Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zvracis a pocuravas se z kasle? Videl te plicar? Jsem dva mesice po dobrani prvnich atb. Ted jsem snad definitivne prestala konecne kaslat. Ale po konzultaci s plicarem jsem vyrazne navysila davky kortikoidu na astma, ktere mam. Pri te akutni fazi jsem kortikoidy nemohla brat, kasel to nedovolil. Takze mi to zrejme hodne zhorsilo astma.
@mag píše: Více
Právě jsem ještě nebyla na plicním. Doktor mi říkál, že může trvat delší dobu než se z toho dostanu a až to bude trvat déle než má, tak potom plicní.
Jo, kasel muze přetrvává tri mesice. Tak snad uz bude brzo dobre ![]()
@Anonymní píše: Více
zacatek 16.2. furt kaslu. Ty rasinky furt nefungujiu, jak maji, vykaslavam chrchle. Tak 6-8 nedel s tim dusenim. Nic nepomahalo. Leda kdyz jsem citila to duseni, musela jsem se prekonat a ten kasel pres drazdeni zadrzet, pak to preslo rychleji.
Taky to znám. Nezvracím, ale už dva měsíce se kvůli kašli neobejdu bez vložky. ATB jsem brala celkem tři týdny.
Týden hned po začátku kašle a 14 dní s měsíčním odstupem, protože mi to rapidně zhoršilo astma a měla jsem ložisko na RTG plic.
Prostě bomba. Teď se konečně zdá, že se blýská na lepší časy.
Ptala jsem se na plicním, jestli se dá to hojení plic nějak podpořit. Prý ne, snad jedině inhalace vincentkou by mohly trochu pomoct. Ale jinak se s tím tělo prostě musí poprat samo.
Pokud je ti takhle blbě, doporučila bych plicaře a RTG plic. Může na to nasednout nějaká jiná bakterie a dělat neplechu. Ale to jen tak pro jistotu.
Od dubna jsem měla černý kašel, který jsem léčila ATB. Rekonvalescence trvá už pomalu tři měsíce a nic se nezlepšilo naopak teď zvracím, počurávám se, nemůžu dýchat a už nevím jak dále, nic nepomáhá..Máte radu?