Poradna duly
Jana Čurdová
že bych se k vám přidala-do klubu hubnoucích??jen nemám výdrž-mluvím o tom už hezky dlouho,ale nic moc pro to nedělám
no vlastně něco jo-přivezla jsem si od našich rotoped-že bych mohla doma cvičit,ale za ten týden jsem na tom ještě nebyla
(mamka si ho od nás půjčovala a cvičila
)
Ríša usnul,já jsem si dala relax ve vaně a jdu si chrupknout asi taky-ty černé kruhy pod očima jsou totiž móóóóc krásné
Ahoj holky!! Tak jsem posílila červnové miminka v soutěži!! ![]()
Noc byla OK, jen budíček jsme měli nějak brzo…
v půl sedmé!!
No, ale nezlobila, hrála si s chůvičkou - došla na to, že když to zmáčkne, tak to svítí!!
![]()
Jinak Pápá už děláme bravůrně a snažíme se o Tak tak všelijak! ![]()
Ad ohrádka, já si zatím říkám, že nebudu dítě zavírat do klece…ale vyčkejte pár měsíců a já jistě změním názor…
![]()
Ad hubnutí, já mám tedy na svých 158cm 52 kg, ale ta
a to bříško!!!
No hnus dámy!! A na cvičení se nějak pořád nedostalo… ![]()
JONATAN, malá si s pejskem celkem vyhraje. Vědomě si ho ještě nepouští, ale poslouchá ho. ![]()
LOUDALKO, já taky vyvařuji tak 1× týdně. Karolínka stejně leze po zemi a ocucává všechno možné, tak to vyvařování nehrotím. ![]()
Jonatan píše:
Dobré ráno všem,
Skurokat , je to ohrádka SISI 150×150 borovice a nejlevněji ji maji na www.alenkaobchod.cz http://www.alenkaobchod.cz/…95409595.jpg /> my jsme pro ni byli ve Val.Meziříčí, ale přišla nás trochu dráž…
Holky, vy co máte taky mluvícího pejska od Fischer Price, už má z toho prcek rozum? Nebo to necháváte na později? Je u něj sice psaný od 6. měs. ale nevím, nevím
ahoj, pejska máme od vánoc a malýmu se moc líbí, mačkáho náhodně, jak s ním mele, ale má radost, že mu pes přizvukuje… na dece se sním pere, mačká ho a kouše ho kam se dá… - je jasné, že to bude mít spíš na později, ale docela se vyblbne i teď…
Ivulko - Vendulce přejeme vše NEJ k sedmiměsíčninám!!
Holky, ještě k tomu, jak mě malej včera zflekatěl… teď mě napadlo, že to mohl být buď Vanish, nebo banán? Ale banán asi ne, co?
BEDHANN, mám s ohrádkou stejný názor. Žádná klec nebude. Lehátko jsme taky nepotřebovaly.
S těmi mírami jsme na tom skoro stejně. A já myslela, že jsem tu jediný prcek. ![]()
Holky, jsem docela naštvaná!! Minulý měsíc došel rodičák 12. a tento měsíc pořád NIC, teda já nějaké penízky na účtě mám, ale kdybych na mě měla spoléhat, tak jsem v
!!!
No, dneska si jdu vyřídit nový, tak se jich tam zeptám jak to je!!
Novire - já myslím, že by to klidně mohl být Vanish i banán, ale spíše bych se přikláněla prvně k Vanishi… a už je to v pohodě, už nic nemá??
IVULE, VENDULCE posíláme gratulaci.
http://www.gify.nou.cz/…bory/121.gif
Jdeme baštit banán s Activií. To bude zase mňamka. Jaký dáváte holky poměr Activie a ovoce?
NOVIRE, obojí je možné. Nám naštěstí nedělá problémy ani jedno. Je to fajn. Já banány miluji a na vyprání mi nic jiného nepomáhá.
BEDHANN, mě RP chodí vždy k 16. v měsíci. To je ke dni nástupu na RD.
Jo Bedhann, už v poho, fleky přes noc zmizely… prádlo jsem dala ještě jednou vyprat (bez prášku) a extra vymáchat, tak doufám, že už se to nestane. Jen netuším, jak budu z toho jeho oblečení dostávat pryč fleky - no, ne že by ten Vanish nějak extra fungoval…
Ad)debata o špenátu a dusičnanech… citace z Jídelníček kojenců a malých dětí, Martin Gregora: „Mezi zeleninu bohatou na dusík patří především špenát, červená řepa, hlávkový salát, zelí, celer, fenykl a cukety. U špenátu by se měly užít pouze části listů. Stonky a žebra mají více dusičnanů. Hluboce zmrazený špenát většinou není vzhledem k vysokému obsahu dusičnanů pro přípravu kojenecké a batolecí stravy vhodný. Ostatní zeleninu bohatou na dusík je dobré při přípravě zkombinovat s ovocem, například jemně nastrouhaným jablkem. Vitamín C obsažený v ovoci zabraňuje přeměně dusíku na dusičnany a podporuje vstřebávání železa ze zeleniny.“ … hm, taková červená řepa s jabkem musí být fakt bašta ![]()
Na www.biospotrebitel.cz ale píšou, že, bio ovoce a zelenina „mají rovněž nižší obsah dusitanů oproti konvenčním plodinám.“ … někde se mluví o dusičnanech, někde o dusitanech
mám v tom bordel. Buď se používají špatně oba výrazy pro jednu látku, nebo jsou tam obě látky. Asi tady není nějaký chemik, co by se v tom vyznal, co, Jahůdko? ![]()
Tak já mám vyžehleno a svačina je taky za námi. Musím se odlepit od PC a jdu vařit večeři. Malá drtí panenku Emilku, tak snad se zabaví na dlouho. ![]()
Tak zatím papa.
Hani, já jsem na sociálku zrovna dneska volala, protože přesně jak říkáš. Minulý měsíc 12-tého a ted nic. Bylo mi řečeno, že na odeslání mají celý měsíc a pravidelnost tam není.
Kam chodíš na sociálku asi né na Hudební do Mariánek že?
Novire, jsem potravinový chemik s VŠ pokud Ti to bude stačit. Existují jak látky dusičnany, tak dusitany - liší se kyselinou ze které vznikly. To jen tak na úvod. Jinak v organismu dochází k vzájemným přeměnám dusíku, přes dusičnany až na dusitany. Jejich nadměrné množství je zdraví škodlivé. Hodně jsem toho zapoměla, ale pokusím se pohledat podrobnosti v knihách a pak to sem napíšu ju?
Ted musím jít ale vařit, mě se tak nechce.