v dalsich vecech a je jen dobre, ze se hned neshodneme ![]()
Ja to neberu jako uhaneni, když někomu napsat chci, tak to udělám. Samozřejmě když někdo třeba nereagoval, tak bych nevypisovala milion zpráv, abych se ztrapnovala. Na nějaký dobývání nejsem, nejsem nějaká trofej
ale na takové ty stereotypy, co musi chlap a co ženská, nehraju ![]()
Klidně jsem napsala první..
a Jo - asi poprvé s „expertem“ souhlasím - prostě jsou to jen hry a taktizování.. Lepší je dělat co a jak doopravdy chce a cítí (v rozumné míře) i za cenu rizika, že to neklapne…
než se celé roky a několik vztahů točit v taktizování a hrách kdo víc-kdo míň, kdy on, kdy já.. dej pokoj…
Ja jsem moderni muz, tak cekam, ze zena napise prvni. Nechci vypadat jako sovinisticke hovado z minuleho stoleti ![]()
@Vztahový expert píše:
Pletete se, není. To potom je ovlivněno tím, co bylo předtím. Když předtím byly hry, úmyslné čekání s reakcí, nebo nedej bože manipulace, tak potom to bude také tak.Luděk
aj ked pises zaujimavo a s mnohym sa da suhlasit, zakladatelka polozila otazku kto ma iniciovat vztah a nie akym sposobom.
@Mkmkz píše:
aj ked pises zaujimavo a s mnohym sa da suhlasit, zakladatelka polozila otazku kto ma iniciovat vztah a nie akym sposobom.
Ne, zakladatelka takovou otázku nepoložila, si přečtěte, na co se ptá. Kdyby taková otázka opravdu padla, tak položila i pár dotazů dalších a lze reagovat na více z toho, co napsala. Klidně můžete na tu otázku, kterou dle vás položila, odpovědět. Směle do toho!
Luděk
@Vztahový expert píše:
Ne, zakladatelka takovou otázku nepoložila, si přečtěte, na co se ptá. Kdyby taková otázka opravdu padla, tak položila i pár dotazů dalších a lze reagovat na více z toho, co napsala. Klidně můžete na tu otázku, kterou dle vás položila, odpovědět. Směle do toho!Luděk
odpoviem.
potrebujem sa citit vybrana. pricom si samozrejme vyberame vzajomne ![]()
a ked mam ten pocit, ze mam troska navrch - ze sa mu pacim a on sa paci mne, konam
podla situacie. takze bud pohlad, alebo sprava, alebo cokolvek.
a na ten moment sa podla mna pytala zakladatelka - ako ziskat istotu, ze som chcena. nie uz na konkretnu akciu, aj ked to tak vyzera ![]()
@Vztahový expert píše:
Dělejte to, co cítíte. Když chcete napsat, napište. Když nechcete, nepište. Protějšek je buď vypočítavý a hraje tyhle podivné hry, pak je jedno, jestli je hrajete taky nebo ne, dříve nebo později se dostanete do fáze taktizování, výčitek, hádek, čekání. Nebo vypočítavý není a pak se bude chovat tak, jak cítí, jak chce. Potom by toto vaše vyčkávání vyhodnotil, správně, jako hraní her, vypočítavost, a zase dojde k třenicím. Ale dospělý člověk by toto snad měl vědět, ne si nechat zřejmé vysvětlovat od vztahového experta. Už jen to, že takto uvažujete, svědčí o tom, že tu vypočítavost nebo tendenci hrát hry podle nějakých pravidel, které se určují v podcastech a v hloupých seriálech typu Přátelé, v sobě máte. Podle mě to není dobře.Luděk
Naprostý souhlas
Já nepíšu první a ani s tím nemam dobre zkušenosti. Podle mě kdyz má chlap zájem, tak se ozve
@Vztahový expert píše:
Ne, zakladatelka takovou otázku nepoložila, si přečtěte, na co se ptá. Kdyby taková otázka opravdu padla, tak položila i pár dotazů dalších a lze reagovat na více z toho, co napsala. Klidně můžete na tu otázku, kterou dle vás položila, odpovědět. Směle do toho!Luděk
Ja s tebou v hodně věcech souhlasím, ovšem čemu by jsi se měl vyhýbat je ten tvůj dodatek, že je to ráda od vztahoveho experta. Tohle není žádný titul a zní to hodně divně
@Kristyna19866 píše:
Já nepíšu první a ani s tím nemam dobre zkušenosti. Podle mě kdyz má chlap zájem, tak se ozve
Spoustu chlapů si třeba neveri. A když nebude mít zájem aspoň se to rychle pozna
Tohle je podle mě i hodně o věku. 20 letou holku snáz muž - kluk osloví, než například 30 letou, která už může být vdaná. Teď bych si netroufla už napsat chlapovi první. A to z důvodu, že bych se také bála nějakého „odmítnutí“, ztrapnění. Jsem už 11 let vdaná. Každopádně když jsem byla svobodná. Klidně jsem jako prvního napsala klukovi, který se mi líbil. Kdybych to neudělala, o hodně bych přišla. Nikdy jsem se tím neztrapnila. Spíš naopak. Vždy to nějak pokračovalo. Buď příjemným flirtováním, nebo sexem, dokonce i vztahem. Kdybych měla čekat, až mě osloví někdo sám, kdo se mi líbí, tak bych se asi nedočkala.
Ahoj holky, zajímali by mě vaše názory..slyšela jsem hodně podcastů o tom, jak to ženský dělají blbě, že čekají než se ozve chlap. Že můžou napsat úplně stejně. Jako z vlastní zkušenosti vím, že starší muži se rádi nechají dobývat, co teda mi stejně přijde divné. Přeci moc dobře vědí, že ta ženská na to čeká než napíšou, že prostě je to muž, tak si tu ženu musí umět chytit, snažit se. Několikrát jsem se pokoušela překonat a psát třeba první, ale spíš mě to odradilo a nepřišlo mi to přirozené. Jak to vidíte, opravdu mají ženy uhánět může? Myslím spíš ty začátky vztahu, později je to už samozrejme o něčem jiném.