Poradna duly
Jana Čurdová
Dala jsem do galerky Violcin usmev, konecne jsem to chytla… uz si u toho i brouka, kdyz na ni mluvim…
jdem tatinkovi donest do prace zapomenuty mobil, snad to stihnem nez pujde domu ![]()
ja poprve taky kojila jak blazen, MS prisla hned po sestinedeli, ale otehotnet jsem nemohla jeste po roce…, tak jsme to protahli…
ted kojim normalne, MS zatim neni, kez by nam aspon tohle vyslo, dalsi dite neni v planu, MS nemusi byt, at si klidne pocka…
taky mam pocit, ze jsem zustala nejak VELKA......ve vsech smerech.....
Tak náš malý dneska trhl snad rekord. Naposledy jedl v 19h, do 20h sám usnul v postýlce a vzbudil se až v 5,45h…no jo jenže já od půl 4 nespím a říkám si, že se každou chvíli probudí a pak se mi honí hlavou to kojení a UM. Je to teda boj v hlavě i když už jsem se s tím smířila. On prostě jak ho dám k prsu tak nic. Nechce sát…
Jak píšete kdyby chtěl sát tak se snažím, ale bojovat a rvát mu to prso do pusy pořád nejde. Tak snad se s tím brzy srovnám.
prekvapenko - napíšu ti do SZ o té poradkyni, ale až během večera, musím tedka letět. Přijelo mi jídlo…už bych snědla i starou bačkoru.. ![]()
teda ten Martas je ale kus chlapa…
ja mam takoveho dlouheho hubenoura…
ale vypada spokojene, tak to tak asi ma byt.....
Mroe Violka taky není žádné tintítko.
A jak koukám-tak ti vaši andílci mají všichni obrovské očička. A je na nich poznat,že už jsou větší a rozumnější. Krásní andílci.
Když jsem koukla do toho seznámku-tak si říkám,že Martin od Ell vede,ale i Mili točí plnotučné- myslím,že má asi největší přírustek za to období.
Tatínek uspává a tak jdu něco dělat a taky se léčit-namazat pusu fialenkou - snad dá manža pokoj. ![]()
Něco se děje -mám nateklé uzliny a bolí-takže raději zalezu a budu se šetřit.
Dneska jsem koupila Ríšovi takové chrastitko co se přidělá na ruce (je to i na fotce v galerce)-schválně jsem vzala se sucháčem,aby to oblékl,ale je to tak tak. Děsí mě ty jeho faldy na rukách a pak jeho pusina…jinak nikde tu tloušťku ani tak nepozoruji.
teď jsem četla o tom porodu doma- fakt síla.
To nechápu-na úkor svého pohodlí takto ohrozit a vážně poznamenat život dítěte.
Překvapenko - k těm klouboučkům. Já mám právě velké bradavky /i když si říkám, jak je to možné, normálně nemám ani prsa, ani bradavky
/, tak u mě to opravdu nebyl pro malou problém. Ale kamarádka má sice obrovská prsa, ale bradavky jen takové špuntíky a vím, že ji to bolelo a chvíli to malému vždycky trvalo, než i to doho vtáhnul. I já, když jsem měla to prso v noci moc nalité a bradavka nebyla ani vidět, chvíli jsem ji tvarovala prsty a pak do toho kloboučku vložila co nejdál. Ale nestojí to tolik, tak to vyzkoušej a uvidíš. A zkus to na tom lepším prsu a určitě ten klobouček trochu omoč v mlíku, nebo prs chvilku masíruj, ať už ti to do toho kloboučku nateče. A ty máš málo mlíka, že pokaždé ostrříkáváš?
Mroe - taky mám prsa měkké, nic z nich zrovna nestříká. Ale hlavně musíme být v klidu. Já mám oproti vám trošku výhodu v tom, že malá opravdu nijak výrazně nepláče, na koliky netrpíme a v noci se nají a spí. Jen po té šesté ráno, dokáže být hodinku vzhůru než zase usne. A taky bych byla ráda, kdyby se to nepokazilo a mohla bych kojit co nejdéle. Ale když vím, jak mě to stresovalo, když se mi po zánětu ztrácelo mlíko, popraskané prsa mě bolely až jsem řvala a malá zhubla, tak jsem fakt uvažovala o UM
Ještě k opruzeninám - my nemáme problémy se zadečkem, ale v těch vedrech jsme se ohodili kolem pasu a nožiček, kde končí plena. Bepanthen nezabíral nijak výrazně, tak jsme přešli na Weledu, kterou mi doktor doporučil i na tu Seboreu /dal mi dokonce vzorky/ a maximální spokojenost.
Okamžité zlepšení. Myslím na ty opruzeniny. Seborea se nás i nadále úspěšně drží ![]()
Ell - Martínek je tedy pořádný kus chlapa ![]()
Hubnutí - já asi zase přiberu. Mám chuťě jak v těhotenství. Kluci už jsou doma, tak to je neštěstí. Pořád s nima „žeru“. A jak už jsem rozjetá, tak jsem dostala chuť na šlehačku. Tak jsem si ji vyšlehala, pěkně s cukříkem a pěkně po lžičkách jsem ji celou sežrala. Původně jsem myslela, že nechám aspoň Ondrovi na nanukáč, ale bylo to prostě silnější než já
![]()
Bobulko šlehajda s cukrem- hm to musela být lahoda,ale ono toho je jen trošku-tak se nediv,že to bylo hned pryč. ![]()
Dneska odstříkávám,protože tím,že včera malej sosal skoro každou hodinu a něco-tak se prsa nalily a bolí. Dokonce to prso není schopen úplně vysát a stačí mu jen jedno.
Tak si teda ten klobouček koupím akorát nevím jakou značku jestli ten avent nebo mam-obojí vypadá dobře.
Taky mám žravou a včera úplně-to se nedalo.
Malej už má pusinku ok,ale nevím zda je to změnou olejíčku po koupeli. Dávám Hipp a dokonce i mě sedí-a to mám citlivou pleť.
Si myslím,že si každý musí najít svou značku.
Ell dneska v kaufu začíná sleva na pleny Vikies-nebo jak se to píše-já to slyšela včera a prý jsou dobré - tak nevím. Máma mi je k nim koupí místo těch huggiesek.
Mroe - Violka je už taak veliká
Úplná modelka. A k tomu dole - už po druhém porodu jsem byla veliká a teď je to úplná macocha
![]()
A vůbec - máme tu samá krásná miminka ![]()
Ahoj, holky. Konečně jsem se dostala na net, poslední 2 dny malá byla jak z řetězu utržená chtěla kojit co hodinu - nevím jestli to byl sprut nebo jen horko, dnes je hodňoučká. Byly jsme na kyčlích, vše ok.
Máme na návštěvě tchýni, hlídá a já jsem se konečně dokopala k tomu, abych napsala mejla do školy, že se narodila Kačka - dělám doktorát, ale už pěkně dlouho jsem se tam neukázala: trpěla jsem těhotenskou demencí a nechtěla jsem tam být za největšího blba, tak jsem totálně prošvihla všechny termíny na zkoušky. No ve zkratce, odpověď profesora mě moc příjemně překvapila - že mě katedra nenechá na holičkách, mám být v klidu a věnovat se děcku. Z jedné zkoušky se ale nevykroutím - v září jdu dělat matiku, ach jo, ještě nemám páru jak na to - není to můj obor.
Bohužel se s vámi musím na chvíli rozloučit. Skončilo nám šestinedělí a odjíždíme na tři týdny na venkov, tam není připojení k netu (budu mít hrozný absťák). Tak ať se vám krásně daří, miminečka rostou a dělají vám samou radost! Budu se na vás těšit za 3 týdny.
duhovka - moc pěkný popis, ještěže už to je za námi ![]()
zuzanica - děkujeme, tabulka je krásná!
prekvapena - panebože, s tím kusem bradavky to zní opravdu drasticky, prosím, obrať se s tím na odborníka, držím palce, ať se ti to brzy zahojí.
mroe - náš tatínek taky měří 200, budeme mít modeliny ![]()
meluzinka - Štěpánek je šikulka, chce, aby se maminka vyspinkala ![]()
veruka - týden po porodu k moři… s tampónem, no, někdy si říkám, že svět je plný divných lidí…
ad mytí zadečku - doktorka mě upozorňovala, ať nemyju zadeček v poloze na bříšku, aby se to nedostalo do pipinky u holčičky, takže držím malou na předloktí na zádech a přidržuju za stehno, ale nevím, co je na tom pravdy, mytí v tygříkovi musí být o dost pohodlnější, někdy se bojím, aby mi malá nevyklouzla. Jinak myju standardně - v dřezu pod tekoucí vodou rukou, někdy, když je hodně pokakaná, tak i s dětským mýdlem
ad cestování MHD - docela mi trvalo, než jsem přišla na dopravní rituály - že se na řidiče má zamávat, pak že v tramvaji je tlačítko, které se má zmáčknout 2× při vystupování a v autobuse se mačká jednou. Měla jsem problém poznat nízkopodlažní tramvaj - pak jsem našla databázi s fotkami tramvají a pořádně si prohlídla typy a kde mají dveře pro kočár.
Teď už se mi machruje. Divím se, že jsem si těchto věcí nevšimla dřív.
PS omlouvám se za novelu. ![]()
Ještě dotaz k těm, které měly miminka nad 4 kg - posílá vás gynekolog k diabetologovi?
Mě totiž ano. Prý se to u těch velkých miminek dělá. Udělají mi kompletní rozbor. A ne do laborky, přímo k diabetologovi.
tady je nějak ticho-jdu taky spát- jsem grogy- v jednom kuse dělám prckovi dudlík- pořád hledá a když mu dám prso-tak spí a nesaje. Na nedostatek mléka bych to nesváděla-protože mi z prsou neustále kape-mám je venku na volno a zachytávám.
Byla jsem v lékárně a tam přišla paní a dávala rozumy,že mám mazat obyč. sádlem a že se to zahojí- musím počkat,že po druhém měsíci se to ustálí a už nebudou problémy s kojením. Tak jsem si koupila slunečnicový olej a mažu a mažu každou chvíli a zdá se,že je to trošku lepší. Aspoň nepálí.
Dneska mi není dobře-všechno mě boli - šla bych na kutě,ale prcek ne a ne usnout- nevím čím to je.
ha to jsi mě nepotěšila Bobulko- asi tam budu muset taky zavítat,když si v těhu na mě vymysleli bič a přitom nebyl třeba. Už se na to psych. připravuji.
Překvapenko, možná je to spurtem, já jsem snad od sedmi uspávala a hned zase dávala kojit, prostě se mohl upít a spát ni boha…teď snad konečně..uff..jsem naprosto grogy…jdu večeřet…nestíhala jsem…
Brou všem!
ja mam zas dneska zravku…
a violka nechce usnout, cely vecer se krouti… misto abych balila, nosim tygra
ted doufam, ze uz zabrala, jinak asi fakt nezabalim…a sezeru celou lednici
Bobulko
mně dělali velký glykemický test ještě v porodnici. Kamarádce také.
Po každém jídle změřili hladinu cukru a to 6× denně. Opruz ![]()