Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko holky!
Jak tak koukám, tak potíže s pokožkou tu máme všechny
Taky mám na ramenách a mezi lopatkama na zádech suché fleky, které svědí a po vykoupání jsou navíc vidět, ale mažu to Dove Nutri milk a vypadá to, že už to mizí.
Jinak s tím epidurálem jste mě docela zaskočily, na to se musím zeptat, protože jsem myslela, že to automaticky hradí pojišťovna a 4700 je tada zlodějina!!! Raději bych to zvládla bez něj, ale nikdy neříkám nikdy ![]()
A teď jeden tip pro všechny milovnice Egypta… včera mi kamarádka půjčila knížku.. první díl z celkem pětidílného cyklu Romány o pyramidách, první díl se jmenuje Cheops a Sluneční pyramida, napsal to Guy Rachet a je to fantastické čtení! Doporučuji všem, začala jsem to číst včera v osm večer a nemůžu se od toho dostat
Lepší než pracovat ![]()
Přeju všem krásný den!
Ahoj holky,
děkuju moc za psychickou podporu ![]()
Ten byt na mě působí zatím cize, musím si tam co nejdřív koupit aspoň pár hezkých doplňků, abych si k tomu místu vybudovala nějaký vztah.
Taky jsem myslela, že se blýská na lepší časy, ale dneska ráno jsem zvracela
jenom žaludeční šťávy, protože žaludek byl po noci úplně prázdný.
S tou suchou kůží mám taky trochu problém, i když se poctivě mažu každý den, tak kůže zůstává pořád napjatá a suchá. Používám zatím Dove Nutri milk nebo jak se to jmenuje, ale začínám uvažovat o nějakém oleji…
Přeju všem hezký den,
Martina
Báro: Kolik se platí či neplatí za epidurál najdeš na stránkách porodnice v ceníku. Já se stejně ještě zeptám na pojišťovně až tam budu mít cestu nebo tam napíšu e-mail. Ale VZP to prý nehradí…
Mirko, stejně ještě nevím, kde budu rodit, mám v plánu jít okouknout tři porodnice, tak uvidím, rozhodující pro mě bude to prostředí, ale je dobré ty ceny znát, aby pak člověk nebyl překvapený.
Dobré ráno, holky,
i já vítám Dancu.
KIK - já chodím už léta k doktoce na gyndu na Bulovku, takže tam asi i zůstanu v porodnici. Ségra tam odrodila v minulých letech své dvě holky a bylo to v pohodě.....kdysi dávno jsem se tam narodila i já ![]()
Tak pokud nebudou, jako skoro vždy, o prázdninách malovat porodní sály, tak bych chtěla odrodit tam.
Jinak přeji všem krásný den a hlavně, ať je marodům lépe ![]()
Dobré ráno,
tak já se chystam rodit do Karlovejch Varů, mam to jen 11km a navíc tam manžel pracuje, takže za mnou bude moct snadnějc zaběhnout…
Jo a platby za epidurály tam zrušili na přání pacientek. Teda 4700Kč za epidurál, to je děs, to snad radši tu bolest vydržet, kdyby to šlo…
Tak se mějte, babička sem přijela do lázní, tak jí jdu navštívit. Papa.
Jo a eště k tomu výběru porodnic: pro mě je nejdůležitější, aby tam byla novorozenecká JIPka, kdyby něco a doktoři, který svou práci umí. Na prostředí kašlu. Těch pár dní vydržim kdekoliv. Naštěstí ve Varech to maj moc pěkný.
Vzhledem k tomu, že se píše rok 2007 předpokládám, že snad už dnes všichni doktoři by měli svou práci umět
Dětská jipka je pro mě taky důležitá, ale rodit někde, kde se mě to nelíbí… to asi na psychice a celkové pohodě moc nepřidá.
No, já mam zkušenost jinou. Stalo se to,když sem byla na neschopence a známá mi to vyprávěla. Mimi se narodilo špatný a po ruce nebyl nikdo, kdo by uměl mimi zresuscitovat, tak jak se má… Ale záleží to na personálnim obsazení odd. Tady je, řekla bych, nemocnice těsně před krachem a podle toho to vypadá. A pak se čeká, až si pro mimčo přijedou z nemocnice, kde maj tu JIPku a doktory, který umí JIPovou práci, protože u nás to fakt nikdo neumí. Proto je to pro mě tak důležitý. Není hezký vidět narozený miminko, který nechce dejchat. A vlastně jde i o vybavenost nemocnice. Tady se snaží šetřit za každou cenu, takže tu neni skoro nic. Hrůza. Sice personál je moc hodnej, ale to mi dítě nezachrání. Proto chci do Varů.
Ale tohle je asi místní specialita, v Brně bych se toho nikdy nebála, ani v Plzni.
Právě proto to neřeším, protože v Brně na Obilňáku JIPka je, prostředí je tam prý taky hezké, ale bývá tam dost často plno ![]()
Ahoj holky,
já jsem dneska byla na ty testy na genetiku - na krev. O výsledek si mám volat za týden, kdyby bylo něco špatně, říkala sestra, že stejně volají dříve.
Ráno jsem se nestihla najíst, jen jsem pak do sebe nasoukala banán a šla do centra, koupila jsem si slevněné těhu kalhoty, KHAKI kapsáše za 275 Kč, slevněné z 900 Kč, byla to velikost 34, tak do toho asi nikdo nevešel, ale já teda jo ![]()
Do 7 měsíce min. to vynosím, mají úplet na bříško.
Pak jsem byla v T-mobile, vrátila jsem firemní mobil, tak jsem si byla vyřídit nový a tam se mi udělalo zle, znáte to, jak cítíte, že už už omdlíte, strašné, vždycky se to stane, když jsem sama ![]()
Tak jsem si sedla a doufala, že se mi udělá lépe..
Pak jsem šla ještě něco podepsat a zas.
Tak jsem si sedla znova a čekala.
Pak jsem to rychle sbalila a vyletěla ven na vzduch a volala drahému ať pro mě přijede. Není mi nejlépe dosud ach jo ![]()
Co se týče epiduralu, v naší porodnici (fifejdy) jej hradí pojišťovna kromě všeoběcné, tak nechápu, proč to tak nemají všechny porodnice.....??
Ahoj holky, já jsem se vrátila z poradny. Snad všechno v poho, viděla jsem mrně i na UTZ. Na genetický testy jdu za dva týdny a příští týden se mám objednat na velký UTZ do nemocnice.
Kim, taky mi bývá takto zle
Teď, když celý den ležím v posteli, tak naštěstí ne, ale když chodím do práce, tak je to smrt. Mě tady někdo radil trochu Coly nebo kofeinové kávy, to kafe mi pomohlo.
Jinak držím pěsti, ať vyjdou testy v pořádku tobě i Zuzce.
Já od rána ležím v posteli a čtu. Strašně mě bolí břicho, mám to jako bych tam měla kameny, ale nechci hned letět k doktorce, když vím, že je to od toho kašle.
Už jsem si nechala spočítat nárok na dovolenou letos a byla jsem docela překvapená, protože mateřská se počítá jako byste byly v práci, tudíž mám nárok na 21 dnů dovolené, pokud nastoupím na mateřskou 8.5. tak jak bych měla, ale stejně si to rychle vyberu, protože jak chodím 2× týdně brzy domů, tak mě bude každý měsíc chybět 22hod., takže to musím kompenzovat dovolenou ![]()
Tak jsem koukla na mimibazar a hned jsem si objednala věcičky za 800,–. Taky jsem tam našla monitor dechu za 1500,– použitý, tak jsem si napsala o bližší informaci, tak jsem zvědavá.
Ahoj holky,
i když si Vaši diskuzi pročítám od začátku těhotenství denně, teprve dnes jsem se rozhodla zaregistrovat a připojit se k Vám.
Tedy, jestli mě mezi sebe vezmete.
Je to můj první pokus, tak doufám, že se mi povede.
Jinak bydlím „kousek“ od Brna, je mi 30 a miminko by mělo být naše první.
ROMIN