ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lia
4468
26.1.07 23:08

Tak to koukám, Ty máš odvahu…
Měla jsem ještě trochu strach z jídla (Tunis, Egypt), ale po tom 1 trimestru už myslím že to bude O.K..
Zkusím ho ještě přemluvit. Já jsem vždycky chtěla na svatební cestu :-(
No jo,teď mě napadlo.. Já mám nemocenskou.
POkud bych zrovna neměla kontrolu u DR, mělo by to být v poho, ne?
(nepočítám kontrolu ze sociálky :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
27.1.07 07:40

Ahojky holky,
přeji všem krásné dobré ráno…
Přidávám se k vám nachlazeným… ach jo :(
Hezky si užíjte víkend…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
27.1.07 09:41

Dobré ráno holky.

Kim: nechci Tě strašit, je to asi případ od případu. V červnu jsem byla tehdy ještě s přítelem v Egyptě a celý pobyt jsem protrpěla. Měli jsme oba horečku a tak strašný žaludeční problémy, ani ty jejich prášky nám nepomohli, museli jsme dokonce k dr. tam a bylo to fakt hrozný. Myslela jsem si taky že je to z jídla, ale delegátka nám říkala že je to ze vzduchu a že si tam tím projde skoro každej. V Tunisu jsem byla taky a tam to bylo v poho. Ale vím, že už jsme v tý době co jsme byli v Egyptě plánovali mimi a jen jsem si tak říkala, že jsem strašně šťastná, že nejsem těhu. Ale co člověk to názor. Prostě jsem měla asi smůlu, ale hodně mě to zklamalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
27.1.07 10:29

Kim: já zas nevim, jestli Tě někdo pojistí, když seš na neschopence, někde sem četla, že se nesmí vycestovat z republiky, ale fakt nevim…
My měli jet na lyže do Švýcarska, tak sem se vrátila do práce, jenže za 3 dny sem byla na neschopence zpátky, protože sem začla krvácet. A o lyžích si můžu nechat zdát…
Jo a jinak na tu práci bych se jim vyprdla, když se tam necítíš dobře a navíc máš neschopenku. Za dobrotu, na žebrotu, jak se řiká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
27.1.07 11:50

Dobré ráno holky, spíš poledne. Zatím setrvávám v posteli, přítel šel na squashový turnaj, tak jsem sama doma a mám klídek.
Malinko se to lepší, v pondělí musím stejně do práce :-(

EVI, k té porodnici… jelikož chodím v Brně do Větrníku, máme tam v rámci kurzu prohlídku Obilňáku a Bohunic, tak uvidím, raději bych na Obilňák, ale tam prý bývá dost plno. Ráda bych si zaplatila nadstandart, ale taky nemusí být místo. Kde ty jsi rodila a jak jsi byla spokojená?
Jinak s tím lítáním ti závidím, já bych cestovala těhu ne těhu, ale přítel je strašně opatrnej a pořád mě hlídá a má strach, že kdyby něco … Takže letos to vypadá na dovolenou jen v Čechách.

KIM, tyhle země jako Egypt a Tunis jsou sice krásný, ale v těhu bych je asi zvážila, nejen kvůli jídlu, to se podle mě dá ohlídat, já jsem nikdy poblémy neměla, ale spíš kvůli podnebí, je to přece jen velká změna a svým způsobem i zátěž pro organismus, pokud chcete do zahraničí je určitě spousta jiných zemí, které by byli vhodnější, ale to je jen můj názor. Já chtěla do Egypta znovu letos v dubnu, ale doma to jednoznačně neprošlo (a je fakt, že by to bylo zbytečně velké riziko), nebaví mě totiž jen ležet u moře, ráda cestuju a rozhodně kdybych tam znovu jela tak i nenechám ujít Káhiru a znovu Luxor.
My měli na letošní rok naplánováno 14ti denní cestování po Kalábrii, ale vzhledem k tomu, že mám rodit 3.7, jsme to bohužel museli vzdát. Takže to zatím vypadá na květen Čeký Krumlov, potom chceme dát určitě na jaře Rájecké Teplice a zbytek se uvidí. Vzhledem k mému nachlazení se obávám, že příští týden do Alp neodjedu :-( A pokud je to tak, že létání pojistí do 26tt, tk už toho moc nestihnu :-( Přemýšlela jsem někdy na začátku června 4denní Paříž, ale to už asi nestihnu :-(

Jéje, já jsem se rozkecala, tak se omlouvám a přeji hezký den.

PAJK, jaký byl ples?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
27.1.07 12:03

Dobré poledne přeju :lol:
hlásím se po plese. Vydržela jsem silou vůle do 2 a musím říct, že ples byl o 100% lepší než minulou sobotu. Nebylo tolik lidí a bylo to takové kulturnější :D
Ale už mě to teda zmáhá. 2 rychlejší tanečky a v bříšku žačne píchat!! Unavená jsem jak hrom a musím se přinutit do úklidu. Je to děs jak mě to těhu zmáhá. Ale zase mě všichni chválili, jak prý mi to těhu prospívá 8O 8) to potěší ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
27.1.07 12:06

Ahoj Pajk, úklid ti neuteče :lol: Raději odpočívej! Já jsem taky nemohla už moc tancovat rychlejší tanečky, mimču se to nelíbilo :-)

Tak hezký poplesový den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
27.1.07 12:12

Díky Báro,
a taky díky všem za pochvaly. Minulý týden to břicho ve stejných šatech ještě vůbec nebylo vidět!!
Dneska si připadám jak po opici!! Je mi blbě, jsem unavená, no hrůza. Jdu se dát do kupy :) mějte se hezky a možná se tu večer objevím. Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
27.1.07 14:14

Využívám chvilku, kdy si můj cvrček sám hraje a píšu taky pár řádků. Dopoledne jsme malou byli učit lyžovat tady u nás na Kraví hoře - je to super kopeček na bobování i na začátky lyžování. Hrozně se jí to líbilo a vydržela 1,5 hodiny jezdit. S mým mužem už to bylo horší, začíná mu ta choroba co já už ji mám skoro za sebou a tak se neustále snažil malou přemluvit abychom už šli domů.

Kim- já byla na neschopence i minulé těhotenství a taky jsem lítala, pojišťovala jsem se jen u jiné pojišťovny než mám zdravotní. Bylo to bezproblému. Ted máme tan Istanbul, ale není mi co závidět, protože tam nejspíš bude deštivo a je to spíš společenská návštěva. Chceme jet ještě na hory do Rakouska koncem února a v březnu se chystáme s partií do Špindlu. V dubnu (to ale není 100%) možná pojedeme do Izraele. Mám tam rodinu a už 10 let slibujeme, že je navštívíme a s mimískem to zase alespoň 3 roky nepůjde. Takže možná pojedeme s mámou a s Melikou pokud mi to můj stav dovolí a situace v Izraeli. Mám to vcelku nabitý a pak se divím, že nic nestíhám :roll: . Ten Egypt bych být tebou v dubnu neviděla až tak špatně. Důležitý je si vybrat 5* hotel třeba jen polopenzi, ale kvalitu. My jsme takhle byli již 4× i s malou, když jí byl rok a 3/4 a bylo to vždy úžasný. Není to daleko a odpočineš si.

Báro - já rodila na Obilňáku nebylo to špatný, ale zpětně mám několik výhrad. Člověk když jde rodit poprvé, tak i když má vše nastudovaný tak se odevzdá do rukou lékařů. Porod jsem měla krátký díky tomu, že mi dali tabletku abych se rychleji otvírala. Byla to rychlost, ale ani já a ani malá asi na to nebyla připravená. Musela jsem 2 hod ležet na monitoru, pak jsem měla zavedenou sondu, jelikož ozvy nebyly přes břicho dobře slyšitelný. Velký bolesti samozřejmě, ale tím že jsem musela ležet na boku tak to byla trochu síla. Chtěla bych si druhý porod užít bez jakýchkoliv zásahů a tak zatím taky zvažuji možnosti.

Holky musím končit musím napsat ještě jednu plnou moc a čestné prohlášení a malá už moc dlouho asi nevydrží.

Zdraví Vás Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
27.1.07 14:36

Evi díky za názor. Jaké jsou ještě další možnosti porodnic v Brně kromě Bohunic a Milosrdných bratří. U Milosrdných se mi nějak nelíbí, i když známá si to tam chválila, ale ten špitál mě odrazuje :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
27.1.07 21:10

Ahoj holky, díky za vaše názory.Já jsem byla v Egyptě 1× a je fakt, že jsem si to tam zamilovala. V nejhorším jsme chtěli na 4 dny do Paříže, týden asi přítel nebude moct nepracovat.
Vždycky jsem chtěla na svatební cestu, musíme někam vypadnout, kdo ví, kdy se pak někam dostaneme..
No a duben-květen se mi zdá na jiné země než je Tunis a Egypt dost chladný.

Chtěla jsem se zeptat. Moje kamarádka je na den přesně jako já a má o týden dřív TP…?
Navíc - je taky prvorodička a už cítí pohyby :-(
Jsem z toho dost nervózní :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
27.1.07 22:10

No já sem dneska podle ultrazvuku 15+0 a taky nic necítim, prej to prvorodičky vnímají až ve 20.týdnu, takže máme zatim čas. Já abych pravdu řekla, tak moc nevěřim těm ženskejm, co řikaj, že cítily pohyby ve 14.týdnu. Člověk je si schopnej cokoliv vsugerovat, když si to moc přeje… A doktoři na to konto řikaj, že to sou normální větry, to, co ty ženský vnímaj :lol: Každopádně prvních pohybů se nemůžu dočkat. Prej to napřed vypadá jako kdyby v břiše lítali motýli a pak teprv pořádný „kopance“, ale známá řikala, že cítila až ty kopance, předtim nic. Asi to záleží na tom, jak je člověk citlivej a jak se na to soustředí.

Já taky hrozně chtěla do Egypta na svatební cestu, chtěla sem plavbu po Nilu v kombinaci s pobytem u moře, ale měli sme svatbu na konci června a to by bylo na památky nesnesitelný vedro, tak sme nakonec jeli na předsvatební cestu na Zakynthos a bylo to taky super.

Vypadá to, že příštích pár let se nikam moc nepodívam. Přála bych si hnedka tak za půl roku po porodu znova otěhotnět, pokud to jen trochu půjde, abych měla 2 mateřský najednou. Nemam eště atestaci(teď trvá 5 let), tak abych pak už nepřerušovala předatestační praxi. Sou s tim docela problemy.

Jo, holky, přemejšlela sem o tom, jak je možný, že všecky píšete tak spisovně a pak mi to došlo. Že ste vlastně všechny z Moravy, tak takhle mluvíte normálně. Snad vam to nevadí, že píšu jak dlaždič… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
27.1.07 22:31

Market co blbneš :-)
Mi Tvé psaní přijde normální…

Já jsem v Egyptě byla v Luxoru, údolí králů apod., byla to nádhera. Egypt jsem si fakt zamilovala. Jen fakt si připlatit za hvězdičky v hotelu, vyplatí se to..
Já bych chtěla druhé tak po 3 letech, i když posední dobou přemýšlím, že spíš po 10 letech :-D
Bojím se, abych nezůstala přišitá s dětma doma (promiňte, jestli to tak někdo máte..), myslím tím, že bych úplně vypadla z normálního a společenského života.
Přítel nonstop pracuje, takže by to tak asi dopadlo. Závidím maminkám, jejichž manželé na ně mají čas a ještě pomáhají s dětma…
Ještě jsem se chtěla zeptat. Přemýšlela jsem, že bych šla do porodu bez Epiduralu, ale vzhledem k té těžké skolióze, co myslíte, dá se to vydržet? To je asi případ od případu, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
27.1.07 23:12

No, to má asi každá ženská jinak. Jedna naše známá řiká, že by radši 3 krát rodila, než mít 1 menstruaci…Že porod byl jako nic. Ale já epidurál asi budu chtít. Urychlí porod. Můžeš se rozhodnout až tam, třeba Tě to tak bolet nebude a nebo naopak jo a necháš si ho píchnout. Kámoška si ho taky chtěla nechat dát a nakonec měla porod tak rychlej a v pohodě, že na to ani nevzdechla. Kéž by sme to tak měly všechny…

Ten Luxor a Údolí králů to je muj sen, ale budu si muset počkat, až budou děti odložitelný, jak trefně vyjádřila moje tchýně :lol: Děti bych prohlídkou památek týrat nemohla.

Tak dobrou noc, je mi blbě, tak to musim zaspat. Je mi blbě každej večer, už aby to přešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
27.1.07 23:17

To je fakt, neměla bys z toho nic Ty ani děti.
Co se týče toho Epiduralu, zase jsem slyšela, že pak nevíš, kdy tlačit, tím že je to horší. No, asi uvidím dle situace.
U Zubaře si taky nedávám píchnout injekci, snažím se to vydržet, sice se to nedá srovnat, ale snažím se to vždycky nějak vydržet.

Hezky se vyspi a ať se Ti udělá lépe…

Dobrou, holky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí