Poradna duly
Jana Čurdová
Mel - tak já mléčné výrobky ve velkém a sem tam už zkouším i čerstvé pečivo. Dám si ho třeba až odpoledne nebo k večeru. V polévce už jsem zkoušela i květák, zelí, kapustu. Ale jinak se ještě dost omezuju. Nemám ani tak strach z nadýmání, jakože se z něčeho osypeme i když to býváme taky v jednom kuse. A dost mě zaráží, že někdo říká opatrně s melouny. To já sežeru na posezení i půlku menšího. ![]()
Welu - nepřikrmuju, ale čajík v těch vedrech dávám. Obzvláště, když cestuju autem. Nemám klimatizaci a je tam jako v sauně. Nechám ji vypít max 20 ml najednou a za celý den max 50-60ml. Rozhodně tím nenahrazuju kojení. Dnes ráno jsem ji trošku dala, protože pořád hledala a přitom byla pěkně napapaná po hodině a při odříhnutí si už odblinkla, tak prso jsem ji už dát nechtěla.
Tak malá se už taky konečně budí, tak já jdu kojit ![]()
Bobul
no jasan a hlavně tím, že to přejde varem to taky část té nadýmavosti ztratí.
No ale jak říkám-já jím všechno. Asi mám štěstí.
Malý prdí, občas ho něco chvilku pokroutí, ale to mu pomůžu zacvičením a dobrý.
Někoho nadýmá i voda.
Můj jídelníček nic moc - teplé buchty, čerstvé pečivo, kynuté knedlíky apod. Jen paprika mu nedělá dobře.
Právě jsem dopekla koláče - máme pouť a k obědu byly kotlety se špenátem a brambory.
Milli - ty mi děláš chuťě. Já brambory a kuře. Myslela jsem, že si dám steak, ale včera jsem jeden snědla a blbec, naložila jsem je všechny a dnes má malá pusinku samou vyrážku. Hlavně že nemám jíst ostré a kořeněné ![]()
Buchty jím taky i kynuté koláče, ale čerstvé jen tak ochutnám a jím až druhý den. Ale malá prdní od porodnice sama a velmi dobře a příliš často, tak už pomalu zkusím najet na normální stravu. Mimo tedy ostrého a kořeněného ![]()
Už věřím na to, že když je mamina nervózní, neklidná, vzteklá, ubrečená, že miminko je pak stejně takové. Teď když chlapi nejsou doma a já se nemám s kým rozčilovat, malá je až extrémně hodná. Mimo cvičení a někdy taky po koupání, vůbec nepláče. Dneska dorazí tatínek, tak to jsem zvědavá. Už jsme si úplně odvykli od toho nočního chrápání. Doufám, že se malá nebude budit.
Holky, myslíte, že může mít mimčo horší koliku po kojících čajích? Na nějakém serveru (už nevím) jsem četla, že když maminka přestala pít feniklový čaj, tak dítě přestalo mít tak hrozné koliky. No a v tom kojícím čaji je taky fenikl, tak mě to tak napadlo. Jestli je to kravina, tak mě omluvte ![]()
mroe - to je mi líto, drž se…
werčule - no já bych asi nedivila, kdyby na tom něco bylo. Já jsem pila dost fenyklovýho a kojícího čaje, malá sice na prdíky netrpí (zaklepávám), ale já jsem doslova protrpěla 4 dny. Nikdy jsem na nadýmání netrpěla a teď…byla to opravdu hrozná bolest, jsem myslela že umřu a né a né si prdnout.Teď jsem si 2 dny nějak zapomněla udělat čaj, byli jsme hodně venku a hrozně se mi ulevilo, prdím jak námořník a je mi hej
![]()
Fenykl
se používá především při nadýmání, poruchách trávení a chorobách dýchacích cest. Uvolňuje křeče hladkého svalstva a uvolňuje hleny, podporuje činnost střev. V lidovém léčitelství se používá jako prostředek podporující tvorbu mléka a všeobecně jako pří:,–(a upravující vůni a chuť léčivých přípravků.
Teda to je vítr venku, to se nedá. Byli jsme na zmrzlině a sedli si k řece a málem nás to odfouklo.
Neskutečně mne honí mlsná ![]()
Ježiš, já se jdu zahrabat - fenikl s měkkým i. Taková ostuda! Hlavně, že si ho dělám každej den! Pardon.
Holky dík moc. Já právě ze začátku jeho užívání měla hrozný průjmy. I teď mě občas dopoledne prožene…a křeče taky, takže přesně vim, o čem mluvíš, Spagetko.
Spagetko - kolik teď aktuálně dokrmuješ?
Kolik by vlastně mělo vypít pětitýdenní mimčo? Četla jsem, že má dítě vypít 1/6 své váhy. Takže když má náš pinďa 4,2 kg, tak to vychází 700 ml za den. Tedy zhruba 115 ml při jednom krmení, když vezmu, že krmíme 6× denně. Tak to je vtipný, když mi vyžahne UM i 90ml. To toho teda fakt moc nenakojim.
Krmíme někdy i hodinu. Nejdřív z jednoho prsa - odkrknout, pak z druhýho - odkrknout a pak ještě dokrmit a odkrnout. Přijde mi, že nic jinýho neděláme
Ale základ je odkrkávat, jsem byla poučena doktorkou a je fakt, že je to lepší na to bříško. Ale někdy je to boj, vyloudit z něj krkanec…
Mroe - posílala jsem ti SZ, tak snad se doručila.
Tady taky děsně fouká a pořád to vypadá na déšť, jsme byli dneska venku na procházce jenom chvíli, jinak se chrupkalo v kočárku na zápraží. Jenomže to dlouho nevydrží, hned pozná, jak se nejede.
Teď už spí normálně tři hodiny v kuse na bříšku tady vedle mě (mam ho pod dohledem - nebojte) a prdí si u toho. No jo, si to teď naspává, aby mohl večer řádit. Včera usnul od 19:30 až v 01:00 hod. Mezitím se konalo samozřejmě natřásání, nošení na rukou, zpívání, skákání na míči, masáže, cvičení s nožičkama,.....
Mroe - chudák tatínek, asi ho to vzalo, co? A jaký vztah jste měly vy dvě? Každopádně upřímnou soustrast.
Ad jídlo - tak jo, zítra vás čekám na oběd, bude kachna se zelím a br. knedle + ty koláčky (pro mlsounky - plním dovnitř tvarohem s rozinkama a navrch povidla s drobenkou
). Už jsem do sebe natlačila tři ![]()
Weerčule píše:
Ježiš, já se jdu zahrabat - fenikl s měkkým i. Taková ostuda! Hlavně, že si ho dělám každej den! Pardon.Holky dík moc. Já právě ze začátku jeho užívání měla hrozný průjmy. I teď mě občas dopoledne prožene…a křeče taky, takže přesně vim, o čem mluvíš, Spagetko.
Já právě samotný fenikl nepiju, mám z něj běhání a silné křeče v břiše. Líp mi pomáhá odvar z kmínu.
ad čaje - já už ten fenyklový vůbec nepiju, jen cca 2× denně kojící od Teekanne (tam teda maličko fenykl je taky) a Lerosu. Už několik dní malej koliku takřka vůbec nemá a je to asi tím, že dávám jak Babycalm tak Sab, každý je trochu na něco jiného a jsem ráda, že až na spurt je Kuba v pohodě.
Dnes jsem chtěli vyrazit na výlet směr Liberec, ovšem počasí nás dostalo, celý den přeháňky…na zítra chci něco vymyslet, nemáte někdo dobrý tip kam s kočárkem a ještě se psy..? (Praha a cca 80km okolí).
Já frčím na stejných čajích jako veruka ![]()
Už teda piju asi tak 2 denně, bo zapomínám ![]()
Ale střídám Leros a Teekanne
Já po nich odvětrávám celkem obstojně, místy nekontrolovaně ![]()
Veruka - já teď kombinuju taky se Sabem a ty probio kapete taky? A ještě mi prosim písni, jak přesně kapete?
Budu pít teda taky jen kojící - žádný fenykl…
Milli - takovej obídek bych si teda dala líbit ![]()