Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Proč celkové uspání? To doporučuje lékař, nebo je to přání rodičů?
@Premek_Orac píše:
Proč celkové uspání? To doporučuje lékař, nebo je to přání rodičů?
Lékař… ambulantne se to nezvládne.
Motol je super, ale pokud je kaz větší, tak vytrhnou celý zub.
Aha. No není to úplně dobře, ikdyž je to lehké uspání, alepřeci jen, je to malé dítě :-/. Doporučil bych však určitě zákrok v nemocnici, než na nějaké dentální klinice, a to právě z důvodu rychlosti zásahu jiných lékařů, kdyby byly jakékoliv komplikace.
Zkuste pohledat analgosedace.
Pokud Vás zajímá, jak to chodí v Motole, tak pište sz.
@vodnarka2013 byl synovec a pak dcera známé, nikdy nic neopravovali, ale trhali ![]()
I ten termín byl nějak za 4 měsíce..?
Nám teda u nespolupracujícího 2 letého -2,5 letého v Motole ten zub vytrhli. možná mi to přijde i jako o chlup lepší varianta, než uspávat. z narkózy mám respekt, a nedovolila bych ji u dítěte nikdy, když by to nebylo bezpodmínečně nutný, což oprava zubu není, radši umrtvit injekcí, podržet dítě, a vytrhnout.
Kluk taky nespolupracuje, takže podstupoval analgosedaci v dent medico. zuby mu pěkně opravili. jen je to soukromá klinika, takže se to platí.
@vodnarka2013 píše:
Ahoj mate zkušenosti s celkovou anestézii u děti kuli opravě zoubkou? Motol nebo nějaká jiná zubní klinika? Syn 4 roky, oprava kazu.
Podle mých zkušeností „na pojišťovnu“ trhají, když si to zaplatíš, opraví ti i mlíčňák. Ale anestezii takhle malému dítěti kvůli zubu nikdo nedá, leda analgosedaci.
@vodnarka2013 píše:
Ahoj mate zkušenosti s celkovou anestézii u děti kuli opravě zoubkou? Motol nebo nějaká jiná zubní klinika? Syn 4 roky, oprava kazu.
Jo, měli jsme obavy, vše bez problémů, nicméně je to nákladná záležitost.
@vodnarka2013 píše:
Lékař… ambulantne se to nezvládne.
hm, tak bych asi uvažovala o změně lékaře. Možná jiný to zvládne bez narkózy a nebo když už ne, tak doporučí analgosedaci. Vystavit dítě narkóze kvůli opravě mléčného zubu mi nepřijde moc ok…
Mimochodem náš zubař prý zatím zvládl vyvrtat všem. I mojí hysterické dceři, a to jsem myslela, že to nebude možné.