Poradna duly
Jana Čurdová
Kubo jsem z Moravy, z Olomouce ![]()
Já se večer mažu olejem od Weledy a to hned od začátku těhu, protože na prsou a stehnech mám strie z puberty. Není to nic strašného, ale na bříšku bych strie opravdu moc nechtěla, ale smiřuji se s tím, že mě to asi nemine, když mám k tomu dispozice. Ráno se mažu Elasti-Q, protože není mastný a můžu se na něj hned obléci.
Kočárek Teutonia byl taky jeden z našich favoritů.
taky jsem si říkala na doma alá indiánská babička a na kratší procházky,nebo když jdeme na půl hodky nakoupit. Uvidíme jak se to bude mimču líbit ![]()
ilenn taky si myslím že 2 hodky venku nevadí, ale doma při úklidu bych ho asi nepoužívala, za A bychse bála ,že mu nějak ublížím a za B si ušiješ pro sebe bič..
při utírání prachu to snad vadit nebude, to není rizikový, ne?
jupí už mám metřík. Katko já taky nehodlám tahat mimčo furt, ot mi je jasný, že by z něj byl rozmazlenej ...... a za drobný úklid považuju posbírání různě se po stolech a poličkách povalujících se věcí co tam nemaj co dělat ![]()
wape píše:
Kubo jsem z Moravy, z Olomouce![]()
Já se večer mažu olejem od Weledy a to hned od začátku těhu, protože na prsou a stehnech mám strie z puberty. Není to nic strašného, ale na bříšku bych strie opravdu moc nechtěla, ale smiřuji se s tím, že mě to asi nemine, když mám k tomu dispozice. Ráno se mažu Elasti-Q, protože není mastný a můžu se na něj hned obléci.
Kočárek Teutonia byl taky jeden z našich favoritů.
Aho jWape, a můžu se zeptat, proč už není?
Katko - nakonec jsme vybrali Peg Perego GT3…ale abych se přiznala, tak už přesně nevím, proč vyhrál nad Teutonií…myslím, že jsem někde četla nějakou diskuzi a přišlo mi, že to vychází spíše pro Peg Perego a pak taky mě moc nenadchla ta kola u Teutonie a manželovi se více líbil provedením Peg Perego…ale určitě to nebylo nic zá:,–(ního ![]()
Alík píše:
při utírání prachu to snad vadit nebude, to není rizikový, ne?
Alíku zdravotně asi ne, ale zase že by čerstvé mimčo muselo dýchat ten prach , i když zase na druhou stranu, měl by třeba dobré protilátky ![]()
ano radši protilátky, nežli mít sterilní dítě. Z toho uplně šílim. Známejch holčička je absolutně sterilní dítě, taky je furt nemocná, pořád jí otíraj ručičky a víte jaký bylo její první slovo, které používala? Ubrousek
Wape - díky, u nás zase vyhrává ta teutonka a ten mutsík,
když jsme vyděli PP v reálu tak nás trošku zklamal. hodně plastu a tak a toho se bojím, ale taky je hodně venku vidět, tak nebude určitě špatný
ta teutonka taky výtězí kvůli rozměrům korby, jinak bych šla zase do toho Quinnyho, bohužewl ten ji má maličkou ![]()
Alíku tak to je hustý, jednou jsem taky hlídala dvojčátka, domaneměli fakt nic !! krom stolu židle a vestavěných skříní u stropu, podlaha všude korek, holé dětské postýlky jen s fusaky na spaní, fakt hrůza a holky furt nemocný..
Taky říkám všeho moc škodí ! Samo nebydlet v bordelu, ale steril je přehnané
wape vitej mezi nami!! cestovni postylku uz jsme tu trocha resili,upozornovala jsem na to ze opravdu NENI na kazdodenn spani,proto se jmenuje cestovni.Marace v ni je totiz jen tenoucky kus neceho a miminko by si pekne zhuntovalo zada nehlede na to,ze dno postylky je take nerovne.My mame jednu znaccku,moje mami kdyz malej u nich sopi maji jinou znacku…obe jsou stejne spatne na klasicke spinkani,co zadicek se tyce.Jiste sis vsimla ze tady resime kolibky ,jsou velice vyhodne,miminko v nich zvladne byt cca do pul roka,mozna i dele dle toho jak se moc v noci otaci,kolibky maji kolecka takze jsou mobilni a zaji se zaaretovat takze potom jsou nehybne,jako postylka…podivej se par stranek zpet,jsou tam i nejake fotky a odkazy ![]()
satek na deticky je super vec a zcela doporucuji hlavne ze zacatku!!!I dele kdyz ditko ma rovna zadicka a drzi hlavu mate vlne ruce a muzete vklidu vsechno delat,navic miminkovska poloha v satku je jako poloha v brisku takze na adaptaci v prvnich tydnech po porodu neni nic lepsiho,navic je stale u vas,citi vase teplicko a jak chodite tak ho i houpete,snadno ho nakojite…no proste super!!!Ja treba i na zahrade pri praci nosila malyho na zadech a bylo to jeste lepsi
Jak indianska babicka
Navic,pokud je satek dobre uvazany tak ani vubec neboli zada…Na netu je spousta uvazu a rad jak na to ![]()
wape ted jsem si vsimla ze jsi z Olomouce......budes rodit tam??Cetla jsem hromady obrovskych stiznosti+clanek v nove betynce to dotuknul…ja bych tam asi nerodila…pokud betynku nemas,zkopcim ti sem jak jsem to trocha holkam tu zkratila…
MOje kamaradka Monika trpi roztrousenou sklerozou a marne se snazili delsi dobu s pritelem o miminko.Nakonec si poridili pejska ktery ji miminko vynahradil ale nakonec otehotnela a zarila stestim,ale ne nadlouho.V tehotenstvi ji provazelo spoustu fyzickych i psychickych komplikaci kvuli RS,musela byt sledovana ve specialni gynekologicke pordane v Olomouci,kde ji meli poskytovat tu nejlepsi peci.Ovsem pri kazde navsteve ji sledoval jiny lekar a kazdy tvrdil neco jineho.Z duvodu krvaceni Moniku odvezl pritel do porodnice v Olomouci kde porodila cisarem krasnou Terezku,ktera je touto dobou na intramed.jednotce.Poporodu bylo sdeleno rodicum ze Terezka je v ohrozeni protoze 3 mesice byla bez dostatecneho kysliku i vyzivy.Nechapu proc vlastne jezdila do specialni poradny kdyz takovou za:,–(u nepoznaji?…Ja sama jsem v Olomouci rodila a s lekarskou peci jsem byla absolutne nespokojena!!Staci asi,kdyz napisu ze lekar nas po porodu ani behem pobytu nevysetril a sestry stale upozornovaly na to ze jsem zdravotni sestra.Jak pristupovali tedy k obycejnym maminkam?Monika tyden po porodu mela zhorseni RS a byla prelozena na neurologii,ale druhy den dostala teploty a do rany od cisare dostala nozomialni nakazu(spatna nemocnicni hygiena) a mela opravdu na male.Jen co teploty klesly,za dva ny ji propustili.Opravdu zasnu nad timto pristupem a mizernou peci.Doufam ze monice bude uz jen lepe a male Terezce taky,drzime palce!!
stije nezmizi NIKDY ani polaseru,zustanou beztak trochu videt…takze se opravdu POCTIVE MAZTE MAZTE MAZTE at nejste jako zirafy..ja bohuzel tak dopadla pac jsem se nemazala ![]()
lentilkoo a mas dany do podpisu tre BBC code?A mas povoleny podpis jak ve velkem nastavenina sve strance tak v nastaveni tady jak pises do fora? Pokud to vse ano,tak jeste jedna vec…zkus udelat pred tim codem mezeru ![]()
Haidule neber to osobně, ale musím ti trochu oponovat, píšeš rovná záda a pak že je tam miminko stočené jako v bříšku, to si trochu protiřečí..hlavně v bříšku je mimi nadnášeno vodou , tak že nepůsobí gravitace, vem si že mimi má hlavu v poměru s tělem obrovskou a její váha při neležení tlačí na páteř a ničí ji, protože je ještě moc měkká a variabilní, takže bych v šátku prostě dítko déle jak na dobud nezbytně nutnou nepoužívala. Nicméně první jsem v poho zvládla bez a myslím , že to jde, nepotřebuji ho mít stále u sebe, je to určitě dobré, třeba to zní jako krkavčí matka, ale když si pak dítě zvykle a ty si nemůžeš ani odskočit na záchod, nevím nevím.proti spaní v kočárku a v postýlce nevidím nic špatného hlavně když si maminka může třeba odpočinout..
Ale opravdu se nezlob je to jen můj názor
Ještě maličkost - to samé třeba autosedačky, dr na novorozeneckém nášs hodně varovala při ježdění po krámech atd , sice se zdá mimi v poho ale zase hlavnička tlačí na páteř a ničí ji. myslím že není problém na kočárek nacvaknout korbičku a sedačku nechat v autě, ale to je samozřejmě každého věc..