Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky.
Tak do seznámku uzavíráme půlroční kontroly
5870g 65cm a zoubek dole od 5.1.
Jinak co se týká spaní, tak jsme asi 4 dny zpět začali Barču pokládat do postýlky s pusinkou a pohlazením a odchod. Napřed plakala dost, ale teď ji tam položíme a ona si brouká, sem tam kňíkne ale usne sama. Noční spaní se nám tím protáhlo. Budila se co 2 hodiny a teď spí od 21 do 4, což je pro mě šok
Zásluhu má na tom táta, protože když se v noci budila a křičela, tak ji pohladil a utišil. Nejhorší bylo vzít ji dudlana
Už to není takové miminečko.
Jinak se přidávám k alergikům. Je to hrůza
Už teď se netěším na léto, ale tady v Praze je to o 100% lepší!
Tak se mějte holky, já se zase ozvu ![]()
Jo a zapomněla jsem napsat, že můj chlap je o5 na střelnici!!!
Ale je na mě tááááák hodný, že mi ten dneček vynahradí v pondělí - bere si dovču!! ![]()
Krásné dopoledne,
tak noc dneska byla u nás HROZNÁ!!! Terezka se probudila kolem půlnoci a nespala do jedné, pak se každou půlhodku budila na dudlíček a v půl třetí byla vzhůru úplně. Dala jsem jí mlíčko, ale spinkat se jí rozhodně nechtělo. Nechala jsem jí vyřvávat v domnění, že časem usne sama, ale ani náhodou. Chtěla si prostě hrát. Tak jsem vyměkla a do postýlky jsem jí dala hračky. To jí vydrželo asi 10 minut a pak prostě chtěla asistenci. Byla jsem s ní vzhůru do půl šestý
V osm zase byla vzhůru. Jsem KO. Nevím jak to dneska přežiju… Nevím co se děje. Jestli jí nezlobí ty zoubky… Ale v papulce tomu nic nenasvědčuje. Tak
![]()
Jdu dělat oběd, ale vůůůůůůbec se mi nechce, raději bych si šla lehnout k malý, která teď z vesela dospává noc.....
Dobré podoledne všem. ![]()
U nás byla noc opět příšerná,kňučel od 1 do 6 tak jsem jak mrtfolka.Teď je Štěpulka v ložnici a háže si svých dopoledních 20 minut.Odpoledne mi spí max . hodinu a to jenom v kočárku.
No po o si zkusím lehnout s ním třeba bude spaát dýl.Ondra začal nějak pokašlávat,tak doufám,že z toho nic nebude.V po maj ve školce divadlo a v pátek máme jet ke známým do Plzně.
Taky je u vás tak hnusně.Tady chvílema prší,tak to vypadá na obývákové hrátky.Teď manža staví Ondrovi v pokojíčku kapelu.Zapojuje mu mikrofon a zesilovač,jéééé to bude veselo.
![]()
Já trošku poklidila,vytřela,v troubě se peče maso (peče manža) ,tak asi půjdu ještě oškrábat brambory a vyhodím kopyta na stůl.I když to už asi neklapne,protože se probudí Štěpíno.
ahoj, u nás noc ok - klasika 2× budíček, pak jsme spali do osmi. Manžel ne, ten šel v pět do práce a je tam až do šesti. A zítra taky. Jednou za dva měsíce mu to takhle vyjde, ale pondělí a úterý má zato volno. Dneska přijede mamka, tak budu mít společnost.
Anička taky spala teď 20 minut, víc ne, a už tu zase leze v obýváku, obzvlášť jí láká koš se složeným prádlem.
Tomík si staví vláčky.
LOUDALKO - zuby už má naštěstí všechny, teď mu začnou zase vypadávat. Ale za ty uši se tahá fakt pořád, teda teď už ne tak často, ale tahá i nás. To taky dělal odmalička. Pořád šel po uších
Přijde mi že se tím uklidňoval. Teď třeba když usíná tak mě taky občas drží za ucho. Tak snad ho to časem přejde. Ale jinak je normální ![]()
Oběd taky nevařím, vyndala jsem z mrazáku knedlíky a omáčku, o maso stejně Tomík nestojí (jí ho jen ve školce) a k večeři bude asi hemenex. Zítra udělám asi těstoviny se sýrovou omáčkou, to máme moc rádi všichni.¨
Mám strašnou rýmu, nevím, kde jsem k ní přišla, tak doufám, že to nechytnou děcka. I když Tomík už taky občas smrká a Anička občas kýchne. Ach jo. Od listopadu jsem byli zdraví, tak to asi byla už moc dlouhá doba.
tak já jdu odchytávat Aničku
papa Jana
Pěkné skoropoledne. Moc vám všem děkuji za pěkné přivítání.
Kami - musel jsem posílit „mužské“ řady, aby holky měly vyběr z více klučíků
![]()
Jahůdko - já jsem taky jedna z těch co zatím o golfkách vůbec neuvažuje. Od 5.měsíce jsme přešli do sporťáku a v tom jsem myslela,že už Kubík vydrží do té doby, než už kočárek nebudeme vůbec potřebovat. Je ale pravda,že zabere v autě ten sporták spostu místa, tak ty golfky jsou skladnější. No, zatím to nebudu řešit a až zjistím, že je sporták nevyhovující, tak se třeba také po nějakých podívám.
Novire- klidně do Jihlavy přijed na návštěvu
. My zrovna dneska se chystáme do Brna až se Kubča vzbudí. Budeme se stěhovat za měsíc do nového bytu,tak se chceme v Ikee podívat na nábytek. Slyšela jsem,že Ikeu v Brně nějak předělávají a že tam dost věcí není,tak doufám,že se tam nebudeme kodrcat zbytečně.
Loudalko - v 6.měsících jsme měli 8 800g. A ještě poprosím v té tabulce miminek o opravení porodní váhy. Malej měl 4 100g :lol
Vavo, v Ikea je to fakt děs, my už tam raději jezdíme jen přes týden - vždycky když má manžel volno. Nebo ho pošlu večer samotného se seznamem
O víkendu je to hrůůůůza. Tak přeju pevné nervy a abyste dobře pořídili. Už se těším, až to bude přestavené a budou tam mít všechno, dost často si na netu něco vyberu a v Brně to není
Takže nám celke pravidelně vozí věcí příbuzní z Prahy a Ostravy
Aktuálně nám moje mamka přiveze věci Tobíčkovi do pokojíčku…
Ahoj holky, mně včera nešel net, tak teď nestíhám dočítat. Jídlo na plotně, malá protivka musí ven a táta pořád nikde z práce.
Ta zubní pasta to je teda síla, kupuju colgate pořád, ale naštěstí tentokrát trošku jinou. Doufám, že špatná je jen ta herbal white.
JAHŮDKO, kde jsi sehnala tu zmenšovací vložku do židličky?
Jejej, tady se s novýma maminkama roztrhl pytel, tak vítám všechny nově příchozí a jdu ven a pak teprve dočítat, tak toho moc nepište, už tak mám 8 stránek.
![]()
Přeji krásné odpoledne,
no tady fouká pořádný vítr. Tak moc krásné počasí není.
Povedlo se mi dočíst 8 stran a musela jsem si dělat poznámky abych věděla na co reagovat.
JAHŮDKO - zatím jsme taky v hlubokém a máme trojkombinaci. Takže o golfkách zatím ani neuvažuji.
VAVA a Kubíčku - vítejte …holky koukám budou mít pořádnou pranici o kluky ![]()
KAMI - řidičák si určitě udělej - určitě se hodí. Já ho sice dělala před 10lety pak dlouho nejezdila, až poslední dva roky. A jsem ráda že jsem zase začala. S dětma se to určitě hodí.
Koukám že s tím spaním to máme obdobně. Maruška mi jinde než v kočárku nespí. V kočárku těch 30min až hodinu doma maximálně 5-10minut.
IVONELA - užijte si první plavání. A dej vědět jak se vám to zamlouvalo.
NOVIRE - to vaše spaní tedy beru jako provokaci
a tiše fakt závidím.
SKUROKAT - noční řádění jste si koukám pěkně užili. Malá mi taky včer večer řádila, ale navíc já byla na srazu s kamarádkama a přinesli mi zrovna jídlo. Tak ji manžel a tchýně museli chovat, protože nebyla k uklidnění bez maminky. Tak jsem to zhltla a běžela domu nakojit. Pak naštěstí byla hodnější více než jindy. Ale pořád máme noci jak na horské dráze. Jednou je to OK a jednou řádí (pláče či si chce hrát).
Omlouvám se za román.
Holky, postupně dočítám, tady je děsnej vichr, tak jsem spící malou šoupla do závětří k oknu kuchyně a jsem tu.
Já se chtěla zeptat. Ještě jsem s malou nebyla v bazénu a u nás není bazén s vhodnou vodou pro kojence, ale to je asi málokde, co? Myslíte, že to je hodně blbý, když s malou půjdu rovnou do takovýho bazénu, bez jakékoliv přípravy a tak? Tady nic není, jsme tu jak sto let za opicema.
WILDCAT, myslím že tys mi poradila, kde se tlumí ten pejsek. Jsi geniální!
Konečně se Doriska pejska neleká. Super, dík. (Kdybych si přečetla návod, tak bych teď nevypadala jak trubka.)
![]()
uffff konečně jsem vás s přestávkama dočetla,navařeno,uklizeno a děti spí
Ríša usíná přes den v kočárku dopol jak kdy -někdy je to půlhodinka ale víc 3hod-celé dopol.,odopl už jen na půl-hod-usíná do 5min,večer usíná taky krásně-sám ,povídá si se zvířátkama-je to zlatíčko ,jen asi spí moc přes den,nebo co,nebo chodí brzo večer-v 7h-tak je od 5 u prsa a kolem 6-7 vstává
Kami do řidičáku určitě jdi,já si to bez něj už ani nedovedu představit,auto mám skoro pořád k dispozici,tak když je potřeba sednu a jedu
![]()
Vítám nově příchozí-ož nevím,koho jsem vítala,nějak se to rozrostlo
![]()
i ztracené etety
![]()
tady je celý den zataženo
včera jsme byly na pohár-na oslavu-Tynča je zapsaná do školy-a JANINO už nám zuby začali padat-2
jeden už dokonce vylezl
![]()
Kačulko všechno nejlepší a užij si oslavu,taky mě to čeká za pár dnů
![]()
Tak můj taťka si vzal malou ven a já pročítám časák - mamka má v pondělí narozky (oslava bude už zítra) a tak jí chci upéct nějaký dort. Kupovat se mi nechce, páč to stejnak není chuťově to pravé ořechové a na objednání u cukrářky už je pozdě..
Takže musím něco uklohnit já!!
Jo a spaní přes den - dopoledne max. hoďka, poo max. hoďka a po odpolední sváči max. hoďka - takže suma sumárum cirka 3 hodiny denně.