ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6365
26.1.07 11:34

Evco: Já mám taky obavy, že nebudu vědět, co s mimi. Ale základy by nám měli ukázat v porodce, ne? Já budu mít po ruce jen přítele, mamku ne… ale on na tom bude stajně jako já… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
26.1.07 11:34

Evi, mi hodně maminek tvrdilo, že budu ráda, když budu doma sama, že budu lítostivá, pláč apod.
Mamka na návštěvu určitě přijde ty první dny, ale nemyslím si, že by to někto nezvládnul. Něco Ti ukážou z porodnice a zbytek - to půjde samo, určitě to máme v sobě :-)
Nějaká nejistota ze začátku asi bude, ale to přejde, budeš s malým 24 hod denně :-)
Miminka se dočkáš, vždyť už jsme v půlce a jak to uteklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
26.1.07 11:42

Evi taky mám obavy, ale spoléhám na instinkt, neboj příroda už nám ukáže co a jak.
Minulý týden jsem porušila slib, že budu nakupovat až jak budu vědět výsledky a koupila jsem si 3 bila bodicka. Úplně obyčejná s dlouhým rukávkem vel. 62. Doma na ně koukal manža a tvrdí, že se do nich nevejde :lol: asi počítá s 5kilovým miminem či co.
No chtěla jsem ale hlavně říct, že jsem jako zkoumala, jak to malé do toho budu oblíkat :roll: zatím si to teda představit neumím, ale parádně jsme se u toho nasmáli. Jako hlavička by šla, ale co ty ruce do dlouhých rukávů? Tak jsem se nakonec naštvala a říkám, no prostě je tam nějak narvu!!!
Ale nemyslete si, že budu nějaká krkavčí máma, byla to fakt jen sranda! Aby se o mě nezačla zajímat sociálka ještě než porodím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
26.1.07 11:44

Pajk: Taky jsem si slibovala, že dokud nebudou testy hotové, že nic nekoupím a taky jsem to včera nevydržela :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
26.1.07 11:53

Mě před těhu hlava skoro nikdy nebolela a teď pořád :-(

Jinak obavy jak to budu zvládat po porodu teda rozhodně mám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
26.1.07 11:58

Pajk , kromě toho stojanu s přebalovákem a vaničkou v koupelně budu mít samozřejmě komodu s přebalovacím pultem v ložnici, takže ten stojan v koupelně bych roztahovala pouze večer na koupání.

Jinak s tou péčí o miminko, moje máma se mi pravidelně směje, že prý budu nemotorná: ona je totiž zdravotní sestra a několik let pracovala i na JIPce u mimin, takže mi říká, že pro ni je to všechno jak na běžícím páse.. :lol:

zdraví Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
26.1.07 12:08

No možná že ty bolesti hlavy mám proto, že málo piju. Ale já nikdy nedodržovala pitný režim, ale teď těch tekutin potřebuju asi víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
26.1.07 12:08

Ahoj holky, mě taky bolí hlava už 3.den, ale dočetla sem se, že je to v těhotenství normální, tak to musíme vydržet…

Taky mam strach, jak to všecko zvládnu, největší obavy mam z toho nevyspání, už se vidim, jak se v noci motam s miminem v náručí. A s tim oblíkáním je to sranda, ale jak sem vysledovala v porodnici, tak to moc nejde žádnej mamině, co má první dítě. Ale věřim tomu, že za tejden z nás všech budou profíci :lol:

Po porodu se mi sem chtěla nacpat manželovo babička, kterej bude skoro 75, je to hroznej generál, snaží se šéfovat celou rodinu. To sem ale hnedka odmítla, protože mít na krku eště babi a hlídat ji, aby tu něco nevyvedla…Ale musela sem jí slíbit, že tu se mnou eště někdo kromě manžela bude, jinak prej přijede. Bydlí sice 90km daleko, ale to by pro ní určitě nebyla překážka. Ta když si něco vezme do hlavy :roll:
Vlastně nevidim důvod, proč bysme to nezvládli a kdybych náhodou trpěla fakt těžkou poporodní depresí a něco hrozilo, tak někoho poprosíme, kdo na mě dá pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
26.1.07 12:09

Ahoj holky, mě taky bolí hlava už 3.den, ale dočetla sem se, že je to v těhotenství normální, tak to musíme vydržet…

Taky mam strach, jak to všecko zvládnu, největší obavy mam z toho nevyspání, už se vidim, jak se v noci motam s miminem v náručí. A s tim oblíkáním je to sranda, ale jak sem vysledovala v porodnici, tak to moc nejde žádnej mamině, co má první dítě. Ale věřim tomu, že za tejden z nás všech budou profíci :lol:

Po porodu se mi sem chtěla nacpat manželovo babička, kterej bude skoro 75, je to hroznej generál, snaží se šéfovat celou rodinu. To sem ale hnedka odmítla, protože mít na krku eště babi a hlídat ji, aby tu něco nevyvedla…Ale musela sem jí slíbit, že tu se mnou eště někdo kromě manžela bude, jinak prej přijede. Bydlí sice 90km daleko, ale to by pro ní určitě nebyla překážka. Ta když si něco vezme do hlavy :roll:
Vlastně nevidim důvod, proč bysme to nezvládli a kdybych náhodou trpěla fakt těžkou poporodní depresí a něco hrozilo, tak někoho poprosíme, kdo na mě dá pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
26.1.07 12:10

Taky mám občas takovej ten pocit…jéžiš, do čeho se to řítim, vždyť nebudu vědět co s tím malým stvořením mám dělat.......ale pak si zase říkám, že to (alespoň doufám) asi přijde nějak přirozeně, že ten strach snad brzy opadne…a prostě nějak to jít musí :lol:
Když jsem někdy pozorovala sígru, jak oblékala už své druhé mimčo - s takovou zručností…nechápala jsem. Ale třeba nám to taky tak půjde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
26.1.07 12:10

Pajk: Tím nedostatkem tekutin to může být… mělo by se vypít cca 2l denně, ale mi se taky nedáří, zvládnu tak 1,5l a mám pocit, že se utopím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
26.1.07 12:53

Ahojky holky,
Báro a Pajk, gratuluji k výsledkům tripple testů. To já si ještě týden počkám.
Taky se holky bojím, jak to budu zvládat po porodu. Já si myslím, že mi toho v porodnici moc neukážou. Manža si určitě vezme 14 dní dovolenou, tak snad to zvládneme. Taky si myslím, že se u nás vše probudí díky přírodě a budeme vše dělat nakonec přirozeně. Já na to spoléhám. :lol:
Dnes je tak krásně. Úplně stvořený den na procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
26.1.07 13:04

Holky, tak jsem se rozhodla, že to tady doklepu do března a mizím.
Nemám na to nervy. Dneska jsem se zase 2× rozčílila, ale to stálo za to.
Už teď jsem psychicky labilní a kolegyně mi to tady ještě pěkně zpříjemňuje. Ty ženské bez chlapa..to je hrůza :-D
Už jsem fakt zoufalá, chudák malý :-(
Ještě že už mám nemocenskou a můžu odejít kdykoliv.

Co se týče pití, to nepodceňujte, já jsem schopná vypít i 5l vody denně, ale to je výjimka. Mělo by se pít tak nějak během den a ne že si vzpomenu tak vypij litr najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
26.1.07 13:06

Holky, snad to po porodu zvládneme, ne? Zvládl to každý, tak proč ne my… :D Nehledě na to, že by nám to měli v porodce ukázat a já mám třeba ukázky a zkoušení na panenkách jako koupání, přebalování a tak v kurzu až tam budu chodit… tak snad… manžel si taky bude brát dovolenou, tak doufám že něco pomůže a nebide sedět celej den u compu… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
26.1.07 13:14

Nojá radši na porodnici moc nespoléhám. Nikdy nevím na jaký sestřičky tam můžu narazit. Pamatuju si,jak jsem byla v porodnici za kamaradkou a ta zrovna narazila na takový blbý sestry,že z toho byla chudák hotová. Samozřejmě neuměla moc kojit,však to taky v životě nedělala a sestry ji to pořádně neukázali. No skončilo to tak,že přišla domů, seděla na posteli s malým,který řval,protože se neuměl napít,ona se po dvou hodinách rozbrečela taky a kdyby nepřijela její máma(zdr.sestra) a pořádně ji to neukázala,tak by asi nikdy nekojila. Z toho stresu se jí na pár dní úplně ztratilo mlíko. A z toho já mám strach,že nebudu vědět,jak mrně utišit,z kojení a tak. Ale to má asi opravdu každá prvorodička. Jinak já tu taky nikoho nebudu mít. Mamku už bohužel nemám :( a tchýně i když je super,tak bydlí hrozně daleko. Pořád si říkám,že když to zvládli ostatní tak já taky. Jen abych neměla nějakýho uplakánka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí