Poradna duly
Jana Čurdová
@Anabellkaa Určitě i skleněné lahve jdou vyvářet, dřív byly jen skleněné a jen se vyvářelo. Ale asi bych je dávala po 1,aby když voda vaří do sebe nebouchaly a nepraskly. Víc o vyváření budou vědět naše maminky
. Ale ten sterilizátor do mikrovlnky bych viděla jako ideál, určitě se uplatní, navíc v něm ty věci vydrží dlouho sterilní, takže je to takový úložný box. Já kupovala elektrický, ale našla jsem ho v bazaru za super cenu, jinak jsem měla v plánu taky do mikra.Ale taky jsem věděla, že s kojením budou problémy(mám po operaci prsu) a že chci 2 děti ne dlouho po sobě, takže všechny blbůstky využiju…
Jo a tu odsávačku jsem taky kupovala se sterilizátorem, taky el.za bezva cenu, ale jak už jsem psala, věděla jsem, že s kojením budu mít potíže, kdo má prsa v pořádku, tak bych ji dopředu rozhodně nekupovala. A jinak kojit se dá skoro všude, a to jsem hodně ostýchavá, prostě jsem s sebou vozila takovou větší plenu a přehodila jsem si ji přes rameno a hlavu malého a samozřejmě vybrala místo v ústraní. Nebavilo mě s sebou tahat lahvičku, termosku s teplou vodou a mlíko, kojení je takové jednodušší… ![]()
@glorča píše:
Jo a tu odsávačku jsem taky kupovala se sterilizátorem, taky el.za bezva cenu, ale jak už jsem psala, věděla jsem, že s kojením budu mít potíže, kdo má prsa v pořádku, tak bych ji dopředu rozhodně nekupovala. A jinak kojit se dá skoro všude, a to jsem hodně ostýchavá, prostě jsem s sebou vozila takovou větší plenu a přehodila jsem si ji přes rameno a hlavu malého a samozřejmě vybrala místo v ústraní. Nebavilo mě s sebou tahat lahvičku, termosku s teplou vodou a mlíko, kojení je takové jednodušší…
Mně nejde vůbec o stud, to je to poslední co já jsem. Spíš mi to celkově přijde prostě nevhodný na takových místech kojit.. ale každý at si to dela jak chce ![]()
@Coco_o Jasně,v obchoďáku bych to taky nedala, já většinou chodila na delší procházky, tak se malej občas vzbudil a chtěl papkat, no a když mimču hned nevyhovíte, tak nějak se řev stupňuje a za 5 min je podobný siréně
,tak jsem se uklidila na nenápadnou lavičku, nebo někam ke keřům a šlo se na to. Já v restauraci nebo někde veřejně bych se taky styděla, ač na tom jak píšeš nic není, ale… ![]()
@glorča píše:
@Coco_o Jasně,v obchoďáku bych to taky nedala, já většinou chodila na delší procházky, tak se malej občas vzbudil a chtěl papkat, no a když mimču hned nevyhovíte, tak nějak se řev stupňuje a za 5 min je podobný siréně,tak jsem se uklidila na nenápadnou lavičku, nebo někam ke keřům a šlo se na to. Já v restauraci nebo někde veřejně bych se taky styděla, ač na tom jak píšeš nic není, ale…
Já právě ani nepočítám s tím, že bych chodila s miminkem do restaurace. Do určité doby samozřejmě a nebo v době, kdy je čas na kojení. Ale ještě nemám zkušenosti, třeba se jen mylně domnívám, že miminko má nějaký zaběhlý režim a jí pravidelně ![]()
@Coco_o @Lucyk82 tak druh7 screening dopadl uplne skvele, doktor byl mily prijemny a vse nam krasne vysvetlil, byli jsme s partnerem moc dojati, kdyz pocital prstiky, ukazoval ocicka a detatko na nas taky mavala rucickou. Jinak co se tyce pohlavi se nas ptal zda to chceme vedet a pritel rekl, ze nejsme rozhodnuti a tak nam na konci dal papirek a ten pritel hned ztopil a nevim kde je.Ja jsem totiz zvedava, jak opice, tak bych se tam koukla hned venku, ale papirek ma on schovany, takze to mame take jako prekvapko. Jinak jsem stastna, ze je vse jak ma byt a tesim se na to az zacnou ty slibovane pohyby. Dneska jsem si v praci zazadala o noseni civilu, mam totiz normalne uniformu a sukne uz mi malicko tlacila, tak si vezmu pohodlne dzinky ze sekace a bude. Holky zkuste si u Vas sekace obehnout.Me se to vyplatilo. Uplne nove dvoje tehotenske dziny z CA a 1 cerne kalhoty, jedny vetsi sortky na leto a vse stalo 400,– a jsou uplne jak nove.Jsem moc rada, alespon mi zbydou penizky a koupim radsi neco miminku.Vsem preji jen same krasne zpravy a odpocinkove dny, nase miminka to moc potrebuji. ![]()
Jo a dodatek k tomu screeningu, byl zadarmo, v Praze nenataci na DVD a fotku pan doktor nedoporucil, protoze byla rozmazana, jelikoz mame prvni fotku bajecnou, tak jsme to nechali byt s tim, ze reknu kdyztak svemu dr.ale ten pristup v genetu v Praze je nezapomenutelny, opravdu bajecny doktor Mudr. Hynek, jsem rada, ze jsme u nej byli dvakrat. ![]()
Ahoj, tak se přidávám my čekáme kluka 12.6.2013. Co si berete sebou do porodnice
@radkaklimova ahoj vitam te… jelikoz nemam zadne zkusenosti budu se ridit pokynu v prukazce
@radkaklimova píše:
Ahoj, tak se přidávám my čekáme kluka 12.6.2013. Co si berete sebou do porodnice
Já tím, co má porodnice na seznamu věcí do porodnice + chrániče na bradavky, kojící polštář a nějaké plínky navíc, prý jich mívají málo.
@radkaklimova
Ahoj, termin mam taky v cervnu a tohle me teda jeste vazne ani nenapadlo resit
a hlavne na strankach porodnice jsem to nasla co s sebou, tak to budu resit az tak v 7. - 8.mesici ![]()
Ahoj, taky tě vítám
.No a každá porodnice má na stránkách seznam věcí, jak psaly holky, co s sebou. U nás si třeba musíš vzít i toaletní papír, poporodní vložky, plínky pro mimčo, prostě vše co tě napadne, akorát oblečení pro mimi a noční košile dávají na dobu pobytu, ale i to si můžeš donést. Takže já minule tahala kufr na kolečkách, jako k moři ![]()
@radkaklimova take te vitam, jal pisi holky ani jsem nad tim jeste nepremyslela, popravde teprve ve ctvrtek se jdu zeptat do porodnice, kde chci rodit, jakym zpusobem se tam nahlasit a jak je moznost se tam dostat na 3D ult, tak uvidime co mi povi.
Tak jsem se konečně dokopala ke koupi kočáru. Objednala jsem ho z Německa a vyjde o víc jak 6tisíc levněji než kdybych ho koupila tady!!! Docela drsnej rozdíl.