ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5964
25.7.09 13:35

Mel - tak já mléčné výrobky ve velkém a sem tam už zkouším i čerstvé pečivo. Dám si ho třeba až odpoledne nebo k večeru. V polévce už jsem zkoušela i květák, zelí, kapustu. Ale jinak se ještě dost omezuju. Nemám ani tak strach z nadýmání, jakože se z něčeho osypeme i když to býváme taky v jednom kuse. A dost mě zaráží, že někdo říká opatrně s melouny. To já sežeru na posezení i půlku menšího. :roll:

Welu - nepřikrmuju, ale čajík v těch vedrech dávám. Obzvláště, když cestuju autem. Nemám klimatizaci a je tam jako v sauně. Nechám ji vypít max 20 ml najednou a za celý den max 50-60ml. Rozhodně tím nenahrazuju kojení. Dnes ráno jsem ji trošku dala, protože pořád hledala a přitom byla pěkně napapaná po hodině a při odříhnutí si už odblinkla, tak prso jsem ji už dát nechtěla.

Tak malá se už taky konečně budí, tak já jdu kojit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
25.7.09 13:44

Bobul
no jasan a hlavně tím, že to přejde varem to taky část té nadýmavosti ztratí.
No ale jak říkám-já jím všechno. Asi mám štěstí.
Malý prdí, občas ho něco chvilku pokroutí, ale to mu pomůžu zacvičením a dobrý.
Někoho nadýmá i voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.7.09 13:56

Můj jídelníček nic moc - teplé buchty, čerstvé pečivo, kynuté knedlíky apod. Jen paprika mu nedělá dobře.

Právě jsem dopekla koláče - máme pouť a k obědu byly kotlety se špenátem a brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
25.7.09 14:00

Milli
jééé, k tobě bych šla na oběd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5964
25.7.09 14:57

Milli - ty mi děláš chuťě. Já brambory a kuře. Myslela jsem, že si dám steak, ale včera jsem jeden snědla a blbec, naložila jsem je všechny a dnes má malá pusinku samou vyrážku. Hlavně že nemám jíst ostré a kořeněné :roll:

Buchty jím taky i kynuté koláče, ale čerstvé jen tak ochutnám a jím až druhý den. Ale malá prdní od porodnice sama a velmi dobře a příliš často, tak už pomalu zkusím najet na normální stravu. Mimo tedy ostrého a kořeněného :wink:

Už věřím na to, že když je mamina nervózní, neklidná, vzteklá, ubrečená, že miminko je pak stejně takové. Teď když chlapi nejsou doma a já se nemám s kým rozčilovat, malá je až extrémně hodná. Mimo cvičení a někdy taky po koupání, vůbec nepláče. Dneska dorazí tatínek, tak to jsem zvědavá. Už jsme si úplně odvykli od toho nočního chrápání. Doufám, že se malá nebude budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
25.7.09 16:45

Holky, myslíte, že může mít mimčo horší koliku po kojících čajích? Na nějakém serveru (už nevím) jsem četla, že když maminka přestala pít feniklový čaj, tak dítě přestalo mít tak hrozné koliky. No a v tom kojícím čaji je taky fenikl, tak mě to tak napadlo. Jestli je to kravina, tak mě omluvte :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2540
25.7.09 17:01

mroe - to je mi líto, drž se…

werčule - no já bych asi nedivila, kdyby na tom něco bylo. Já jsem pila dost fenyklovýho a kojícího čaje, malá sice na prdíky netrpí (zaklepávám), ale já jsem doslova protrpěla 4 dny. Nikdy jsem na nadýmání netrpěla a teď…byla to opravdu hrozná bolest, jsem myslela že umřu a né a né si prdnout.Teď jsem si 2 dny nějak zapomněla udělat čaj, byli jsme hodně venku a hrozně se mi ulevilo, prdím jak námořník a je mi hej :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
25.7.09 17:11

Fenykl
se používá především při nadýmání, poruchách trávení a chorobách dýchacích cest. Uvolňuje křeče hladkého svalstva a uvolňuje hleny, podporuje činnost střev. V lidovém léčitelství se používá jako prostředek podporující tvorbu mléka a všeobecně jako pří:,–(a upravující vůni a chuť léčivých přípravků.

Teda to je vítr venku, to se nedá. Byli jsme na zmrzlině a sedli si k řece a málem nás to odfouklo.

Neskutečně mne honí mlsná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
25.7.09 17:58

Ježiš, já se jdu zahrabat - fenikl s měkkým i. Taková ostuda! Hlavně, že si ho dělám každej den! Pardon.

Holky dík moc. Já právě ze začátku jeho užívání měla hrozný průjmy. I teď mě občas dopoledne prožene…a křeče taky, takže přesně vim, o čem mluvíš, Spagetko.

Spagetko - kolik teď aktuálně dokrmuješ?

Kolik by vlastně mělo vypít pětitýdenní mimčo? Četla jsem, že má dítě vypít 1/6 své váhy. Takže když má náš pinďa 4,2 kg, tak to vychází 700 ml za den. Tedy zhruba 115 ml při jednom krmení, když vezmu, že krmíme 6× denně. Tak to je vtipný, když mi vyžahne UM i 90ml. To toho teda fakt moc nenakojim.
Krmíme někdy i hodinu. Nejdřív z jednoho prsa - odkrknout, pak z druhýho - odkrknout a pak ještě dokrmit a odkrnout. Přijde mi, že nic jinýho neděláme :-) Ale základ je odkrkávat, jsem byla poučena doktorkou a je fakt, že je to lepší na to bříško. Ale někdy je to boj, vyloudit z něj krkanec…

Mroe - posílala jsem ti SZ, tak snad se doručila.

Tady taky děsně fouká a pořád to vypadá na déšť, jsme byli dneska venku na procházce jenom chvíli, jinak se chrupkalo v kočárku na zápraží. Jenomže to dlouho nevydrží, hned pozná, jak se nejede.
Teď už spí normálně tři hodiny v kuse na bříšku tady vedle mě (mam ho pod dohledem - nebojte) a prdí si u toho. No jo, si to teď naspává, aby mohl večer řádit. Včera usnul od 19:30 až v 01:00 hod. Mezitím se konalo samozřejmě natřásání, nošení na rukou, zpívání, skákání na míči, masáže, cvičení s nožičkama,.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.7.09 18:10

Mroe - chudák tatínek, asi ho to vzalo, co? A jaký vztah jste měly vy dvě? Každopádně upřímnou soustrast.

Ad jídlo - tak jo, zítra vás čekám na oběd, bude kachna se zelím a br. knedle + ty koláčky (pro mlsounky - plním dovnitř tvarohem s rozinkama a navrch povidla s drobenkou :-) ). Už jsem do sebe natlačila tři :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.7.09 18:11
Weerčule píše:
Ježiš, já se jdu zahrabat - fenikl s měkkým i. Taková ostuda! Hlavně, že si ho dělám každej den! Pardon.

Holky dík moc. Já právě ze začátku jeho užívání měla hrozný průjmy. I teď mě občas dopoledne prožene…a křeče taky, takže přesně vim, o čem mluvíš, Spagetko.

Já právě samotný fenikl nepiju, mám z něj běhání a silné křeče v břiše. Líp mi pomáhá odvar z kmínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
25.7.09 18:31

ad čaje - já už ten fenyklový vůbec nepiju, jen cca 2× denně kojící od Teekanne (tam teda maličko fenykl je taky) a Lerosu. Už několik dní malej koliku takřka vůbec nemá a je to asi tím, že dávám jak Babycalm tak Sab, každý je trochu na něco jiného a jsem ráda, že až na spurt je Kuba v pohodě.

Dnes jsem chtěli vyrazit na výlet směr Liberec, ovšem počasí nás dostalo, celý den přeháňky…na zítra chci něco vymyslet, nemáte někdo dobrý tip kam s kočárkem a ještě se psy..? (Praha a cca 80km okolí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11462
25.7.09 19:16

Já frčím na stejných čajích jako veruka :-)
Už teda piju asi tak 2 denně, bo zapomínám :-)
Ale střídám Leros a Teekanne :-) Já po nich odvětrávám celkem obstojně, místy nekontrolovaně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
25.7.09 19:23

Veruka - já teď kombinuju taky se Sabem a ty probio kapete taky? A ještě mi prosim písni, jak přesně kapete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
25.7.09 19:26

Budu pít teda taky jen kojící - žádný fenykl…

Milli - takovej obídek bych si teda dala líbit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital