Celiakie - jaké výrobky nakupujete?

493
23.10.19 20:50

Celiakie a jake vyrobky nakupujete?

Ahoj holky,
Tím, že nemám vůbec žádnou zkušenost s celiakii bych chtěla poprosit o co nejvic zkušeností s bezlepkovými výrobky. Co a od jakých výrobců nejčastěji kupujete? Co se Vám osvědčilo a jste s tím spokojené? Nebo je lepší nakupovat tyto výrobky v zahraničí, ať už kvůli ceně nebo kvalitě? Klidně napište i názor co už nikdy víc :D nechce se mi vyhazovat penize a zkoušet co ano a co ne. Předem díky všem za zkušenosti, moc mi to usnadní novou cestu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

16128
23.10.19 21:01

Doporučuji se přidat na FB do nějakých skupin. Ono co chutná jednomu, nechutná jinému. Třeba pečení, každému vyhovuje jiná mouka. Natož třeba kupovaný chleba, na co jeden říká fuj, jiný pravidelně kupuje.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1095
23.10.19 21:07

@lenka828 tak nejcasteji je v obchodech znacka schar. Ale za me nemaji moc dobre pecivo. Chutna mi vic od nutrifree a nebo od ruznych pekaren. V globusu maji docela dobrou babovku a makovnik baleny. Dobre jsou bezlepkove polstarky plnene cokoladou do mlika. V lidlu jsou dobre susenky cookies a polevane cokoladou. Pecivo mi tam ale nechutna. Ale nejlepsi je si radsi upect a uvarit doma. A varit prirozene bez lepku. Jeste mam vyzkousenou znacku ruf kterou maji v Nemecku v kaufu. Maji vyborny brownies… smes na peceni v krabici :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.10.19 07:24

My bereme schar na tábor a různé akce, ale mnohem raději nakupuji čerstvé rohlíky a chleba - v Brně lze koupit na několika místech, pečivo je spíš hodně bílé, ale voňavé a nadýchané jako lepkové.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.19 13:24

Asi nejsem směrodatná, ale mně to bezlepkové pečivo moc nechutná (možná jsem jen měla smůlu na konkrétní výrobky?) a tak jsem ho nějak omezila úplně. Před pár lety jsem přičichla k low carb stravování a tak si dnes upeču už maximálně něco z ořechové nebo semínkové mouky a ty typické bezlepkové nepoužívám.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.19 21:19

Ahoj, já peču téměř vše. Chléb (rohlíky, housky) nám nejvíc chutnají z mouky Schar B nebo Nutrifree per pane. Sladké pečivo (lité buchty, bábovky) z Doves farm. Mouku Jizerku nepoužívám vůbec, je sice nejlevnější, ale má specifickou chuť pachuť. Často využívám jednodruhové mouky: rýžovou, kukuřičnou, jáhlovou, čirokovou, mandlovou, kokosovou, cizrnovou. Pozor na rýžovou mouku Pernerka, obsahuje lepek.

Často nakupujeme výrobky firmy Extrudo (chlebíčky, strouhanka, lívanečky, falafel). Naopak nám nevyhovuje Racio, má stopy lepku, na které je syn citlivý.

Velký výběr bezlepkových potravin mají v Německu, z Itálie vozíme těstoviny, v Holandsku mají skvělé pečivo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
32072
25.10.19 21:23

Vyborne jsou bezlepkove pivni rohliky, je to cerstve pecivo, skvele, ale netusom, ktera pekarna je dodava.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35270
26.10.19 09:27

Zaměřila bych se v prvé řadě na potraviny, které jsou přirozeně bezlepkové. Pečivo a jiné náhrady bych nechala jen jako doplněk, vyzkoušela něco, co mi chutná, je toho dost i v běžných obchodech a ve zdravých výživách. Vzhledem k tomu, že výrobce je povinen označovat alergeny a to i třeba v restauracích, není problém v orientaci. Tady je obrovský seznam bezlepkových výrobků, takže určitě není nouze o pestrost stravy.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama