Červené fleky na obličeji u dítěte po jídle .
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Červené fleky na obličeji u dítětet po jídle .
Ahoj, nemáte někdo prosím podobné zkušenosti. Dceři (4 roky ) už se párkrát stalo, že měla v obličeji pár dní mizící červené fleky po jídle. Udělaly se pár minut po a do půl hodiny zmizely, pokaždé na jiném místě, někdy za ušima. Myslela jsem, že to má třeba z toho když sní více sladkého. Ale dneska si začala škrábat prsty u nohou a rukou, měla tam jakoby puchýřky, volala jsem dr a ta, že řádí viróza ruce, noha, pusa… Dala jsem jí čtvrt dithiadenu aby jí to nesvědilo a když jsem se podívala za půl hodiny, tak už to neměla, tak jsem si říkala, že asi nějaká reakce na jídlo. Jenže teď na večer se jí to stalo i po hrušce, potom po ústní vodě a taky když si namalovala pusu, tak kolem celých rtů. Máte někdo prosím podobné zkušenosti? Co by to tak mohlo být? Zítra s ní zajdu k dr. Děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
No má takový malý dětský lesk, nějaká sada Ledového království..
Což ale není moc odpověď od vás..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Doporučuji jít na kožní, aby udělali alergický test na Duringhovu
dermatitidu. Aspoň mě se takto projevuje alergie na lepek…
Zkuste sama vypozorovat, zda se jí to dělá po jídlu s lepkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Právě, že se jí to udělalo i po hrušce, po ústní vodě.. to by nebyl lepek..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Syn měl něco podobného ve stejném věku na rukách. Takové kopřivkové červené fleky. Do pár minut po tom, co snědl něco sladkého, se mu osypaly ruce, od prstů, lezlo to k lokti. Psala jsem si co kdy snědl, oznámila jsem to ve školce a do měsíce, možná dvou, to přestalo. Měl to vždy po glukoze a fruktoze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Něco podobného mívala neteř- časem to přestalo, stávalo se to po ovoci- nejen výrazně dráždivém jako citrusy nebo jahody, ale i po jablkách a dětských ovocných příkrmech a třeba i po ovocných bonbonech.. Zmizelo to za nějakou dobu po jídle, už si nepamatuju přesně.. Myslím, že časem se jí projevily alergie.. Aktuálně je jí 11 a už se jí fleky nedělají, mívala to na jedné tváři směrem k uchu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Dceři se to také dělá. Má potvrzenou alergii na rajčata. Díky těm flekum jsem to zjistila. Projev přesně jak říkáte vy. Je zajímavé, že se jí to děje jen v zimě. Po letních rajčatech ze zahrady se jí to nestává. Alergolozka mně informovala, že to neslyší poprvé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tipuji to na alergii. Dcera je alergická na jablka a hrušky, takže to osypani po hruškách není neobvyklé. Objednala bych dítě k alergologovi na kompletní testy a mezitím si psala, na co reaguje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Alergie, navíc alergie se můžou různě křížit. Objednej ji na alergologii a než dostanete termín, tak zapisuj, kdy se fleky objevili, co předtím dělala, jedla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
„malovátka“ ani rádoby dětská vůbec nepoužívat, po tom můžou být také alergie. Jinak to vypadá jako alergie na cukry…nebo na chemii, kterou je ovoce ošetřeno. Chce to pozorovat a psát si, kdy přesně se to objeví, co přesně všechno dítě jedlo a pilo, bacha na barviva v jídle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Kristina1990 já bych tak malé dceři s alergiemi nedávala ani ústní vodu, čím víc přípravků, tím víc chemie a víc možnosti alergie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Babské rady na podporu imunity dítěte
- Jak naučit dítě bez plen na noc?
- Krmení - 14 měsíční dítě
- Neurofibromatóza u 18m dítěte
- Už jsem v koncích (dítě 2,5 roku)
- Nezvládla jsem vztek dítěte
- Kolik tekutin vypije vaše dítě v 1,5 letech?
- Prdíky u ročního dítěte?